15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Systematisk omsorg for en reo blomst hjemme

ta vare på en reo -blomst hjemme Fans av innendørs grønt vil sette pris på denne stilige lilla bladplanten. Omsorg for en reo blomst hjemme er veldig enkelt. Det brukes ofte til å dekorere kontorer og boliglokaler. Kulturens upretensiøsitet sammenlignes med sansevier og kaktuser. Og utseendet ligner en utsøkt dracaena. For å dyrke en reo -blomst på vinduskarmen din, må du først bli kjent med den. Finn ut hvilke plantesorter som finnes. Hvordan det transplanteres og forplantes hjemme. Svarene du mottar, hjelper deg med å komme i gang med å jobbe..

Ekstern kulturprakt

lyse rao blader Når folk snakker om innendørs planter, dukker det opp en vakker beholder med frodig grønt i fantasien. Imidlertid ser rheo innendørs blomster helt annerledes ut. De er urteaktige busker som stiger 45 cm over bakken i en gryte.plante av commeline -familien

Kulturen tilhører Commelin -familien og regnes som en nær slektning til Zebrina og Tradescantia.

Hjemlandet regnes som den sørlige delen av Nord -Amerika, så vel som det afrikanske kontinentet, hvor blomsten finnes:

 • ved bredden av innsjøer og elver;
 • på kantene av fuktige skoger;
 • i steinete fjellskråninger.

reo blomst i det åpne feltetGrunnlaget for reo er et rett skudd av en forkortet karakter. Tette laterale prosesser og xiphoid løvverk kommer ut av det, 25 til 30 cm langt og ca 7 cm bredt. Det er malt i 2 farger. Den øvre delen av platen er grønn, og baksiden er lilla eller rødlig. Noen varierte varianter er dekorert med langsgående striper av hvit, gul eller rosa farge. Rødorange tallerkener gjør rheo-blomsten virkelig vakker.

reo blomst blomstrerVed foten av løvet dukker det regelmessig opp en miniatyrbåt med en grønn eller lilla nyanse. Inne er det små snøhvite knopper. De ligger på grasiøse korte petioles og innrammet av et utsøkt lilla “slør”. For en så original skjønnhet kalles en innendørs blomst med lilla blader under og delikate knopper i en båt “Moses ‘båt”. Blomstring skjer uansett årstid. Rheo vokser vanligvis for sitt dekorative løvverk..

For hjemmet interiør har oppdrettere utviklet originale varianter. De mest populære er:

 • Spathacea Vittata;kultivar
 • “Stripe in Pink”;utvalg
 • Hawaiian Dwarf;sort
 • Vitatta;utvalg
 • “Sitara gull”.klasse

Hver sort kjennetegnes av bladets farge. For noen er den grønn-rosa. Andre har hvite og grønne striper ispedd rosa stiplede linjer. Noen er pyntet med gule årer.

Over tid tørker rotbladplatene til reo ut, og gjør planten til et miniatyrpalme..

Konsekvent omsorg for en reo -blomst hjemme

ta vare på en reo -blomst hjemmeDet moderne tempoet i livet får mange til å gi opp hobbyen sin. Trafikkork, total nedsenking i arbeid og ustabilitet i verden forårsaker konstant stress. Innendørs blomster hjelper imidlertid til med å komme seg etter en travel dag. De gir også varig glede til fansen. Heldigvis krever omsorg for en reo -blomst hjemme et minimum av innsats og tid. Vi vil konsekvent analysere hva som er hemmeligheten hans.reo blomst i det åpne feltet

Et behagelig sted i solen

god belysning reoSelv om innendørs planter lever under tak, betyr det ikke at de ikke trenger nok lys. I naturen vokser rheo i fuktige skoger. Derfor er den konstant beskyttet av majestetiske trær. Takket være dette mottar blomsten diffust lys..

Med tanke på dette punktet, blir det klart at det er bedre å plassere innendørs kulturen vekk fra solens direkte stråler. Imidlertid bør det være nok lys for en vellykket utvikling av rheo. Det er best å plassere blomsten på vinduet øst eller vest. Beboere i bygårder kan i den varme årstiden ta den med ut på en balkong eller loggia, rettet mot nord..

Mangel på belysning fører ofte til tap av dekorative farger på bladplatene..

Temperaturforhold og fuktighetsnivå

trekk ved omsorgRutinemessig hjemmepleie for reo inkluderer å opprettholde et passende mikroklima. Selv om tropene regnes som fødestedet for kulturen, regnes + 25 ° C som den ideelle temperaturen for dens utvikling. Om vinteren er det tillatt mellom 18 ° C og 20 ° C. Hvis “Mosesbåten” ligger på en veranda eller balkong, må temperaturen ikke tillates å falle til + 12 ° C. Det første tegnet på en ubehagelig eksistens er plantens senkede bladplater..

irrigasjonFor å gi blomsten et optimalt fuktighetsnivå, sprayes den regelmessig med en sprayflaske. For bedrifter bruk kokt vann ved romtemperatur. Prosedyren utføres 2 ganger i uken..

Utvidet leire, som ligger på en pall, vil bidra til å regulere fuktighetsnivået. Det anbefales å fukte det med jevne mellomrom..

Topp dressing og kompetent vanning

befruktning

Gjødsle innendørs kultur 2 ganger i måneden. De mest brukte stoffene er:

 • “Zdraven”;
 • “God kraft”;
 • Agricola Aqua.

Mineraldressing begynner i mai, og stopper helt i midten av november. Om vinteren er anlegget i dvale. Til tross for dette ser det ganske presentabelt ut..

Blomsterhandlere har lagt merke til at den tropiske rheo -blomsten ikke liker fuktstagnasjon. Når du planter en kultur i en beholder, er bunnen fylt med dreneringsmateriale. Den bør være minst 4 cm. Vann planten når jordoverflaten tørker. Rikelig vanning begynner midt på våren. Om høsten og vinteren reduseres mengden fuktighet betydelig. For prosedyren, bruk en avvunnet væske eller en væske som passerer gjennom et filter.

Det anbefales å holde beholdere med reo borte fra varmekilder. Varm luft får jordoverflaten til å tørke ut raskt.

Dannelse av en stilig “krone”

dannelsen av en stilig krone reoDen ukontrollerte veksten av en blomst ødelegger dens dekorative effekt. For lange skudd strekkes konstant. Som et resultat blir hovedstammen utsatt. Vi skal lære å klype en reo for å få en vakker og stilig krone. Det er en enkel ordning. Prosedyren utføres tidlig på våren, når planten begynner å utvikle seg intensivt. Grenene er avskåret like under hovedvekstpunktet. På grunn av dette utvikler laterale skudd seg aktivt. De gjør blomsten til en frodig gressbuske..

Reproduksjonsmetoder

reproduksjon av reoFor å lage et originalt interiør i hjemmet, bruker blomsterelskere gruppeplanting av innendørs avlinger. De samme blomstene ser spesielt stilige ut, vist på rad. Vurder de rimeligste måtene å avle reo hjemme.

Vi bruker ferdige stiklinger

forplantning ved stiklingerDenne metoden, som regnes som den enkleste, vil bidra til å få unge planter. Det viktigste er å finne skudd på kulturen. Vanligvis dannes “babyer” i rotsonen etter klemmeprosedyren. De er nøye kuttet. Plasseres i en beholder med vann fortynnet med et rotvekststimulerende middel. Når røttene dukker opp, overføres skjæringen til en gryte med fruktbar jord. Vann rikelig. Etter noen dager får planten styrke og utvikler seg raskt..

Del busken

forplantning ved stiklingerAvlsmuligheten brukes med en planlagt reo -transplantasjon i en større pott.

Arbeidet utføres i henhold til følgende opplegg:

 • en beholder med en blomst helles rikelig med vann;
 • trekk ut kulturen forsiktig sammen med jordklumpen;
 • rist forsiktig av jorden;
 • kutt av en del av planten sammen med røttene.

transplantasjonDe resulterende prøvene transplanteres umiddelbart i tilberedte potter fylt med friskt substrat. Alle prosedyrer utføres veldig nøye slik at planten tilpasser seg det nye habitatet..

Tapsløs beskjæring av skudd

forankring av apikale stiklingerUnder dannelsen av “kronen” på busken, vises mye plantemateriale for hånden.

Prosedyren for reproduksjon av rheo med apikale stiklinger utføres som følger:

 • kutt av “toppene” med en skarp kniv eller blad;
 • de resulterende sårene behandles med aktivert karbon, knust til pulver;
 • stiklingene legges i et kar med vann;
 • forlate i et varmt, godt opplyst rom.

det er på tide å plante stiklingerEtter at røttene dukker opp, klargjøres mellomstore beholdere. De er fylt med et underlag som kjøpes i spesialforretninger. Hvis det er tatt fra hagen, blir det tilsatt litt sand. Rotete apikale stiklinger er begravet i bakken. Rotområdet er lett tampet og vannet rikelig.

Reproduksjon gjøres best om våren, når planten går inn i en aktiv utviklingsfase..

Den morsomme prosessen med frøformering

reo blomst fra frøFans av innendørs grøntområder elsker å dyrke alle slags avlinger med egne hender. Av dette får de glede og tilfredshet. Vurder prosedyren for reproduksjon av reo med frø, som kan utføres når som helst på året. Det første trinnet er å samle frøene. Etter at de hvite knoppene dukker opp i båten, venter produsentene tålmodig til de er helt tørre. Deretter ekstraheres plantemateriale fra dem..

Det fruktbare substratet helles i brede beholdere. Frø blir sådd, lett drysset med jord og fuktet med en sprayflaske. Etter en stund vil spirer vises på overflaten. Når de blir sterkere og slår rot, transplanteres de i individuelle potter..

omsorg for en reo blomst hjemmeOmsorg for en reo blomst hjemme bidrar til å lage nydelige live komposisjoner. Tidlig vanning, fôring og beskjæring stimulerer den aktive veksten av kulturen. Om ønskelig forplantes den på minst tre måter. En egenvokst “hage” i vinduskarmen vil glede oss hele året.

Hvilken omsorg for en reo -blomst hjemme er nødvendig – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil