15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den orientalske blomsten av lycoris dekorerer forstadsområdet

lycoris blomst Licoris eller “edderkoppliljer” er en uvanlig vakker flerårig plante, innhyllet i mange sagn og overtro. I asiatiske land kalles lycorisblomsten også “dødens blomst” og er tradisjonelt utstyrt med magiske egenskaper. Denne planten kjennetegnes ved sitt eksotiske utseende og behagelige aroma, takket være at den har funnet bred anvendelse i landskapsdesign. Lakris krever ikke kompleks omsorg, så selv nybegynnere blomsteroppdrettere kan engasjere seg i dyrking..

Botanisk beskrivelse av lycoris

edderkoppliljer Blomster “edderkoppliljer” tilhører flerårige planter i familien Amaryllis. Totalt er det rundt 20 varianter av lycoris som vokser i landene i Sør- og Øst -Asia – India, Sør -Korea, Japan, Laos, Pakistan, Nepal.trekk ved lycorisblomsten

Botaniske trekk ved lycorisblomsten:

 1. Licoris er en løkplante. Pærene er store nok, med en diameter på 5-6 cm.
 2. Bladene er belteformede, smale, opptil 40-50 cm lange. Lycoris løvverk har en rik og lys grønn farge..
 3. I slutten av juni eller begynnelsen av juli dør bladene av og i stedet for dannes stengler opp til 50-70 cm lange.
 4. Når lycoris blomstrer, avhenger av betingelsene for dyrking. Oftest dukker det opp store knopper i september. Fra 5 til 7 blomsterstander dannes på den ene stammen. Blomstringsprosessen varer fra 10 til 15 dager..
 5. Lycoris -knopper har en uvanlig, original form – utad ligner de liljer, men deres støvdragere ligner utad som spindelvev, som planten ble kalt “edderkoppliljer”.
 6. Licoris har forskjellige fargevalg – avhengig av sorten kan blomster males i gylden gul, oransje, rød, lilla eller sølvhvit.

Et av hovedtrekkene til lycorisblomsten er at blomstene og bladene aldri “møter” hverandre..

Plantens blomstring varer opptil 15 dager, hvoretter blomsterstandene begynner å falme. Først etter dette begynner dannelsen av pilformede blader, som vedvarer gjennom vinteren, til slutten av mai..

Lycoris blomst – populær art

varianter av lycoris

Under naturlige forhold vokser omtrent 20 varianter av lycoris, men bare 4 arter av denne flerårige dyrkes på Russlands territorium:

 • lycoris Radiata;lycoris radiata
 • skjellende;skjellende lycoris
 • blod rød;blodrøde lycoris
 • gylden.golden lycoris

Licoris radiant eller Radiata er en av de vanligste og upretensiøse plantesortene opp til 40-70 cm høye. Passer til å vokse både i det sentrale Russland og i de sørlige områdene. Bladplatene er store og buede i kantene. Blomsterstanden kan være hvit, rød eller syrinrosa. Blomstringen begynner i første halvdel av september.lycoris strålende

Skalete lakris er den mest frostbestandige sorten. Denne flerårige tåler frost ned til -32 ° C og krever ikke flere tilfluktsrom. Men han er veldig kresen når det gjelder kvaliteten på jorda, som må fuktes godt. I blomstringsperioden, som begynner i august, kan opptil 7-10 blomsterstander av syrin eller lys rosa farge med en gylden senterblomstring på den ene stammen.frostbestandig, flassende lycoris

Lakris gyllen – denne planten opp til 55-65 cm i høyden kan bare dyrkes i de sørlige delene av Russland, siden den er preget av minimal frostbestandighet. Blomstringen begynner i slutten av mai eller første halvdel av juni, opptil 5-7 gullgule knopper blomstrer på hver stilk.golden lycoris blomstrer

Blood Red eller Fire Lycoris – Denne flerårige dyrkes best i sørlige regioner, i områder med godt drenert jord. Dette er en lavvoksende plante, hvis høyde ikke overstiger 40-45 cm. brennende lycorisBladene er smale, opptil 2 cm brede, blomsterstander med en rik skarlagensfarge, som vises på stilkene til lycoris i andre halvdel av august.

Voksende lycoris

vokser en blomst på stedetÅ plante og ta vare på golden lycoris, som sine andre varianter, er ikke vanskelig, så det kan dyrkes både i hagen og på vinduskarmen. Denne planten kjennetegnes ved sin upretensiøsitet, god motstand mot sykdommer og skadedyr, samt lang og frodig blomstring..

Lakris kan plantes både høst og vår. Høstplanting utføres i oktober, slik at planten får tid til å slå rot ved den første frosten. Om våren kan du begynne å plante lycoris i april.

Stedvalg og jordforberedelse

klargjøring av landingsstedetLakris er en termofil plante som foretrekker jevnt sollys. Den tåler ikke for skyggefulle områder, så vel som direkte sollys. Det er best å velge halvskygge steder for lycoris eller plante dem i skyggen av trær.

Det beste alternativet for å dyrke lycoris vil være en godt drenert, sandete, løs jord med minimal surhet. For en frodig blomstrende plante kan du forberede et næringsrikt substrat fra torv og løvjord, samt humus, tatt i like deler.

Landing lycoris

lycoris pærer for plantingPlanting av lycoris utføres på to måter – av frø og løker. Den første metoden brukes ekstremt sjelden, siden den har flere ulemper. Lycoris -frø har en lav spiringsgrad – ikke mer enn 45-50%. Frøplanter som spirer vil blomstre først etter 6-7 år.

Det er mye mer effektivt å plante stauder med løker, hvor spiringsgraden er minst 85%.

Landing lycoris:

 • for reproduksjon må du velge store pærer, dekket med brune skalaer;
 • forberede plantehullene i en avstand på 20-30 cm, etter luke og løsne området;
 • dybden på hullene skal være omtrent 15 cm;
 • hell et lag sand i bunnen av hvert plantehull;
 • press pærene lett inn i hullet og dryss med sand, og på toppen med løvaktig jord;
 • tamp og vanne de unge plantene rikelig.

Planting av lycoris må utføres med vernehansker, siden alle deler av denne planten regnes som giftige og kan føre til hudirritasjon.

Hvilken omsorg trenger en lycorisblomst?

Lycoris blomstrer på forskjellige tider av vekstsesongen

Licoris kjennetegnes ved sin upretensiøse omsorg både når den vokser på en personlig tomt og i en vinduskarme.

Grunnleggende regler for omsorg:

 1. En flerårig plante trenger bare vanning om våren og sommeren. Under dannelse av blader og blomsterstander bør antall vanning økes opptil 3-5 ganger i uken, siden jorden ikke skal tørke ut.vanning
 2. I hvileperioden, etter blomstringens slutt, reduseres antall vanninger til 1 gang per uke. Om vinteren trenger lycoris ikke hydrering..
 3. Gjødsel bør påføres hver 15. dag gjennom vekstsesongen. Fra det øyeblikket bladene dannes, brukes nitrogenholdig gjødsel. Etter at knoppene dukker opp, påføres gjødsel med høyt kaliumnivå.
 4. På høsten, etter slutten av blomstringen, beskjæres planten. En del av dette fjerner eventuelle tørkede, visne blader.
 5. Til tross for at lycoris er en løkplante, krever den ikke årlig omplantning. Det er ganske nok å grave opp løken hvert 4-6 år og skille barna forsiktig fra den med en skarp kniv. Etter innsnittets sted må du drysse med aske eller kullpulver..

lycoris blomst i en gryteLicoris er en uvanlig plante som kan være en lys dekorasjon for ethvert hageområde eller vinduskarmen. Hvis du følger de enkle omsorgsreglene, vil hver gartner kunne dyrke en eksotisk plante med frodige og fargerike blomsterstander..

Licoris skjellende blomst fascinerer øyet – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil