15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fascinerende voksende citronella fra frø på vinduskarmen

dyrking av citronella fra frø For elskere av orientalsk mat, dyrking av citronella fra frø gjør det mulig å alltid ha et eksotisk krydder for hånden. Dens tette skudd legges til supper, varme drikker, grønnsaksretter. I tillegg vil duftende skudd av planten hjelpe til med å bli kvitt den hvitvingede sommerfuglen i hagen og forskjellige insekter i stua..

Siden gresset er hjemmehørende i tropene, er det redd for plutselige temperaturendringer. Selv med små frost dør citronella. Imidlertid dyrker sanne gartnere gjerne citronella fra frø i beholdere på vinduskarmen. Takket være enkel teknologi trives anlegget året rundt. Før vi finner ut særegenhetene ved landing, la oss bli bedre kjent med den tropiske gjesten.

Det beskjedne utseendet til et verdifullt krydder

velduftende citronella i naturen Citronella er en velduftende urt som naturlig vokser opp til 1,5 m. Plantens opprinnelige land regnes som Nord -Afrikas territorium.sitrongressfelt

Det er andre navn på den aromatiske urten:

 • sitrongress;
 • skyttelbærer;
 • sitronsorghum;
 • cymbopogon.

citronella bladplaterKulturens bladplater er smale med spisse spisser. De er malt lysegrønne. Biologer advarer om at løvverk av citronella aktivt absorberer forskjellige utslipp og gasser fra atmosfæren. Derfor bør planten ikke dyrkes på en åpen balkong med utsikt over en travel gate. I blomstringsperioden dannes miniatyrknopper. De er vanligvis vanskelige å få øye på blant de frodige grøntgruppene..

Sidene på bladplatene er veldig skarpe og skader ofte uforsiktige gartnere..

sitrongress planteFør du begynner å dyrke citronella fra frø, er det viktig å bli kjent med de populære variantene av avlingen. Spesialiserte utsalgssteder selger vestindisk sitrongress eller østindisk citronella plantemateriale. Det første alternativet har krydrede egenskaper, så kulturens knuste skudd brukes til matlaging. Den andre sorten har en lilla nyanse av oppreist stilk. Ofte vokser planten for å dekorere landskapet i varmt klima..

For at cymbopogon skal lykkes med å overvintre på tempererte breddegrader, er det bygget et tett mulchskjerm for det..

Kompetent dyrking av citronella fra frø innendørs

vokser sitronella hjemmeEt tropisk duftende krydder med “nytelse” vil slå rot i vinduskarmen, underlagt riktig landbruksteknologi. Først og fremst tenker gartnere på å skape et behagelig miljø for sitrongress. Deretter klargjøres passende beholdere og et allsidig underlag lages. La oss se nærmere på disse viktige faktorene..

Ideelt oppholdsrom

citronella på gården om sommerenSom du vet vandret citronella sitrongress til Europa fra de varme tropene. Derfor velger de et sted for henne, hvor det er rikelig med sollys og varme i den kalde årstiden. Det beste alternativet er et sørvendt vindu eller en innglasset balkong.

I naturen vokser kulturen nær elver eller innsjøer, hvor den mottar de nødvendige næringsstoffene. Gitt dette faktum er innendørs forhold for sitrongress lik. Plasser den vekk fra varme radiatorer, klimaanlegg, peiser eller ovner. I tillegg skapes et fuktig miljø rundt planten som ligner hjemlandet..sitrongress hjemme

Citronella dyrkes ofte på kjøkkenet, der det er varmt, koselig og fuktig..

Egnede beholdere for en vellykket eksistens

beholdere for dyrking av citronellaSom du vet, vokser kulturen i det naturlige miljøet til 1,5 m. Derfor, når du velger en beholder, tar gartnere hensyn til potensialet til et duftende krydder. Selvfølgelig, hjemme, er det lite sannsynlig at sitrongress når den høyden. Imidlertid er en tilstrekkelig dyp og romslig beholder egnet for ham. Spesialister bruker plast eller keramiske beholdere. Minste diameter er fra 30 cm og over. Anlegget vil være behagelig i det i flere år..

Keramiske potter uten en blank finish mister fuktighet raskere, så plantene vannes oftere.

Ideell jord for eksotiske krydder

jord for dyrking av citronellaCitronella sitrongress vil ikke bli “fornærmet” hvis den er utstyrt med en generisk pottejord. Den inneholder vanligvis en overflod av mineraler og andre verdifulle komponenter. Den løse strukturen er ideell for tropiske eksotiske. Mange grøntarealskere forbereder underlaget på egen hånd..

Komponenter som trengs:

 • biohumus;
 • elvesand;
 • vermikulitt.

De tas i like store mengder og blandes grundig. Siden citronella ikke liker stillestående fuktighet, opprettes pålitelig drenering for den. Det er laget et hull i bunnen av beholderen. Deretter er den tredje delen dekket med kull, ekspandert leire eller keramiske granulater. Fruktbar jord er klar!

Landingsteknologi

såing av citronella frøFor vellykket dyrking av avlinger er en viktig faktor begynnelsen på den agrotekniske prosessen. Den optimale såtiden for sitronella sitrongress er direkte avhengig av bostedsområdet. I de sørlige områdene overføres planten til sengene. Fram til den tid må buskene oppnå maksimal styrke for å tilpasse seg nye eksistensforhold. Derfor blir gresset sådd det siste tiåret i februar..citronella frø

Forberedende arbeid består av en rekke handlinger:

 • frøplantebeholderen er fylt med fruktbar jord;
 • lett tamp;
 • sprøytet fra en sprayflaske.

såing av sitrongressfrøDeretter sås sitronella sitrongress på tradisjonell måte. Frøene legges forsiktig ut på jordoverflaten. Dryss med sand eller løst underlag. Lagtykkelsen overstiger ikke 3 mm. Ovenfra blir avlingene fuktet med en sprøyte.

Kulturbeholderne er dekket med glass eller film. Deretter blir de ført til et varmt rom, hvor det er rikelig med sollys. Minste omgivelsestemperatur i rommet skal være rundt 18 ° C. Spirene vil vises om 7 dager..

Nå er det på tide å fjerne filmen eller glasset. For å sikre optimal fuktighet sprayes sitrongress regelmessig. Etter 10-14 dager dykker greenene ned i andre potter. Prosedyren gjentas flere ganger..Citronella frøplanter

Befestede busker plantes på et permanent sted i en voluminøs gryte eller på en hageseng (gjelder bare områder med et mildt klima).

Omsorg for “Tropican”

omsorg for citronellaMange legger merke til hvordan den fantastiske naturverdenen ble skapt. Kjærlighet manifesteres i alt. Dyr tar vare på sine avkom, og ville planter er direkte avhengige av nedbør og sollys. Når en kultur faller inn i ukjente forhold, vil den dø uten riktig omsorg..

Når du dyrker sitrongress innendørs, er det en rekke faktorer du må vurdere:

 • anlegget liker ikke trekk;
 • om vinteren er den redd for kald luft;
 • trenger åpen plass om sommeren.

citronella i naturenPraksis viser at trekk ofte fører til rotrot. Som et resultat endrer plantens løvverk farge. Først blir den gul, og over tid blekner den, tørker og dør. En lignende reaksjon skjer fra den kalde vinterluften som kommer på sitrongresset under lufting..

I lune perioder blir kulturen tatt ut på gaten, hvor det “føles som hjemme”..

Fukting og befruktning

vanning av planterVanning av sitrongress utføres avhengig av årstid og vær. Om sommeren fuktes det når det øverste laget av jorden tørker. Hvis det er varmt ute lenge, vannes planten 2 ganger om dagen i små porsjoner. Om vinteren “serveres” fuktighet moderat, med tanke på mikroklimaet i boligen.

gjødsel for citronellaSom alle innendørs avlinger, trenger citronella ekstra fôring. For å gjøre dette, bruk ferdig flytende gjødsel fra butikken. Stoffet fortynnes med vann og tilsettes i henhold til instruksjonene. Vanligvis gjentas prosedyren en gang hver 14. dag. I tillegg transplanteres planten hvert annet år til ny jord..citronella skadedyrbekjempelse

Kulturen vokser aktivt greener etter påføring av nitrogengjødsling eller organisk materiale.

Det duftende løvet av citronella tiltrekker seg oppmerksomheten til ikke bare elskere av krydret grønt. Dessverre lider planten av forskjellige sykdommer og skadedyr. Å spraye buskene regelmessig vil beskytte dem mot edderkoppmidd. Prosedyren utføres selv om vinteren for å forhindre.

Høsting og produktapplikasjon

tilberedning av citronellaNår løvet vokser til ca 30 cm, blir det kuttet forsiktig. Deretter knuses det grundig, legges ut på papir og tørkes. Det resulterende produktet lagres i glassbeholdere under et lokk. Tette stilker av sitrongress blir kuttet når diameteren når 4 cm. Over tid vil nye skudd med en utsøkt aroma dukke opp i stedet.

Høst en krydret avling helst med hansker for å beskytte hendene mot kutt.

sitrongressKrydret sitrongress citronella brukes som en ekstra ingrediens. Løvverket brukes til å lage medisinske teer. Skuddene legges i supper og grønnsaksgryter. I tillegg er planten en original dekorasjon av interiøret i hjemmet. Aromaen gir hjemmet et sofistikert preg som minner om tropene. Det er på tide å begynne å dyrke citronella fra frø på vinduskarmen din denne sesongen. Måtte hun bringe glede til fansen hele året.

Voksende citronella fra frø i etapper – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil