15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg for et kaffetre hjemme – hemmeligheter og finesser

omsorg for kaffetreet hjemme Kaffetreet er en eksotisk plante som pryder leiligheten med et originalt, uvanlig utseende og fyller med en rik aroma. Omsorg for et kaffetre hjemme er ikke vanskelig, men krever kunnskap om funksjonene i landbruksteknologien. For riktig pleie vil en eviggrønn plante “tilbakebetale” med frodige, velduftende blomsterstand og lyse bær, hvorfra du kan tilberede en naturlig, tonisk drink.

Hovedtrekk og varianter av tre

eviggrønne kaffetre Kaffetreet er en eviggrønn avling fra Marenov -familien, opprinnelig fra Etiopia. Den samler omtrent 40 varianter.

Hovedtrekk ved kaffetreet:

 1. Under naturlige forhold er plantehøyden 2,5-3 m. Når du dyrker et kaffetre hjemme, brukes dvergsorter opp til 80-100 cm høye.
 2. Bladene er lange, kjøttfulle, med bølgete kanter, hengende ned på tynne skudd, mørkegrønn farge.
 3. I blomstringsperioden er treet dekket med snøhvite blomster, dannet i bunter på 15-20 blomster med små stengler.blomstrende kaffetre
 4. Etter blomstring dannes grønne bær, som blir røde når de modnes. Hver frukt består av 2 frø.
 5. Kaffetreet blomstrer fra april til september.
 6. Moden frukt opp til 1-1,6 cm lang er dekket med en skorpe, fruktkjøttet er søtt med litt surhet.modning av kaffebønner

Før du planter kaffe hjemme, må du velge type tre. Det mest brukte for dette er et arabisk, kongolesisk eller liberiansk tre..

Den arabiske sorten er en velkjent Arabica. I naturen når planten 4-6 m i høyden; hjemme vokser “Nana” -sorten, hvis vekst ikke overstiger 70-80 cm.

bærer fruktkaffe hjemmeKongoluz- eller Robusta -sorten kjennetegnes ved sin raske vekst og upretensiøse omsorg. Et trekk ved denne arten regnes som å falle av fruktskudd med blader etter at de har visnet naturlig..

Liberiansk variasjon – kjennetegnes ved høy vekst og massivt rotsystem. Et slikt tre vokser bare i spesielle drivhus eller store lokaler..

Ta vare på kaffetreet hjemme

vokser et kaffetreNår du tar vare på et kaffetre hjemme, må du ta hensyn til flere viktige nyanser som vil sikre aktiv vekst, frodig blomstring og rikelig frukting av en eksotisk plante..

vokser et kaffetreTil tross for at planten vokser i tropene, trenger den ikke direkte sollys. Hvis lyset er for sterkt og lufttemperaturen er for høy, vil den ikke blomstre. Det er best å plassere treet på et vest- eller nordvindu med diffust lys. Når den plasseres på en vinduskarmen på sørsiden, bør blomsterpotten være minst 1-2 m fra vinduet.

Når du dyrker en eksotisk plante, må du huske at et kaffetre i en gryte ikke tåler noen bevegelse i rommet veldig godt. Det er derfor en krukke med en plante ikke kan flyttes mer enn 1 gang på 4-5 år, ellers vil den slippe blomster.

Lufttemperatur og fuktighet

betingelser for å beholde kaffetreetNår du tar vare på et kaffetre hjemme, bør du være oppmerksom på å opprettholde optimal temperatur og fuktighet. Om sommeren vokser planten aktivt ved temperaturer fra + 22 ° C til + 30 ° C. I vintermånedene bør den ikke falle under + 13 ° С.sprøyting av kaffetreet hjemme

Kaffetreet krever en høy luftfuktighet på minst 70%. For å gjøre dette, på sommerdager, må planten sprøytes med rent, avgjort vann; om vinteren er det ikke nødvendig med ekstra vanning hvis blomsterpotten plasseres vekk fra varme radiatorer.

riktig omsorg

Gryte og jord

valg av gryteFor å dyrke et kaffetre må du velge en beholder som er litt større enn rotsystemet. Gryten skal ikke være for stor. Det beste alternativet er hvis den er 3-5 cm større enn en jordklump med planterøtter. Ellers begynner jordforsuring i beholderen, noe som fører til at rotsystemet til kaffetreet dør..valg av næringsjord

Jorden for kaffetreet skal være løs og pustende. Du kan lage det selv:

 • torv, humus, hagejord og elvesand (i like deler);
 • torv, torvland, elvesand, møkkhumus, løvjord, sphagnumoss (1: 4: 2: 2: 4);
 • torv, bladgress og grov elvesand (2: 1: 2).

For å ta vare på kaffetreet hjemme, kan du også bruke næringssubstrater som er kjøpt i butikk – underlaget for sitrus passer best til kravene til en eksotisk plante..

Treformeringsmetoder

avl kaffetreDet er 2 måter å formere et kaffetre hjemme – vegetativt og frø. Ved å bruke disse metodene kan du dyrke alle slags kaffetre – både Arabica og Robusta..

Første klasse anses som mer egnet. Robusta, selv om den er upretensiøs, trenger kryssbestøvning, ellers vil den ikke bære frukt.

Frø

frøplanter av kaffetrefrøDe vanlige kaffebønnene som brukes til å lage drikke er ikke egnet for dyrking. De ble samlet lenge og gjennomgått spesiell behandling. Du kan bare spire korn, hvis “alder” ikke overstiger 1-2 måneder.

Så frø:

 1. Steriliser tresubstratet ved å holde det i 10-15 minutter over damp fra kokende vann.
 2. Legg kornene flatt på jordoverflaten uten å dype dem – dette får dem til å råtne.plante kaffebønner
 3. Vann kornene rikelig og dekk til med glass eller plastfolie.
 4. Fjern glass eller plastfolie fra beholderen to ganger i uken og la avlingene stå i 2-4 timer for lufting.
 5. Etter 6-8 uker vises de første skuddene.første skudd

Etter utseendet på 3-5 sterke og sunne blader, kan plantene dykkes i separate blomsterpotter. I løpet av 3-5 år vil et ungt tre bære sine første frukter..

Stiklinger

forplantning av kaffetreet ved stiklingerVegetativ forplantning av kaffe brukes mye sjeldnere enn frø. Dette vil kreve flere stiklinger med to knop, kuttet fra fjorårets skudd. Først og fremst forbereder du stiklingene – suge dem i 2-4 timer i en løsning av en vekststimulator.

plante stiklinger i næringsrik jordEtter det plantes stiklingene i en næringsblanding av torv og sand (ikke glem dreneringslaget), og dypes med ca 3-4 cm. Når nye blader dukker opp fra knoppene, kan plantene plantes i separate beholdere. Med denne formeringsmetoden begynner kaffetreet å bære frukt etter 1 år..

Kaffetransplantasjon

transplantere et kaffetre i en annen gryteNår rotsystemet fyller blomsterpotten helt, er det på tide å transplantere planten. Langsiktig tilstedeværelse i en gryte hemmer veksten, svekker blomstring og frukt. Kaffetreet transplanteres årlig før det når 3 år, deretter – hvert 3-5 år.

Transplantasjonspotten skal være omtrent 5 cm større enn den forrige beholderen. Transplantasjon kan utføres både etter høsting av bærene og før begynnelsen av blomstringsfasen. Planten transplanteres sammen med en jordklump..

Slik transplanterer du et kaffetre hjemme:

 • rengjør treets røtter fra råte og tørre skudd;forbereder kaffetreet for transplantasjon
 • hell et lag drenering på bunnen av potten – ødelagte aprikosgroper, nøtteskall, leireskår eller utvidet leire;
 • tilsett 2 cm grov elvesand og et næringsrikt underlag på toppen;
 • senk plantens rot med en jordklump i blomsterpotten slik at rotkragen er 1 cm hevet over bakkenivå.

Hell det transplanterte kaffetreet med varmt, avgjort vann eller smelt vann. Etter 2-4 dager kan det øverste laget av jordblandingen løsnes litt for å opprettholde fuktighetsbalansen og bedre oksygentilførsel.

Plantsykdommer

omsorg for kaffetreet hjemmeSykdommer i kaffetreet hjemme utvikler seg oftest på grunn av feil omsorg..

Når du dyrker en eksotisk plante, kan blomsteroppdrettere stå overfor følgende problemer:

 • utseendet på brune eller lilla flekker på løvverk er et vanlig tegn på fosformangel i jorda;brune flekker på bladene
 • tørrhet og mørking av kantene på arkplatene – indikerer utilstrekkelig luftfuktighet;tørre blader
 • brun skygge av blader – vises når det er mangel på nitrogen i jorda;
 • gulfarging av løvverk – kan indikere råte i rotsystemet til treet;guling av blader
 • hull av forskjellige størrelser på arkplater er et vanlig resultat av solbrenthet;
 • fallende løvverk om vinteren – utilstrekkelig belysning av planten;
 • langsom vekst, kort blomstringstid – indikerer mangel på næringsstoffer og behovet for å bruke gjødsel.

Kaffetreet er en tropisk plante som, med forbehold for regler og nyanser, kan dyrkes på en vinduskarme. Det vil ikke bare bli en lys og original interiørdekorasjon, men også fylle rommet med en rik, behagelig aroma..

Hva består omsorg for et kaffetre hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil