15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke det fineste fjærgresset fra frø og bruke planten i landskapsdesign

dyrking av det fineste fjærgresset fra frø Det fineste fjærgresset er en vill flerårig plante fra familien Zlakovy eller Myatlikov, som ofte brukes i landskapsdesign når du dekorerer bakgårder og parker. Å dyrke det fineste fjærgresset fra frø forårsaker ikke noen spesielle vanskeligheter for gartnere, men det er noen nyanser som må tas i betraktning ved omsorg for en plante.

Botanisk beskrivelse

fjærgress er det fineste i kombinasjon med andre planter Hva er fjærgress – bildet viser tydelig at det er en flerårig, enbladig urt, som teller mer enn 300 varianter. På Russlands territorium kan du finne rundt 80 arter av fjærgress.

Utad ser fjærgresset ut som en frodig, tett busk opp til 60-100 cm høy. Det er en av de vanligste plantene i Eurasia – den vokser i steppe-, fjell- og halvørkenregionene..

Botaniske trekk ved planten:

 1. Rotsystemet er forkortet, ikke krypende.
 2. Plantestenglene er tynne, høye og oppreist.
 3. Fjærgressblader er veldig tynne, tøffe og harde, som ligner grov ledning ved berøring.
 4. Myke og tette panikler er opptil 20-30 cm lange.
 5. Blomster i form av tette panikkformede spikelets, dekket med børster orientert i motsatt retning fra awn, og selve awn er vridd i form av en spiral. Spikelet-lengden er 2-3 cm, inni den er det en blomst, “gjemt” bak to vekter.
 6. Fjærgress blomstrer i slutten av mai, perioden med aktiv blomstring begynner 2-3 år etter at planten er plantet i åpen mark.

frodige planter i hagenSteppe fjær gress kjennetegnes ved en uvanlig struktur av spikelets. Miniatyrfrøkorn ligger i blomsterskalaene fra øvre og nedre halvdel. Skalaen har en callus – en spiss topp, samt en awn.

Planten formerer seg med frø, som bæres med vinden, og øker voksende regionen. På grunn av enkelheten og enkelheten ved å dyrke fjærgress, det fineste av frø, brukes denne planten ofte i utformingen av private hagetomter, så vel som parkområder..

Å dyrke det fineste fjærgresset fra frø

fineste fjærgressfrøÅ plante og ta vare på det tynneste fjærgresset, hvis foto er presentert nedenfor, er ikke spesielt vanskelig, selv for nybegynnere. Denne planten blir sådd direkte i åpen mark – dette kan gjøres både om våren, i april -mai og om høsten. I det andre tilfellet vises de første skuddene av fjærgress mye raskere, de er sterkere og mer motstandsdyktige enn vårfjærene..

For å plante fjærgress er et område på solsiden best egnet. Steppeplanten er veldig følsom for overflødig fuktighet og er preget av økt motstand mot tørke, derfor “foretrekker” den tørre jordsmonn, uten trussel om oversvømmelse av grunnvann. Tilsett kalk til sur jord.spike av fjærgress og frø

Plante fjærgress trinn for trinn:

 • grave opp området og lage hull ca 2-3 cm dype;
 • avstanden mellom hullene skal være minst 20-30 cm;
 • hell den forberedte brønnen;
 • legg 4-5 frø i hullet, dryss lett, men ikke tamp for mye.

Blant alle varianter av steppefjærgress regnes det tynneste som det mest “lunefulle”. Den reagerer sensitivt på værforandringer med dårlig spiring og rask død av spirer, så åpen planting kan erstattes av foreløpig dyrking av frøplanter.

Voksende fjærgressplanter

å så fjærgressfrøFjærgress kjennetegnes ved sin upretensiøsitet for jorda. Når du vokser denne planten gjennom frøplanter, kan du bruke både et lagringssubstrat og vanlig jord fra en hagetomt.

Frøplanter for dyrking av frøplanter:

 • vanne jorden i blomsterpotter;
 • legg 3 fjærgressfrø i hver beholder;
 • dryss frøene lett med et tynt lag på ca 1 cm, uten å trykke – takket være dette er frøet ikke skadet;
 • spray avlingen fra en sprayflaske.

Den beste tiden for dyrking av frøplanter er mars. De første skuddene vises veldig raskt – etter 5-7 dager. I løpet av en måned kan plantene dykkes.

fjærgressplanterNår plantene er gamle nok, transplanteres de til åpen jord i hagen. Den beste tiden å gjøre dette er i mai..

Grunnleggende regler for omsorg

vokser fra frø av det fineste fjærgresset i en gryteNår du dyrker fjærgress, det tynneste frøet, har ikke gartnere noen problemer med å ta vare på denne steppeplanten. Hovedfokuset er på aktiv bekjempelse og forebygging av ugress, som er veldig “glad” i nabolaget med fjærgress.

Når du tar vare på en plante, må du ta hensyn til hvordan fjærgress tåler tørke. Denne urten tilhører steppeplantene som vokser i halvørkenområder, så den tåler lett varmt, tørt vær. Overflødig fuktighet for det fineste fjærgresset forårsaker mye mer skade enn mangelen.

Det første året etter planting i det åpne feltet må planten vannes regelmessig – dette bidrar til tidlig forankring. Etter det trenger planten ikke rikelig vanning. Det eneste unntaket er langtids varmt, tørt vær, som et resultat av at fjærgress kan tørke ut, bli gult og miste sin dekorative appell..

Det fineste fjærgresset krever ikke introduksjon av organisk eller mineralsk gjødsel. De har for “sterk” sammensetning, som aggressivt kan påvirke plantens tynne stilker og blomsterstand.

For mulking av jorda brukes tynt sagflis, som helles i et tynt lag etter foreløpig løsning av jorda. Før den første frosten begynner, må alle falmede spikelets fjernes og la bladene stå igjen.

Reproduksjon og transplantasjon av fjærgress

reproduksjon av fjærgress ved å dele buskenDet tynneste fjærgresset formerer seg ved å dele busken. Dette er den enkleste, raskeste og mest effektive måten å dekorere hagen din med nye, grønne stilker..

For å gjøre dette, del plantens rhizom forsiktig i 3-4 fragmenter, og transplanter dem deretter i separate hull. Den optimale tiden for avl av fjærgress er midten eller slutten av august..

En av egenskapene til fjærgress er at det ikke er behov for regelmessig omplanting. Planten har et kort og tynt rhizom som tåler svært dårlig transplantasjoner, noe som kan skade den. Planter dyrket av frø regnes som de mest skjøre og følsomme. Derfor transplanteres steppegress hvert 10-15 år..

Sykdommer og skadedyr

Det fineste fjærgresset kjennetegnes ved ekstremt sterk immunitet og motstand mot ulike sykdommer og skadedyr. Selv om alle plantene i blomsterbedet er påvirket av soppsykdommer, forblir fjærgresset helt sunt. Infeksjon av en steppeplante er bare mulig ved omfattende skader på alle hageavlinger med smittsomme sykdommer og skadedyr.

I sjeldne tilfeller kan det tynneste fjærgresset påvirkes av flått eller bladlus. I slike tilfeller kan insekt skadedyr behandles med en konsentrert såpeløsning eller vaskes av med et sterkt vanntrykk..

Fjærgress i landskapsdesign

det tynneste fjærgresset langs hagestienDet fineste fjærgresset er mye brukt i landskapsdesign når du arrangerer pene alpine åser eller “naturlige hager”. det tynneste fjærgresset ved siden av rosenOftest er fjærgress kombinert med andre planter, noe som lar deg lage stilige og effektive kombinasjoner..

Fjærgress kombineres best med slike planter.:

 • klatring av roser;
 • lys og fargerik scabiosa;
 • isop;
 • valmuer;
 • salvie;
 • kamille;
 • echinacea;
 • revehale;
 • fescue;
 • miscanthus.

Oftest blir stilkene til det fineste fjærgresset en slags bakgrunn i komposisjonen, som harmonisk utfyller og skyggelegger andre planteelementer. steppegress ved foten av treetI noen landskapssammensetninger spiller steppegress en stor rolle, og er sentrum av sammensetningen omgitt av roser eller andre prydavlinger.

fint fjærgress og ringblomsterDet fineste fjærgresset var mest utbredt når det ble laget en dam eller et annet kunstig reservoar på stedet. dyrelivshjørneKombinert med geycher, iris, sedge eller siv, skaper det en spektakulær komposisjon som minner om naturen..

det tynneste fjærgresset i rekreasjonsområdetDet tynneste fjærgresset brukes i arrangementet av alpine sklier, dekorasjon av bakgård og parkområder, som et element i landskapsdesignet i den ultramoderne “prærien” -stilen.steppegress langs gjerdet Ikke mindre ofte brukes steppeplanten til å lage bukettkomposisjoner, spesielt fra løvverk og tørkede blomster.. dyrking av det fineste fjærgresset fra frøÅ dyrke det fineste fjærgresset fra frø gir ingen spesielle vanskeligheter, derfor kan en nybegynner gartner om ønskelig vokse en vakker og spektakulær plante.

Problematisk dyrking fra de fineste fjærgressfrøene – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil