15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

La oss vokse en mild sky av streptocarpella blå

blå streptocarpella Streptocarpella blue er en delikat dekorativ blomst som kan dyrkes i et privat hus eller leilighet. Frøene ble importert fra Sør -Afrika. Planten er flerårig, selv i en ikke-blomstrende tilstand har den høye dekorative kvaliteter. Og når den blomstrer, tiltrekker den seg beundrende øyne.

Hvordan ser streptocarpella blå ut?

mild blomstrende streptocarpella Voksne skudd av en blomst kan nå 50 cm. Bladene er fløyelsaktige mellomstore, 2-3 cm i størrelse, har en malakittskygge, det er mange av dem på stammen, på grunn av hvilken en frodig busk dannes. Planten egner seg godt til å danne, begynner å blomstre 3 måneder etter planting. Peduncles når 8 cm i lengde. På kantene blomstrer flere små blå blomster samtidig, i form som en liten grammofon. Blomster faller ganske raskt av etter 3-5 dager, men på grunn av det store antallet peduncles varer den frodige blomstringen av streptocarpella lenge. I løpet av denne perioden ligner planten en luftblomstsky..

ampel plante streptocarpella blåStreptocarpella ampelous brukes til sonering av rom. Designere elsker det for sine fantastiske egenskaper for å gi kos til atmosfæren, utvide området med lav takhøyde og sonere rommet. Det er en lys aksent som gir rommet en nåde.

I den varme årstiden kan streptocarpella blå dyrkes vellykket på en balkong, veranda eller terrasse.

Plant fordeler og ulemper

frodig blomstrende blomsterpotteBlomsten er kresen når det gjelder vekstforhold. For at streptocarpellablå skal blomstre voldsomt, er riktig temperaturregime, passende belysning og tilstrekkelig luftfuktighet nødvendig. Størrelsen på potten og jordsmonnens sammensetning. Mye innsats må gjøres, men riktig hjemmepleie for streptocarpella blå vil bli sjenerøst belønnet med rikelig lang blomstringfasade dekorasjon av huset

En uerfaren dyrker kan skade planten ved å knipe skuddene i utide. Hvis du gjør dette for tidlig, vil streptocarpella blomstre ikke etter 3 måneder, men mye senere..

plante i et skyggelagt områdeResten av planten er upretensiøs: den tåler skygge godt, har en høy evne til å regenerere og reprodusere, hvileperioden er veldig kort. Med forsiktig oppmerksomhet smitter planten ikke infeksjoner og skadedyr..

Streptocarpella skal ikke plasseres i direkte sollys. Det er bedre å velge et sted med diffust lys – vestlige og østlige vinduer vil passe perfekt. Hvis vinduene vender mot sør, er det bedre å plassere planten vekk fra solstrålene, en hylle på veggen eller en nisje i møbler er egnet..jord for dyrking av streptocarpella

Potting jord for streptocarpella blå er nødvendig:

  1. Løse, næringsrike, godt drenerte, planterøtter trenger luft.
  2. Surhet – nøytral.
  3. Den ideelle sammensetningen er svart jord, sand og torv i like store mengder med tilsetning av en liten mengde vermikulitt og trekull.
  4. Hvis du bruker ferdig jord, er den som er beregnet for dyrking av Saintpaulia og Gloxinia egnet..

Funksjoner ved planting og transplantasjon av streptocarpella blå

blå streptocarpella på vinduskarmenErfarne gartnere kan umiddelbart plante stiklinger i bakken ved å dekke dem med en krukke. Et improvisert drivhus med streptocarpellaspirer må installeres på et godt opplyst, varmt sted og ventileres daglig. Etter at nye frøplanter dukket opp, kan krukken fjernes.rotte stiklinger

Du kan transplantere streptocarpella når som helst på året, den må endres årlig.

blå streptocarpella fra stiklingerhar et grunt rotsystem, så det trenger en grunngryte. Mer drenering legges i bunnen. Det er bedre å dyrke ikke mer enn en plante i hver potte, slik at buskene blomstrer frodig og ikke tetter hverandre..

Etter 5-7 år blir plantens blader lignifiserte, så streptocarpella mister sin attraktivitet. Det må fornyes fullstendig.

Vanning og temperaturregime

vanningsreglerSiden røttene til Streptocarpella blue er nær overflaten, trenger planten hyppig, moderat vanning. Så snart det øverste laget av jorden har tørket, må det fuktes. Tørking vil føre til krølling av bladene, og vannlogging vil føre til forfall av røttene. Overflødig fuktighet fra pallen må tømmes.

Det anbefales at det ikke kommer vann på de fleecy bladene, dette kan provosere utseendet av råte.

komfortable forholdFor riktig utvikling av busken er fuktig luft nødvendig. Derfor anbefales det å installere et brett med våte småstein, mose eller utvidet leire i nærheten av blomsten. Husholdningsfuktere er også egnet. Under naturlige forhold vokser streptocarpella i tropene, så det ideelle klimaet for det bør tilsvare de vanlige forholdene..

Hjemmetjeneste for streptocarpella blå innebærer overholdelse av temperaturregimet. Anlegget vil aktivt utvikle seg ved en temperatur på 20-25 ºС. Når temperaturen synker til +18 ºС, slutter streptocarpella blue å blomstre og forbereder seg på dvale.

Befruktning anbefales annenhver uke. Du kan bruke en ferdig sammensetning for planter fra Gesneriev-familien eller bruke et hvilket som helst kompleks for innendørs blomster.

Moderasjon er viktig, for hyppig og rikelig mating vil skade blå streptocarpella. Derfor bør selv dosen anbefalt av gjødselprodusenten deles i to..

Hvordan lage streptocarpella blå blomst

blomstrende ung streptocarpella blåBlomstringen av streptocarpella blå kan gjøres kontinuerlig, for dette må den være under diffust belysning i minst 14 timer om dagen. Om høsten og vinteren må planten i tillegg belyses med fytolamper..

Hvis blomstringen ikke kan gjøres året rundt, etter at blomstringen av streptocarpella er fullført, må du gi den et par måneder til å hvile – reduser vanning og fôring, flytt potten til et mørkere og kjøligere sted. Slike prosedyrer vil ha en gunstig effekt på blomstens tilstand, den vil få styrke og snart vil den blomstre aktivt og formere seg igjen..

Stenglene til streptocarpella kan vokse på en kaotisk måte, utseendet til en slik plante vil ikke være veldig vakker, derfor anbefales det å klype skuddene regelmessig. Dette forhindrer overdreven jordbearbeiding, fremmer lufting av kronen og forhindrer oppstart og utvikling av infeksjoner. Visne stammer må fjernes.

Hvordan reproduserer strepcarpella blå

planteformering ved stiklingerStreptocarpella blå under naturlige forhold forplanter seg av frø, men denne metoden er ikke egnet for hjemmedyrking. Blomsterhandlere foretrekker å kutte apikale petioles med 2-3 blader fra en voksen plante, rotere dem og plante dem i bakken. Denne reproduksjonen av streptocarpella regnes som den enkleste og mest effektive..

Brudd på betingelsene for internering kan provosere forekomsten av sykdommer i blomsten. Streptocarpella blue kan bli infisert av virus, insekter. Det anbefales å spraye jorda med jevne mellomrom med buesyrer og soppdrepende midler, for å forhindre trekk, et kraftig fall i lufttemperaturen og vannlogging av jorda. Omsorgsreglene må overholdes strengt, da vil blå streptocarpella glede seg over rikelig blomstring og saftige smaragdgrønne grønnsaker.

Delikat blå streptocarpella under innendørs forhold – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil