15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkel dyrking av ruscus i det åpne feltet og innendørs forhold

voksende ruscus En forgrenet eviggrønn plante kan etterlate få mennesker likegyldige. Kjennere av eksotisk innendørs kultur anbefaler å plante Ruscus ikke bare i det åpne feltet på stedet, men også under innendørs forhold. Å dyrke Ruscus krever ikke mye innsats og kunnskap..

I gjennomsnitt er høyden på en forgrenet busk 70 cm. Planten lever av jordstengelen. Forgrenede skudd er dekket med mørkegrønn bark. Det er små nålformede grønne blader. Planten kan utvikle et kraftig rotsystem under jorden. Skudd danner hvite blomster. Kjøttfulle, lyse røde bær med en diameter på opptil 2 cm dukker opp fra dem. Fruktene har flere frø inni. Bestøvning i det naturlige miljøet skjer på bekostning av insekter. Hjemme er dette mulig ved å overføre pollen fra en plante med staminerte blomster..

Praktisk bruk

vakker plante med lyse bær Ruxus er en plante som har liten popularitet blant blomsteroppdrettere. Han blir sjelden sett i noens hus. Men forgjeves, siden slakteren ikke bare kan dekorere interiøret, men også ha praktiske fordeler. Noen foretrekker å plante en plante på stedet, mens andre dyrker en upretensiøs ruscus hjemme som et husplante.

delikat bukett med kvister av ruscusFor mange århundrer siden brukte folk urteaktig flerårig til å dekorere hager og torg. Et lavt anlegg passer harmonisk inn i utformingen av grenser og hekker. Innredningen ser relevant ut når som helst på året. Tynne skudd av planten, som minner om nåler med røde bær, passer for rollen som en julemaskot. Kuttede grener med bær er elsket av blomsterbutikker for å lage interessante buketter. Blomsten er egnet for landskapsarbeid på offentlige steder som kafeer eller restauranter.

ruscus blader i interiørdesignRuscus blader med spredning av skarlagensbær brukes i medisin. Anlegget bekjemper hodepine og lindrer kramper. Blomsten normaliserer blodtrykket, reduserer hevelse og styrker det kardiovaskulære systemet. Det brukes til å behandle åreknuter og hemorroider.

Slakteri har følgende egenskaper:

 • antiinflammatorisk;
 • vasodilatorer;
 • avføringsmidler;
 • antimikrobiell;
 • styrking.

Bær brukes som erstatning for kaffe.

I sin rene form har Ruscus -frukten en lav næringsverdi, og regnes som giftig..

Typer ruscus for hjemmedyrking

Planten er ikke vanlig på planeten. Oftest vokser Ruscus i Afrika, Europa og Krim..

Slakteri presenteres i flere former:

 1. Slakterkost under passende forhold kjennetegnes ved sin vekst. Busken kan nå en høyde på 1 m. Skuddene er dekket med grønt løvverk med torner i endene. En slik plante blomstrer i desember og gir blomster av en lilla nyanse. Røde bær vises på blomstringsstedet.Slakterkost
 2. Slakterens språk er en liten busk opp til 40 cm høy. Denne typen truet plante er sjelden. Slakteri kombinerer biseksuelle blomster som er selvbestøvde. Blomstringen skjer om våren, hovedsakelig i mai. Planten produserer små frukter i form av røde bær..baken hyoid
 3. Slakterkost vokser opp til 50 cm i lengde. Den forgrenede busken har lysegrønne blader, avsmalnende mot slutten. Planten blomstrer med lyseblå blomster. Etter at det røde bæret er dannetslakter under føttene
 4. Slakterkost er liten i størrelse – ikke mer enn 40 cm. Grønne blader er ovale. Blomsterstanden dukker opp i april, da dannes små røde bær.Slakterkost
 5. Slakterkost har de største bladene i sammenligning med andre arter. Busken vokser ikke mer enn 50 cm. Aktiv blomstring av denne blomsten observeres om vinteren; om våren modnes frukt i form av røde bær. Det er denne planten som oftest brukes i medisin..

Å dyrke ruscus hjemme

vokser ruscus innendørs

Slakterens vekst og utvikling skjer om våren. Generelt er omsorg for Ruscus ganske enkelt, det viktigste er å følge følgende tips:

 1. Belysning. Planten elsker sterkt lys, men uten direkte sollys. Blomsten er best plassert under diffust lys. I vintersesongen anbefales det å bruke spesiell belysning.
 2. Temperaturforhold. Slakter bør oppbevares om sommeren ved temperaturer opp til 18 grader, og om vinteren opptil 14 grader.
 3. Luftfuktighet. Slakterblader samler mye støv, så du må tørke dem med en fuktig klut. Det er viktig å spraye planten med destillert vann bare i vekstsesongen. Om sommeren kan du bade en busk under varmt vann.
 4. Vanning. Ruscus elsker rikelig vanning, men uten overflødig væske i pannen. Mellom vanningene skal matjorden tørke ut minst 3 cm.
 5. Topp dressing. Under aktiv blomstring påføres gjødsel en gang i måneden. Vitamin og mineralgjødsel brukes om våren.voksende ruscus i det åpne feltet

Om vinteren har blomsten en hvilemodus, så den kan ikke mates

Reproduksjon

forplantning av ruskus ved stiklingerSlakter ­Er en dioecious plante og den formerer seg ved kryssbestøvning. Derfor er det nødvendig å ha heterofile busker..

stiklinger ruscusRuscus formeres lett ved stiklinger. For dette er en kvist fra enhver donert bukett egnet..

Avlstrinn:

 1. Klipp stikkene ca 12 cm lange. Gjør det øvre snittet rett og det nedre skråt.
 2. Hold kvistene i roten i et par timer.
 3. Plante kvister i en gryte med jord.
 4. Dekk stikkene med en glassburk og legg kjelen i et brett.
 5. Vann et par ganger i uken.

vellykket avlVellykket roting indikeres av unge skudd ved foten av stiklingene. Etter spiring kan krukken fjernes og ta vare på planten på riktig måte..

Overføre

plantetransplantasjonÅ dyrke ruscus hjemme inkluderer også å transplantere en voksen plante i en romslig krukke. Transplantasjonen utføres om våren. Dette vil kreve en større gryte..

Det anbefales ikke å ta en dyp beholder, siden røttene til slakterens tre vokser i bredden.

Transplantasjonsstadier:

 1. Fjern plantene forsiktig fra den gamle potten.
 2. Rengjør røttene grundig fra jordens koma.
 3. Trim tørkede røtter.
 4. Behandle en ny beholder med alkohol eller kaliumpermanganat, og skyll deretter i rennende vann.
 5. Ha drenering i en ny gryte.
 6. Hell et lag med fruktbar jord (torv, blad) på dreneringen.
 7. Plasser planten i midten av potten, dryss med jord. For å utdype rotkragen med ikke mer enn 2 cm.
 8. På slutten av prosedyren, vannet planten rikelig, uten stagnasjon i pannen.

Hvis alle handlinger følges riktig, kan du snart se tegn på intens vekst og påfølgende blomstring..

Skadedyr

skadedyrbekjempelseTil tross for at ruscus løvverk har bakteriedrepende egenskaper, blir planten angrepet av skadedyr. Hvis det oppdages symptomer, bør behandlingen startes umiddelbart for ikke å ødelegge slakteren.

Små hvite prikker med spindelvev er et signal om angrep av edderkoppmidd. For å bekjempe det, er en tinktur av hvitløk egnet. For 1 liter vann trenger du et par hvitløkshoder. Tinkturen tilberedes i flere dager. Før sprøyting fortynnes blandingen med vann..

Lyse flekker og brun farge på toppen av bladet indikerer en invasjon av trips. Behandling med insektmidler brukes mot dem (en gang i uken i en måned).

Svart blomst og sukkerholdig utslipp er hovedtegnene på et melusangrep. Mot denne skadedyret har en såpe-alkoholoppløsning vist seg godt med en teskje såpe per 1 liter vann og 2 ss. l. alkohol.

Stell og dyrking av ruscus hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil