15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på calceolaria hjemme og se uvanlige blomster

hvordan ta vare på calceolaria hjemme Mer nylig har innendørs planteelskere etterfylt samlingene sine med en overraskende vakker calceolaria -plante. For at vinduskarmen skal være dekorert med spraglede blomster i form av sko tidlig på våren, er det viktig å vite hvordan du skal ta vare på calceolaria hjemme. For å gjøre dette må du først studere anleggets egenskaper..

Et nært bekjentskap med calceolaria

innendørs blomst calceolaria På skråningene av fjellene, i de fuktige og skyggefulle biotopene i Sør- og Mellom -Amerika, tidlig på våren blomstrer Calceolaria sine fantasifulle blomster. I dag kan denne vakre planten finnes på husmannsplassene til innbyggere i Sentral -Russland. For å dekorere grenser og alpinbakker bruker blomsteroppdrettere underdimensjonerte varianter. Frodige blomsterstander i forskjellige farger vil dekorere nesten alle blomsterbed.

Hjemme vokser det flerårige og årlige arter av calceolaria. Med god omsorg kan en årlig glede et år til med sin blomstring..

Funksjoner av anlegget:

 1. I naturen kan du finne busk, halvbuske og urteaktig calceolaria..
 2. Maksimal høyde på oppreist, pubescent, forgrenet stilk – 55 cm.
 3. På stilkene, motsatt eller i hvirvler, er luftige små blader plassert. Kantene på de runde bladene i rotsonen er dekorert med glatte tenner. I den øvre delen av stammen vokser lansettformede blader med retikulære vener.
 4. Diameteren til en blomsterstand er 5-6 mm. Øynene våre gleder seg over lilla, røde, oransje og gule blomsterstand. De er elegant dekorert med små lyse røde eller rosa prikker..
 5. Etter at blomstringen er fullført, dannes små kuler med små frø inni.
 6. Fra midten av mars avsløres opptil 55 vakre lyse blomster på en plante. I naturen slutter blomstringen av calceolaria i juni. Hjemme, i vinduskarmen, blomstrer hybridsorter til slutten av sommeren..

Typer og varianter av calceolaria for dyrking hjemme

Calceolaria -varianter for hjemmedyrking

Nesten 300 arter av calceolaria finnes i naturen. Vi vil bli kjent med de mest populære av dem:

 1. Meksikansk calceolaria vokser på de skogkledde fjellskråningene i Mexico. Lyse gule blomster blomstrer på tykke, sterke stilker.meksikansk calceolaria
 2. Lilla calceolaria er en flerårig plante. Fargen på blomstene er mettet.lilla calceolaria
 3. Rynket calceolaria tilhører de store representantene for planten. Hovedfargen på blomsterstandene til denne typen calceolaria er gul. Nye hybridformer kjennetegnes ved tilstedeværelsen av burgunder eller brune prikker på fargene..rynket calceolaria
 4. For dyrking hjemme eller utendørs har hybrid calceolaria blitt spesielt avlet. Det er hun som forener alle de beste egenskapene til planter av forskjellige typer. Varianter med blomster i forskjellige farger vokser på vinduskarmen. Når du vokser, må du huske på at prøver med flekker eller striper er mye mer krevende enn varianter av monokromatisk blomstring..hybrid calceolaria
 5. Crenellate calcelium kjennetegnes ved lyse gule blomster med små sprut av brunt.Crenellate calcelium
 6. Delikat calceolaria tilhører dvergvarianter med lyse gule flekksko.mild calceolaria
 7. Enblomstret calceolaria vokser i Sør-Amerika i fjellsider. Skiller seg ut i store enkeltblomster med en vakker farge.enblomstret calceolaria
 8. Calceolaria toblomstret i sammenligning med andre arter vokser liten i størrelse. Bladene er samlet i en rosett helt ved roten. Planten produserer bare en oppreist stamme, og opptil to par lyse knopper blomstrer på den.toblomstret calceolaria

Hvordan ta vare på calceolaria hjemme

hvordan ta vare på calceolaria hjemmeNår du velger din favoritt calceolaria -prøve i en blomsterbutikk, må du huske plantens lunefulle natur og forberede deg på nøye omsorg for den. Calceolaria har spesielle krav til miljøfuktighet og temperaturforhold..

Slik at favorittblomstene dine fra calceolaria ikke faller av − installer en gryte med kjøpt calceolaria i et kjølig rom.

Lang og frodig blomstring vil glede deg hvis planten er i et rom med en temperatur på 12 til 15 ° C. Det er nødvendig å følge dette området både om sommeren og vinteren. Ved brudd på temperaturregimet og med en økning i termometerindikatoren til +20 ° C, blir calceolaria på kort tid helt uattraktiv.

Vanning for calceolaria

omsorg for calceolariaKonstant vannlogging av jorda eller kortsiktig tørke i en gryte med calceolaria fører til utvikling av en sopp og kan føre til at planten dør. Jorden bør fuktes regelmessig med en moderat mengde avgjort vann. Så snart det øverste laget tørker litt og blir løst − blomsten må vannes. Væske som har sivet inn på pallen må tømmes.

Så snart calceolaria blekner − vanning utføres 1-2 ganger i måneden.

Vanningsregler for Calceolaria:

 • rikelig vanning;
 • bruk av vann som tidligere var avgjort ved romtemperatur;
 • foretrekker regn eller smeltevann;
 • etter vanning, fjern overflødig væske fra pannen;
 • ikke la vann komme på myke blader;
 • forhindre at jorden tørker ut i potten.

rik blomstring av calceolariaCalceolaria bør mates regelmessig (annenhver uke) med flytende mineralkomplekser for å legge knopper og frodig blomstring. Hvis du planter calceolaria i en gryte med næringsrik jord, trenger du ikke bruke gjødsel de første 2-3 ukene. Planter trenger heller ikke fôring om høsten og vinteren..

Luftfuktighet

luftfuktighetCalceolaria har et spesielt krav til luftfuktighet i rommet, men reagerer dårlig på sprøyting. Selv noen få dråper vann som faller på plantens løv fører til utseendet av brune smertefulle punkter, noe som kan føre til døden til innendørsblomsten..

Komfortable forhold for å holde calceolaria er luft i et rom med høy luftfuktighet.

For dette:

 • plasser potten med planten i en pall med våte elvesteiner eller ekspandert leire;
 • spray luften rundt calceolaria med varmt vann, unngå fuktighet på selve planten.

For å øke luftfuktigheten til de nødvendige parameterne, brukes ekspandert leire. For å gjøre dette, legg det i en bred beholder og fyll den med en liten mengde vann. En gryte med calceolaria legges på toppen. Kontroller med jevne mellomrom hvor mye væsken har fordampet, og tilsett om nødvendig.

Hvis en gryte med calceolaria plasseres i en plantemaskin, velges størrelsen litt større enn størrelsen på potten. Moss plasseres i mellomrommet mellom veggene og fuktes. I dette tilfellet må fuktighetsinnholdet i mosen opprettholdes konstant..

Belysningsmodus

belysningsmodusFor å nyte den vakre blomstringen av calceolaria -planter, er det nødvendig å gi sterkt diffust lys. Fra solens direkte stråler på blomstene dannes brannflekker på de delikate bladene. Berørte blader visner raskt og begynner å falle av..

Det mest komfortable stedet i en leilighet eller et hus for calceolaria vil være vinduskarmen på nordsiden..

Som en siste utvei kan du plassere blomsterpotter på vinduene fra nord-vest eller østsiden. Samtidig bør lysgardiner eller persienner brukes for å beskytte planter mot solen. Calceolaria -gryter om sommeren plasseres på en balkong beskyttet mot trekk, vind og solstråler.

regler for blomsterpleieVed utilstrekkelig lys slutter plantene å utvikle seg og planter knopper. Bladene blir bleke og uattraktive i utseende. Hvis det ikke er mulig å gi calceolaria tilstrekkelig naturlig lys − det er nødvendig å gjøre opp for mangelen ved å installere i tillegg konvensjonelle eller fytolamper.

Funksjoner ved calceolaria -transplantasjon

kjøpt calceolariaButikkkjøpt calceolaria i en gryte etter slutten av tilpasningsperioden må transplanteres i frisk næringsjord. Hagesentre bruker små fraktpotter med spesiell næringsjord for å dyrke blomster. Dette substratet er nok i en viss periode, og planten kan ikke stå i den på lenge..Calceolaria -transplantasjonsregler

Calceolaria -transplantasjonsregler:

 1. Bruk en desinfisert, større kjele med små hull i bunnen.
 2. Bruk ekspandert leire eller annet egnet materiale som dreneringsmateriale.
 3. Hell en liten mengde næringsrik jord i avløpet.
 4. Fjern planten forsiktig fra den kjøpte potten, uten å riste av jordklumpen fra røttene. Flytt busken til en ny gryte mens du opprettholder rotsystemets integritet.
 5. Rist gryten av og til og fyll den med ny jord. Kondens for å fylle alle tomrom. Lukk røttene forsiktig med frisk sammensetning.
 6. Vann planten rikelig med varmt, avgjort vann. Jordkulen i gryten må være fullstendig mettet med fuktighet. Tøm overflødig vann fra pannen.

Kjøpt jord er klar til bruk. Selvlaget jord må desinfiseres før bruk..

Hvordan ta vare på calceolaria hjemme etter blomstring

hvordan ta vare på calceolaria hjemme etter blomstringHjemme dyrkes calceolaria som en toårig plante. For å se calceolaria blomstre igjen − det er nødvendig å holde planten intakt og sunn til neste sesong.gjenblomstring av calceolaria

Grunnleggende regler:

 1. Etter blomstring, kutt forsiktig av alle skuddene.
 2. Skjul potten med rotsystemet på et mørkt, kjølig sted (10 – 12 ° C) og la det ligge der i 45-60 dager.
 3. Sørg for at jorda i potten ikke tørker ut, hell varmt vann over den med jevne mellomrom.
 4. Så snart de første skuddene begynner å dukke opp fra jorden − potten må settes tilbake på vinduskarmen i et kjølig rom.
 5. Det er på tide å fortsette vanning og fôring.

calceolaria etter en sovende periodeEtter en sikkert overført sovende periode, vil planten vokse aktivt og legge de første knoppene. De første skuddene vokser vanligvis svekket og langstrakt. Derfor er det best å fjerne de svakeste skuddene og kutte de sterkere, og bare la 1/3 av lengden være igjen. Slike handlinger vil bidra til å bevare den dekorative effekten av planten. Men det vil ikke være så rikelig blomstring som første gang.

Voksende innendørs calceolaria blomst fra frø

dyrking av calceolaria fra frøHvis du vil beundre den frodige, uvanlige blomstringen av forskjellige varianter av calceolaria på vinduskarmen hvert år, er det best å lære å dyrke den fra frø selv. Å dyrke en frodig busk av små frø − det vil ta mer enn seks måneder. Disse vilkårene må tas i betraktning når du velger tidspunktet for såing av frø. For at unge prøver skal blomstre om våren, må frø såes på forsommeren. Hvis frøene plantes i mars, åpner calceolaria knoppene først om høsten..

Stadier av voksende calceolaria fra frø:

 1. Fyll beholderen med næringsmedium. Fukt det og så frø på toppen. Du trenger ikke å drysse dem med jord.calceolaria frø og første skudd
 2. Dekk beholderne med folie og plasser i et kjølig rom på en vinduskarme.
 3. Spray med jevne mellomrom slik at plantene vises raskere. To uker senere vises de første skuddene.
 4. Etter 2-3 uker etter de første skuddene, gjør du den første plukkingen. Vann plantene forsiktig og luft regelmessig mini-drivhusene for å unngå kondens.
 5. 2 måneder etter den første transplantasjonen transplanteres plantene i separate små potter. Klem umiddelbart for å danne frodige busker. Det er nødvendig å forlate 2-3 par blader.
 6. Så snart unge calceolaria -busker blir sterkere, må de transplanteres i større potter med god næringsjord med høyere tetthet..dannelse av calceolaria
 7. Reduser temperaturen på innholdet slik at plantene knopper for en frodig blomstring.blomstrende calceolaria

Med forbehold om alle poengene med å dyrke en innendørs blomst av calceolaria, vil planten takke deg med fantastisk vakker blomstring..

Hvordan vokse og hvordan ta vare på calceolaria hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil