15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dekorativt palmetre for hjem og kontor – innendørs blomst chrysalidocarpus

innendørs blomst chrysalidocarpus Den innendørs blomsten chrysalidocarpus er et ekte palmetre, hjemmehørende i tropene på Madagaskar og Komorene. Hvis slekten Chrysalidocarpus i naturen har opptil 20 arter, brukes bare en av dem til huset – Chrysalidocarpus gulaktig. Den er egnet for dyrking i potter og er verdsatt av erfarne dyrkere for enkel vedlikehold, rask pleie og et spektakulært utseende..

Hjemmehjelp

omsorg for chrysalidocarpus Omsorg for chrysalidocarpus hjemme er enkelt. Husk imidlertid at palmetreet er tilpasset livet i tropiske klimaer før du kjøper, så det må skapes hjemme. Grytene kan stå på vinduskarmer, under sterkt lys, selv på sørsiden. Ly for direkte sollys er bare nødvendig på en varm sommer ettermiddag, spesielt for unge planter. Opptil 6 år gamle er håndflatene mer skjøre, men blir deretter motstandsdyktige mot værforhold, sykdommer og skadedyr.

For at den innendørs blomsten chrysalidocarpus skal vokse seg stor og sunn, følger du noen tips for å ta vare på den.

Temperaturregime

komfortable forholdPlanteforholdene bør være nær naturlige. Om sommeren plasserer du gryten i et rom der temperaturen holdes innenfor 22-25 grader. Om vinteren kan det være litt mindre, men ikke lavere enn 16 grader..

Høy luftfuktighet og vanning

vanning palmerFuktig luft er en annen komponent i det tropiske klimaet. Hvis inneluften er tørr, spray den grønne delen av planten regelmessig med en sprayflaske. Om vinteren kan prosedyren hoppes over.

Hyppig vanning er en viktig betingelse for vekst av chrysalidocarpus. Palm er følsom for vannets sammensetning, bladene mister kvalitet på grunn av for hard væske eller for mye urenheter. Bruk mykt flaskevann til vanning eller la det sitte i noen dager. Om høsten og vinteren kan du vanne planten sjeldnere, men ikke la jorden tørke helt ut..

Jord for dyrking av palmer

næringsrik jord for palmerUnderlaget skal være lett, men næringsrikt, godt drenerende, nøytralt eller surt. Det er ferdige underlag for innendørs palmer på salg – nybegynnere bør velge dette alternativet. Hjemme kan du tilberede en blanding ved hjelp av en del torv, jord med tilsetning av sand og kull, samt 2 deler av et leirkornstilsetningsstoff og humus.

Topp dressing av innendørs håndflate og transplantasjon

gjødsel for håndflateneGjødsel – anbefalt for chrysalidocarpus hele året. Velg spesielle blandinger for palmer eller komplekse dressinger for innendørs blomster – de inneholder alle nødvendige sporelementer. Om sommeren, legg dem til hver 2-3 uker, på høsten og vinteren kan du redusere mengden til 1 gang per måned.

palmetransplantasjonTransplantasjon – nødvendig når håndflaten vokser. For unge planter utføres prosedyren en gang i året, for prøver over 6 år – en gang hvert 2-3 år. På midten av våren, ta ut chrysalidocarpus sammen med jordstokken og jordklumpen, flytt den til en større gryte. Ikke vær redd for å skade de små siderøttene – dette påvirker ikke palmetilstanden.

Plantens navn kommer fra det greske ordet for “gylden frukt”. I naturen har fruktene virkelig en gul fargetone, men i husplanter blomstrer ikke chrysalidocarpus -palmen og bærer ikke frukt.

Reproduksjon av chrysalidocarpus

reproduksjon av chrysalidocarpusHjemme kan chrysalidocarpus formeres på to måter: av frø og rhizom. Begge disse metodene er enkle, men det vil ta tid å dyrke en ny prøve..

Sjekk ut hovedfunksjonene og velg hvilken metode som er mer egnet:

 1. Bløtlegg frøene i varmt vann i flere dager før du planter. En viktig forutsetning er at vannet må holde en temperatur på 25-30 grader slik at frøene spirer raskere. Transplanter dem deretter i jord og plasser dem i et varmt, godt opplyst område. Fra plantetidspunktet til utseendet på flere sanne blader, kan det ta fra 3 til 4 måneder.
 2. Chrysalidocarpus kan også forplante seg ved rotskudd (vegetativt). For å gjøre dette, bruk en skarp kniv for å skille prosessen nær bunnen av palmetreet, som allerede har sitt eget rhizom. Den kan umiddelbart plantes i jorda og bli ivaretatt som en voksen palme..chrysalidocarpus fra rotprosessen

Den enkleste måten å forplante chrysalidocarpus hjemme er å skille en liten rotskudd under plantetransplantasjon..

Frøene kan kjøpes fra butikken ved å velge en variant. Hjemme dannes de ikke, siden palmetreet blomstrer bare under naturlige forhold..

Sykdommer og skadedyr

palmetreet har problemerSelv velstelte planter som dyrkes i potter hjemme kan lide av sykdommer og skadedyr. Vær oppmerksom på de første symptomene for å begynne å behandle palmetreet i tide.

Chrysalidocarpus kan ha følgende sykdommer:

 • soppinfeksjon – ovale eller runde flekker vises på bladene, brune med en lys kant;
 • ormer – skadedyr som er på den nedre overflaten av bladene og får dem til å tørke ut;
 • midd – når de dukker opp, tørker bladene også ut, men før det er de dekket med små flekker med en gul fargetone.

Hvis du blir påvirket av soppsykdommer, må du fjerne alle skadede områder og behandle planten med soppdrepende midler. Insektmidler fungerer godt mot skadedyr.

I tillegg vil vanlige behandlinger bidra til å holde den innendørs håndflaten frisk og beskytte den mot ulike sykdommer..

Mulige voksende problemer

innendørs blomst chrysalidocarpusChrysalidocarpus er en lett plante å ta vare på, men nybegynnere kan få problemer. En endring i utseende og tilstand på et palme er et tegn på at noen faktorer i innholdet må endres..

Det er viktig å forstå hvilke forskjellige problemer det er snakk om.:

 • gulaktige chrysalidocarpus blader tørre – utilstrekkelig vanning eller lav luftfuktighet, utseende av skadedyr;
 • brune flekker på bladets overflate – en soppinfeksjon, for hardt vann for vanning eller plutselige temperaturendringer;
 • farging av bladets spisser i en brun nyanse – lav temperatur og fuktighet, sjelden vanning;
 • guling av blader – å være under åpen sol i sommervarmen, utilstrekkelig vanning;
 • mørkere og slippe det nedre bladlaget er en normal prosess med palmetilvekst, det er nok å kutte dem av med en skarp kniv.

For å holde formen på innendørsblomst av chrysalidocarpus ryddig og symmetrisk, snu planten regelmessig med motsatt side av solen, spesielt om sommeren.

Populære varianter av innendørs blomst chrysalidocarpus

Totalt er det opptil 20 arter av chrysalidocarpus, vanlige i naturen. De varierer i utseende, kan ha en eller flere stammer..

Noen plantearter:

 1. Chrysalidocarpus gulaktig er en populær sort som er egnet for dyrking hjemme i potter. Den er godt forgrenet, danner rotende sideskudd.chrysalidocarpus gulaktig
 2. Chrysalidocarpus tre-stilk er en uvanlig plante, representert av lange blader som strekker seg direkte fra bakken. Bladplatene er avlange, med en blank glans.chrysalidocarpus tre-stilket
 3. Chrysalidocarpus Madagaskar er en enkeltstammet plante. Stammen er glatt, dekket med blek bark, og bladene er plassert på toppen. I naturen kan den vokse opp til 8 m i høyden.Chrysalidocarpus Madagaskar

Chrysalidocarpus er en uvanlig løsning for hjem og kontor. Selv om den kommer fra tropene, har den slått godt rot som et husplante og blitt populær. Kjennere av denne planten merker at palmetre ser bra ut hele året og er kombinert med andre innendørs blomster..

Hvordan velge en innendørs blomst chrysalidocarpus – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil