15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende nemesia fra frø i de beste blomstertradisjonene

voksende nemesia fra frø Vakkert og sofistikert, lyst og morsomt, prangende og variert. Den vanlige dyrking av nemesia fra frø vil hjelpe deg med å ta en slurk friskhet i blomsterbedet ditt. Et trekk ved noen kultursorter er en fantastisk kombinasjon av kontrasterende nyanser og former. Blomstringsperioden begynner ofte i juni og varer til september. Planten er perfekt for planting i et blomsterbed, i utendørs potter, så vel som i gruppesammensetninger. Men før du starter en slik skjønnhet i hagen din, må du finne ut noen av funksjonene i denne stauden.

Botanisk utflukt

fantastisk form av nemesia blomster Slekten Nemesia tilhører familien Norichnikov. Som du vet, er det opptil 50 arter i den. Blant dem er det ikke bare flerårige prøver, men også ettårige, samt dvergbusker. I utgangspunktet skiller disse variantene seg fra hverandre i buskens farge og struktur..

Blomsterhandlere setter spesielt pris på struma -variasjonen, som er preget av:

 • høyde – 20-30 cm;
 • diameteren på blomsterkoppen er omtrent 25 mm;
 • en- eller tofarget versjon (hvit, gul, oransje, rød eller rosa).

lys blomstring av nemesia“Designet” av uvanlige blomster er overraskende. De ligner miniatyr grammofon i sin form. Dessuten er den nedre bilobatleppen mye større enn den øvre firelobbede leppen. På innsiden har klokkene et kontrastmønster (noen ganger “struma”), som er dekorert med forskjellige nyanser. Når du ser på denne skjønnheten, ser det ut til at tusenvis av små valper ser på deg og rister på de morsomme hodene..

Det gir også glede til blomsterbeddekorasjonen:

 • riktig form på busken;
 • lansettformet løvverk med en takket kant;
 • knopper samlet i apikale blomsterstander.

Navnet på nemesias blomst ble gitt til ære for den gamle greske gudinnen for gjengjeldelse, som ble kalt Nemesis. I tillegg til konsonantnavnet, er det ingenting annet som forbinder dem..

nemesia av forskjellige varianter i det åpne feltetÅ dyrke nemesia fra frø er en ganske spennende og rimelig aktivitet. Om nødvendig blir frøet kjøpt i en spesialbutikk eller bare spurt fra venner. Fruktene av kulturen er representert av små skorper, som inneholder utallige langstrakte frø. Det er bemerkelsesverdig, men med riktig lagring forblir de levedyktige i 2 år..

Voksende nemesia fra frø i enkle ord

trekk ved voksende frøplanter av nemesiaFrøplante -metoden regnes som den enkleste og mest passende, siden når de deler busken, kan de langstrakte røttene bli skadet. På grunn av dette dør kulturen ofte. Av denne grunn har mange to viktige spørsmål: hvordan dyrke nemesia fra frø og når man skal plante en blomst i åpen mark. Til å begynne med, bestem tidspunktet for såing. Ved å velge riktig tidspunkt får du det beste resultatet til slutt. Faktisk, med en sen planting, vil blomstring komme mye senere, og med en tidlig planting vil plantene raskt strekke seg ut og vil ikke tolerere å transplantere godt i åpen mark. Med tanke på disse egenskapene til planten, blir såing av nemesia utført i 2-3 tiåret i mars. Likevel, i et varmere klima, er prosedyren planlagt i midten av måneden, og i et kjølig klima – på slutten..

Vanligvis begynner nemesia å blomstre 60-70 dager etter at de første fullverdige skuddene dukker opp..

Valg av jord og kapasitet

fruktbar jord for nemesiaSom med de fleste planter forblir kravene til jordsubstratet uendret. Jorden må være næringsrik og løs slik at fuktighet og luft kan passere fritt. I denne forbindelse skaffer mange seg en universell jord med nøytral surhet..

Videre forbereder andre jordblandingen på egen hånd, bland grundig:

 • hagejord;
 • elvesand;
 • humus.

befruktningDen første komponenten er den viktigste, derfor blir den tatt i store mengder (opptil 3 deler), og alle de andre er tatt en om gangen. Å plante nemesia med frø vil være vellykket hvis jordsubstratet desinfiseres flere uker før hendelsen. For å gjøre dette settes sammensetningen i en ovn i 30 minutter, og temperaturen er satt til 90˚С. I andre tilfeller holdes blandingen over damp i 1,5 timer eller helles over med kokende vann. Til slutt behandles jorda med et spesielt biofungicid, for eksempel Fitosporin. Slike forholdsregler vil bidra til å eliminere alle slags patogener av forskjellige sykdommer, så vel som skadedyrlarver..

Brede beholdere / esker brukes som plantebeholder for dyrking av nemesia -frøplanter. Samtidig velger de en ikke veldig dyp beholder, men med dreneringshull i bunnen..

Såing av agroteknologi

voksende nemesia fra frøSørg for å lage et dreneringslag av ekspandert leire, perlit eller ødelagt murstein før du fyller beholderen med jordblanding. Dekk deretter beholderen 2/3 med desinfisert jord. Siden frøene til nemesia er veldig små, brukes sand til såing, som blandes med plantematerialet..

Landingsarrangementet utføres på denne måten:

 • riller dannes på jordoverflaten med et trinn på 2-3 cm ved hjelp av en våt blyant;
 • så en blanding av frø og sand;
 • dryss alt med et tynt lag jord (opptil 2 mm);
 • helles rikelig med varmt vann fra en sprayflaske;
 • dekket med folie, glass eller gjennomsiktig lokk.

omsorg for frøplanterBeholderen sendes til et rom der temperaturen holdes innenfor 20-22˚С. For at dyrking av nemesia fra frø skal gi ønsket resultat, luftes avlingene hver dag i 15-30 minutter og sprayes om nødvendig fra en finspredt sprøyte. Med så grundig omhu vil de første skuddene vises etter 10-15 dager. På dette tidspunktet fjernes lokket og beholderen overføres til et kjøligere (18˚C), men godt opplyst sted. Da vil ikke plantene begynne å strekke seg masse. Når overskyet vær og sollys ikke er nok, brukes fytolamper for ekstra belysning.

5-7 dager etter at filmen er fjernet, blir plantene matet kompleks gjødsel, men i en ganske svak konsentrasjon.

plukke frøplanterPå scenen med 2-3 sanne blader dykkes plantene i separate beholdere, for eksempel i plastkopper. Transplantasjonen utføres så nøye som mulig for ikke å skade røttene, ellers vil planten ikke slå rot på et nytt sted. Frøplantene er begravet på nivået av bladbladene, og stamper kompakt bakken. Så blir spirene grundig sølt med avgjort vann.vokste frøplanter

Den 10. dagen etter dykket påføres kompleks mineralgjødsel beregnet på frøplanter.

Transplantasjon til åpen mark

transplantere nemesia i åpen markDet neste trinnet i en møysommelig prosess som kalles “hvordan dyrke nemesia” er å plante en avling i en hageseng. Et åpent område er forhåndsvalgt. Ellers vil stauden blomstre dårlig og miste sitt dekorative utseende..

Jordkravene i forhagen forblir de samme:

 • løshet;
 • Næringsverdi;
 • med god drenering;
 • med moderat fuktighet.

Den optimale tiden for planting i forhagen anses å være slutten av våren (den siste uken i mai). I de sørlige regionene er arrangementet planlagt mye tidligere, så snart stabilt varmt vær er etablert. 2 uker før dette begynner imidlertid plantene å bli herdet – de blir tatt ut på gaten hver dag, og øker gradvis tiden kulturen holder seg under slike forhold..

voksende nemesia fra frø i hagenPlanting av agroteknikk. Hullet dannes med en dybde på 2 ganger plantens rotsystem. Prøvene plantes i en avstand på 20-30 cm fra hverandre og vannes rikelig.

Tomten er mulket for å beskytte stauden mot ugress og tørking ut av jorda, noe kulturen ikke tåler.

Det er i denne rekkefølgen planting av nemesia og omsorg i det åpne feltet finner sted fra det tidspunktet såing av frøene til blomstringsperioden..

Hva er spesielt dyrking av nemesia fra frø – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil