15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Subtiliteter og regler for reproduksjon av crossandra med frø og stiklinger

reproduksjon av crossandra Crossandra er en prydplante fra tropene, preget av sitt luksuriøse utseende, skjørhet og lunefulle “karakter”. Reproduksjon av crossandra hjemme skjer på to måter – ved stiklinger og frø. Hver av dem krever streng overholdelse av reglene, fordi med eventuelle feil i dyrking av crossandra mister den raskt sin dekorative effekt. Riktig omsorg vil resultere i en frodig og langvarig blomstring som kan vare fra våren til den første frosten..

Voksende crossandra fra frø

voksende crossandra fra frø I naturen er det omtrent 50 plantesorter, men bare to varianter brukes i blomsterblomstring hjemme – stikkende og traktformet crossandra. Det er to måter å forplante crossandra hjemme – med frø og stiklinger..

Frømetoden er ikke veldig populær, siden den ikke garanterer bevaring av egenskapene til moderplanten. Alle plantesorter, spesielt hybride, formerer seg best vegetativt. Men vellykket dyrking og overholdelse av alle finesser gjør at du kan få en luksuriøs blomst fra frø.

Klargjøring av plantemateriale

frøforberedelseFør du dyrker en crossandra fra frø, må du forberede plantemateriale. Til såing brukes frø som høstes fra planten eller kjøpes i en spesialbutikk..

Frø, selvsamlet fra crossandra, trenger ikke foreløpig forberedelse – de kjennetegnes ved utmerket spiring. Butikkene må legges i bløt i 2 timer i vann (23-25 ​​° C) eller i en løsning av vekststimulerende midler (Zirkon, Epin Extra, Heteroauxin).

Kapasitet og underlag

klargjøring av beholder og underlagFor forplantning av crossandra av frø er et substrat laget av sand, fuktet torv, sphagnum og kokosfibre best egnet. Alle disse komponentene kan kjøpes i spesialiserte hagebutikker. Slik jord kjennetegnes ved god luftgjennomtrengelighet, fremmer roting av frø og deres aktive spiring..

For såing av frø må du forberede små beholdere eller potter, du kan bruke torvbeholdere.

Så frø

de første skuddene av frø av crossandraCrossandra -frø blir sådd til en dybde på ikke mer enn 5 mm, jevnt over overflaten på et løst underlag. Beholderen må dekkes med glass eller plastfolie og overføres til et varmt og godt opplyst sted.

For spiring av crossandrafrø er det veldig viktig å opprettholde en lufttemperatur på 22-24 ° C, samt jevnlig fukte jorden med en sprayflaske, de kan ikke vannes.

Crossandra-frø samlet fra planten vil spire på omtrent 7-10 dager, kjøpt dem litt tregere-innen 15-20 dager. Etter 4 uker må unge frøplanter dykkes i separate potter..

ta vare på frøplanter av crossandraEtter det, etter ytterligere 25-30 dager, kan crossandra klemmes og transplanteres i større potter-3-4 skudd hver. For dyrking er det best å bruke et næringsrikt underlag laget av torvjord, råtten humus og torv. Det øverste laget av underlaget skal være laget av perlit eller sand.

Formering av crossandra ved stiklinger

reproduksjon av crossandra ved stiklingerMetoden for forplantning av crossandra ved stiklinger er mer vanlig og populær. Det er enklere og mer effektivt enn å dyrke en plante fra frø. For reproduksjon brukes stiklinger opptil 7-10 cm lange..

forberedelse av stiklinger

Stikklingene må kuttes, deretter må overflødige blader fjernes, og kuttstedene må drysses med ethvert Epin -preparat eller annet vekststimulerende middel. For spiring kan stiklinger plantes både i vann og jord..

Roterende stiklinger

roting av stiklinger i vann og jordEn av de mest populære metodene er forplantning av crossandra ved stiklinger i vann. For å gjøre dette må skjæringen, skilt fra moderplanten, plasseres i en beholder med vann. Når røttene dukker opp, kan de transplanteres til ferdig forberedt jord..

For roting av stiklinger av crossandra kan du bruke et lett næringsrikt underlag. Frøplanter plantes i en stor beholder med jord, som må fuktes regelmessig – dette vil fremskynde rotingen av stiklinger..

Dekk beholderen med plastfolie, lokk eller glass. På denne måten kan du spire stiklinger av crossandra gjennom året..

Planter crossandra

transplantere rotete stiklinger i en romslig gryteEtter rooting spirer stiklingene i 30-60 dager. Etter det kan plantene klemmes og plantes i 3-5 stykker i blomsterpotter med stor diameter. Dreneringslaget er nødvendigvis fylt opp i potten – takket være dette blir planten mer frodig.næringsrik jord

På toppen av dreneringen helles jord forberedt fra følgende komponenter:

  • perlit eller sand;
  • råtten humus;
  • blad torv;
  • torv.

Disse komponentene er tatt i et forhold på 1: 3: 3: 3. Hver vinter, i slutten av januar eller begynnelsen av februar, må planten transplanteres til et nytt underlag, i tillegg beriket med mineraler. For hver transplantasjon bør størrelsen på blomsterpotten økes..

Crossandra omsorg etter planting

omsorg for crossandraEtter spiring av stiklinger eller frø, tar crossandra 7-8 måneder før den når voksen “alder”. Under naturlige forhold når planten 85-100 cm i høyden når den vokser hjemme-ikke mer enn 40-50 cm.

Crossandra omsorgsregler:

  1. Den tropiske blomsten er veldig glad i jevnt sollys, men den bør ikke plasseres i direkte sollys. Dette kan føre til rødhet på bladene. Det er best å plassere en gryte med crossandra under diffust sollys..
  2. I rommet er det viktig å opprettholde lufttemperaturen ikke lavere enn + 18 ° С.temperaturforhold
  3. På sommerdager skal bladene på crossandra sprayes om morgenen og om kvelden med en sprayflaske. For dette er det bedre å bruke avgjort eller filtrert vann..
  4. Planten trenger regelmessig vanning. Om sommeren blir det vannet hver 8. – 10. dag, om vinteren – ikke mer enn en gang hver 15. dag..
  5. To ganger i måneden må crossandra mates med kompleks mineralgjødsel for innendørs planter.resultatet av riktig omsorg
  6. Fra oktober til februar er anlegget i dvale. På dette tidspunktet må du slutte å mate og begrense vanning..

Crossandra er en vakker stueplante med frodige blomster og en lunefull karakter. Med streng overholdelse av alle nyanser og forsiktig omsorg, vil blomsterhandleren få en lys og fargerik blomstring, som varer fra vår til høst..

Vellykket reproduksjon av crossandra ved stiklinger – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil