15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når og hvordan du planter om sukkulenter

hvordan transplantere sukkulenter Hvordan transplantere sukkulenter? Alle som ønsker å dyrke sunne, sterke planter, vil sikkert stå overfor et slikt problem. I henhold til reglene er det mulig å takle transplantasjonen raskt og enkelt.

Når skal man starte en transplantasjon

saftig plante trenger en transplantasjon Sukkulenter vokser sakte, og spørsmålet om å transplantere i en ny blomsterpotte kan ikke plage en dyrker på et par år. I tillegg til ønsket om å bytte blomsterpotte for en beholder med en annen design eller farge, er det også objektive tegn når transplantasjon ikke kan forsinkes.

Disse faktorene inkluderer følgende:

 • under vanning, stagnerer vann på jordoverflaten og trenger ikke ned;
 • røttene er trange i blomsterpotten, de er til og med synlige fra dreneringshullene;
 • størrelsen på potten er for liten for planten;
 • jordblandingen er i dårlig stand – utarmet, bortskjemt.

Selv om det ikke er objektive årsaker, bør planten transplanteres annethvert år. Den optimale tiden for omplanting er begynnelsen av våren..

Transplantasjon av sukkulenter etter kjøp er en obligatorisk hygienisk prosedyre. Det er spesielt viktig å utføre det med en tvilsom kjøpskilde for anlegget..

Hvordan transplantere sukkulenter

Hvordan transplantere sukkulenter riktig? Dette må gjøres i etapper og sakte..

1. stadie. Forberedende

jordforberedelseUnder forberedelsesfasen, som begynner noen dager før transplantasjon, blir planten ikke vannet. Dette er nødvendig slik at røttene lett kan fjernes: den tørre jordblandingen vil ganske enkelt smuldre fra dem. Det utføres heller ingen ytterligere manipulasjoner med den saftige..

I løpet av denne tiden forbereder de:

 • en ny beholder for en blomst (vanligvis velger de litt mer enn den forrige, slik at røttene er frie nok i den);
 • jordblanding;
 • drenering.

Den nye gryten skal ikke være for stor for den saftige..

Trinn 2. Trekker ut en plante

sukkulenter i en stor beholderFjerne planten fra blomsterpotten bør gjøres forsiktig, uten bruk av makt. Når det gjelder en innkjøpt prøve, når sukkulenten ble dyrket i torv, må røttene rengjøres grundig av underlaget og tørkes i et par dager.

Hvis rotsystemet er tett sammenflettet med en jordkule, må du bruke en tynn trepinne for å frigjøre røttene. Å fjerne den gamle jorda vil hjelpe den saftige til å vokse og utvikle seg bedre etter transplantasjon. Hvis det er skadede eller tørkede røtter, er det best å beskjære dem..

Hvordan transplantere en saftig plante i tilfeller der det er vanskelig å fjerne den fra potten? Det er tillatt å snu beholderen og banke litt på den. I vanskelige tilfeller, når rotsystemet ikke lett kan fjernes, kan du til og med gå til ødeleggelse av selve potten..

I situasjoner der mange røtter ble skadet under ekstraksjonen av planten, bør plantingen utsettes. Sukkulenten i seg selv plasseres på et varmt, mørkt sted i et par dager for å la skaden tørke ut..

Sukkulenter har skjøre røtter, så du må handle veldig forsiktig..

Trinn 3. Landing

saftig transplantasjon

Landingen må utføres som følger:

 1. Drenering helles i den tilberedte beholderen (ekspandert leire, ødelagt murstein).
 2. En liten tilberedt jordblanding helles på toppen.
 3. Selve planten er plantet. Røttene rettes opp.
 4. Frirommet er dekket med jord. Det skal helles jevnt over hele området jevnt for ikke å bryte symmetrien.
 5. Rundt planten bør jorden være litt (ikke for ivrig) komprimert slik at den saftige blir fikset. Samtidig skal planten ikke la seg begrave for mye..
 6. Småstein eller ekspandert leire kan helles på bakken på toppen. Dette er valgfritt, men svært ønskelig for sukkulenter..

En forutsetning for vellykket transplantasjon av en saftig er at i en ny beholder skal alle tipsene på røttene rettes nedover og til sidene, og enda mer, de skal ikke bøyes opp.

Jobb med feil

sammensetning av sukkulenterNår planten allerede er plantet, men bakken ennå ikke er vannet, kan noen plantingsfeil korrigeres..

P / p nr.

Problem

Løsninger

Problemer

1. Etter komprimering av jorden viste det seg at planten ble plantet dypt. Du kan trekke planten forsiktig opp ved å riste eller trykke på potten
2. Ikke alle røtter er dekket med jord, og det er ikke lenger mulig å legge det til. Det er nødvendig å fjerne planten og starte plantingsprosessen igjen..
3. Planten plantes asymmetrisk. Ved å trykke på potten kan du prøve å korrigere plantens vinkel. Dette bør gjøres uten bruk av makt. Hvis det ikke fungerte, må landingen gjentas.
4. Glemte å sette et sluk på bunnen. Landingen må gjentas

Funksjoner ved vanning ved omplanting

saftig omsorgNår kan sukkulenter vannes etter transplantasjon? Bare en uke senere. En transplantert blomst trenger tid for å bli vant til nye forhold..

I prosessen med å plassere i en ny beholder, blir plantens røtter skadet. Samtidig er det viktig at det ikke kommer i kontakt med våt jord, siden jorden kan fungere som en smittekilde..

Hvis planten av en eller annen grunn ikke ble transplantert, men ble overført til en ny beholder sammen med en jordklump, kan vanning utføres umiddelbart.

Transplantasjonsprosessen bør utføres fra tørr jord til tørr.

Problemet med hvordan man transplanterer sukkulenter kan løses ganske enkelt hvis det er avsatt tid til forberedelsen og til selve transplantasjonen, og alle betingelsene er oppfylt. Plantenes helse og dens attraktivitet vil avhenge av riktigheten og grundigheten av handlingene i fremtiden..

Sukkulent transplantasjonsspesialistanbefalinger – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta