15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Eksotisk Strecilia -blomst eller “paradisfugl” i vinduskarmen

Strecilia blomst Strecilia blomst ligner en fabelaktig fugl frosset i flukt. På hodet har hun en lys tuft av flerfargede kronblad. Og i stedet for vinger, brede bladplater. Et så spektakulært anlegg har lenge “slått seg ned” på vinduskarmen til byleiligheter og landsted. Hvordan ta vare på Strelitzia hjemme for å nyte den majestetiske skjønnheten? Men før vi svarer på dette spørsmålet, la oss vurdere de eksterne egenskapene til kultur. Vi vil finne ut hvor hennes hjemland er. La oss bli kjent med de populære variantene.

Frodig antrekk av en eksotisk blomst

uvanlige blomster Planten tilhører slekten med samme navn, der det er 4 varianter. Strelitzias hjemland er øya Madagaskar og Sør -Afrika. Engelskmennene var de første som la merke til blomsten på 1700 -tallet, da de ble kjent med det store omfanget på det afrikanske kontinentet. Planten dukket opp for dem i all sin prakt og forårsaket enestående beundring. Derfor kalte de det etter kona til den engelske kongen..

strecilia in vivoI sitt naturlige miljø vokser strecilia -blomsten langs små bekker eller grunne elver. Der gjemmer han seg i skyggen av busker eller høyt gress. Men når spektakulære knopper dukker opp, ser det ut til at paradisfugler har kommet tilbake til jorden..

stor strelitziaDe største representantene for slekten vokser opp til 10 m. Resten er fra 2 til 3,5 m. Det tette rotsystemet består av kjerneelementer som trenger dypt ned i bakken. Bladplatene er ovale og læraktige. Maksimal bredde er omtrent 80 cm, lengden er opptil 2 m. De ligner bananløvverk, men de har lange petioles.

oppreist stammeI blomstringsperioden frigjør strecilia et oppreist skudd. Eksotiske knopper av en bisarr form dannes på den. Den ene delen er horisontal. Andre syrin og oransje kronblad ligner fuglens kam som er avbildet i barns eventyr. Vanligvis blomstrer 5-7 knopper på peduncle. Og det er opptil 10 slike skudd totalt. Derfor gleder planten øynene i 6 måneder..

Strecilia blomster, selv når de er kuttet, beholder sin uberørte skjønnhet i opptil 30 dager.

Varianter av kultur

varianter av strecilia blomstI naturen har biologer notert seg flere spektakulære plantesorter. Hver av dem har en unik form og farge.

De er malt i følgende farger:

 • Hvit;
 • lilla;
 • Oransje;
 • syrin;
 • blå;
 • gul;
 • blå.

Knoppene blomstrer i 14 dager. Når kronbladene visner, dukker det opp nye prøver. Dette fortsetter i flere måneder. De er til og med kuttet for å lage buketter. Vi vil finne ut hvordan de ser ut som kjente arter i sitt naturlige miljø.

Strecilia sivblomst

Strecilia sivblomstArten finnes på Sør -Afrikas territorium. Den tåler svingninger i dag og natt fantastisk. Ikke redd for langvarig tørke. Busken er dekorert med oransje-blå knopper. Smale avlange bladplater. Kantene er nåleaktige. Bladene er malt i en dyp grønn farge med en blåaktig fargetone. I sitt naturlige miljø vokser de i en tett rosett. Maksimal høyde på en voksen plante er ca. 2 m. Blomstringsprosessen begynner i mai og slutter i oktober..

Hvit

Strecilia hvitStrecilia -blomsten får navnet sitt fra fargen på kronbladene. På bakgrunn av en frodig busk ser de bare nydelige ut. I naturen vokser arten opp til 6 m. Den kjennetegnes ved store, lysegrønne løvverk, som har en elliptisk form. Overflaten på tallerkenen er blank, noe som gir utsikten et kongelig utseende.

Knoppene består av hvite kronblad. Det nedre elementet ligner et gammelt tårn. Den øvre delen er lansettformet. Blomstringens lengde når 30 cm, høyden er omtrent 7,5 cm.

Royal

blomst strecilia royalPlanter av denne typen regnes som de mest nøyaktige og vakreste blant deres slektninger. I naturen vokser den opp til 2 m i høyden. Bladplatene holdes på lange petioles med en fortykket base.

Høye aksillære peduncles ser ut som et vevd sengeteppe med rødgrønne årer. Kronbladene til de majestetiske knoppene til den kongelige strelitzia er malt i to farger. Utsiden er en lys oransje nyanse, innsiden er mørkeblå. Maksimal knopplengde er ca 15 cm. De vises på buskene tidlig på våren og forblir til midten av sommeren. Det er denne majestetiske utsikten som mirakuløst tolererer innendørs forhold. Derfor kan den bli funnet i ethvert hjørne av planeten, men i vinduskarmen..

Hjemme begynner royal strecilia å blomstre bare i fjerde leveår..

“Nicholas”

Strelitzia NikolayArten fikk navnet sitt til ære for den russiske prinsen Nikolai Nikolaevich den eldre. I tropene vokser planten opp til 10 m.stammen av en voksen kultur ligner et palmetre og kan være opptil 4 m i diameter.

Luksuriøse knopper holdes på aksillærstammen, som består av flere nebbformede “slør”. Hvite og blå kronblad stiger over den. De umodne fruktene av Nikolais strelitzia brukes til å tilberede afrikanske retter. Og tau er laget av tørkede skudd.

fjell

fjellstreciliaDenne trelignende planten kalles av lokalbefolkningen “ørkenens banan”. Den kan vokse opp til 10 m. “Stammen” er dekorert med store brede blader. Og “kronen” er kronet med enorme knopper i form av en båt.

Royal flower strecilia på vinduskarmen

Strecilia blomst på vinduskarmenEtter å ha blitt bedre kjent med en eksotisk kultur, vil jeg virkelig få den i kamrene mine. Det viser seg at alt er veldig enkelt. Planten selges aktivt i blomsterbutikker, og den slår seg godt hjemme. Hvordan passe godt på ham for å nyte paradisets skjønnhet? Finn ut hva eksperter sier.

Temperaturregime

Strecilia vokser i Sør -AfrikaVi må aldri glemme at Strecilia kom til oss fra den sørlige delen av Afrika. Den utvikler seg fantastisk ved romtemperatur. Om vinteren, når planten er i hvilemodus (betinget), reduseres indikatorene til 12 ° C.

Innendørs kultur elsker en overflod av oksygen. Derfor blir rommet regelmessig ventilert. I den varme årstiden blir potten tatt ut i gården eller plassert på balkongen. Det viktigste er at direkte sollys ikke faller på løvet..

Strecilia liker ikke utkast, så det er tilrådelig for henne å velge et koselig “bosted”.

Perfekt belysning

ideell belysning for strelitziaInnendørs kultur foretrekker en overflod av lys. Imidlertid må han være fraværende. Faktisk, i sitt naturlige miljø, gjemmer blomsten seg under løvet til høye planter som er i nærheten. Hjemme er beholderen plassert på vinduskarmen på øst- eller vestsiden. Hvis alle vinduer vender mot sør, er glasset dekket med papir eller hvit klut. Som en siste utvei holdes grytene utenfor direkte sollys. For eksempel i et godt opplyst hjørne av et rom. Fra begynnelsen av desember trenger anlegget ekstra belysning..

Fuktighetsgivende

avgjort vann for vanningNår streciliablomsten begynner å vokse aktivt, får den regelmessig vanning. For å gjøre dette, bruk vann som oppfyller allment aksepterte krav..

Hun må være:

 • forsvarte;
 • romtemperatur;
 • ekstremt rent.

Væsken helles under plantens rotsystem eller i et brett hvis drenert jord brukes. Om vinteren utføres vanning når den øvre delen av jorden tørker..

Jord ved planting

jord for streciliaSiden tropene er hjemlandet til “paradisfuglen”, spiller en riktig valgt jord en viktig rolle..

Planten foretrekker en løs blanding, som er tilberedt av følgende komponenter:

 • torv land;
 • sand;
 • bladblanding;
 • humus;
 • kompost.

I ekstreme tilfeller kjøpes jorda for strelitzia i spesialforretninger. Jorden er egnet for blomstrende prydavlinger. Informasjonen du trenger er angitt på etiketten..

Egnet kapasitet

beholdere for planterFor å få planten til å føle seg “hjemme”, plantes den i en voluminøs dyp krukke. Tross alt vil rotsystemet til slutt fylle hele plassen til beholderen. Som et resultat vil den blomstre raskere. Bunnen av beholderen er dekket med småstein eller ekspandert leire. Dette vil beskytte roten mot forfall..

Vanlig fôring

forberedelse til fôring av streciliaTidlig på våren, når blomsten får styrke, blir den befruktet en gang hver tiende dag. Til dette brukes mineralske og organiske stoffer. De blir hentet inn en etter en. En lignende prosedyre utføres under blomstring. På slutten av sesongen fjernes peduncles, og strecilia sendes til hvile..

Det ideelle gjødselkomplekset selges i blomsterbutikker. Doser er angitt på pakken.

Bloom

blomstrende streciliaVanligvis begynner planten å kaste blomsterknopper tidlig på våren. De vises vekselvis og er behagelige for øyet i flere måneder. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Derfor er eierne bekymret, hvorfor blomstrer ikke strelitzia hjemme? Det er faktisk flere grunner. Først vises de første knoppene 4-6 år etter plantingen. For det andre kreves det noen ganger drastiske tiltak..

Erfarne gartnere vet hvordan de får strelitzia til å blomstre hjemme, uansett alder. I løpet av vinterhalvtiden blir planten ført til et kjølig rom, hvor temperaturen holdes fra 12 til 14 ° C. Det skal ikke være sterkt lys. I tillegg blir blomsten ikke matet og vannet med små porsjoner vann. Når våren kommer, returneres Strelitzia til favorittvinduskarmen. Deretter blir den rikelig vannet og matet med spesielle preparater for å stimulere knoppene. Etter en stund vil den takknemlige planten ta på seg et elegant slør dekorert med paradisfugler.

Årsaken til mangel på knopper kan også være for stram eller stor pott..

Et nært bekjentskap med en tropisk gjest forårsaket mange positive følelser. I naturen vokser kulturen opp til 10 m. Dens bisarre knopper ligner eventyrfugler fra barnebøker. I tillegg gjør noen plantearter det bra hjemme. Det viktigste er å følge reglene for kompetent omsorg. Og hvis strelitzia ikke blomstrer, vil erfarne gartnere fortelle deg “hva du skal gjøre”. Det viser seg at alt genialt er enkelt. Så la eksotiske “paradisfugler” “fly” inn i leiligheten eller landstedet og fyll klosteret med skjønnhet.

Strecilia blomst vokser hjemme – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta