15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aichrizon blomstertre av lykke: hvordan å bry seg med kjærlighet hele året

blomst aichrizon lykke treet hvordan å bry seg Husplanter har dekorert folks boligkammer lenge. Et av disse mesterverkene er aichrizon -blomsten, lykketreet. Hvordan ta vare på ham hjemme slik at han gir glede? Denne planten er en slektning av pengetreet og tilhører Fatty -familien. I motsetning til sin slektning, bærer lykketreet hvert år en praktfull mantel med små blomster. Det var i denne perioden han lyser sterkt med en brennende farge og fyller huset med lykke..

Kort beskrivelse av anlegget

lykketreet blomstrer I sitt naturlige miljø ble aichrisons først oppdaget på øya Madeira, som ligger i Atlanterhavet. I tillegg finnes planten i Portugal, så vel som på Kanariøyene og Azorene. Dens favoritt habitat er sprekker av bergarter, som minner om plantens fasthet og utholdenhet. I et område med et kjølig klima dyrkes blomsten hjemme.

Aichrizon kalles ofte lykke- eller kjærlighetens tre. Biologer forbinder dette med en unik form for planteløvverk – miniatyrgrønne hjerter. Ovenfra er de dekket med en knapt merkbar kant av hvitt. Alle er samlet i flere stykker i små stikkontakter..

Avhengig av størrelsen og konfigurasjonen av arkplatene, er aichrizon:

 • sedumbladet;rensende aichrizon
 • svingete;svingete aichrizon
 • ligge ned;aichrizon liggende
 • hjem;hjem aichrizon
 • punkt.aichrizon punkt

Mørkegrønne blader er også ovale og ligger på skuddene i motsatt rekkefølge. Noen arter kjennetegnes ved en delikat flekk av gul, rød, hvit eller grå..

Hvis bladplaten til en plante er litt knust, avgir den en behagelig aroma. Det er denne detaljen som gir Aichrizone unik stil.

I blomstringsperioden er busken dekket med mange knopper av panikk eller corymbose -karakter. Hver av dem ligner små stjerner malt i krem, snøhvit eller rød. De vises i april eller begynnelsen av mai. Til tross for dette vokser blomsten som en vanlig busk eller et vanlig tre..

Oversøisk blomst aichrizon av lykke, hvordan å bry seg hjemme

hjemmehjelpFor å lage elegant landskapsarbeid i et boligområde, må du gjøre en stor innsats.

Tross alt trenger planter konstant pleie, som inkluderer:

 • vanlig vanning;
 • toppdressing av jorda;
 • belysning;
 • egnet fuktighet;
 • transplantasjon og foryngelse.

Selv om det er en møysommelig prosess, liker mange mennesker å dyrke innendørs avlinger. Spesielt imponerende er den eksotiske blomsten aichrizon (lykketreet). Hvordan ta vare på det for å skape en elegant oase i hjemmet ditt? Vi vil analysere hver prosedyre i detalj.

Jorden

Siden Aichrizon i sitt naturlige miljø vokser blant bergarter, er all jord egnet for det..

Imidlertid fremstilles et ideelt underlag av følgende komponenter:

 • sand;
 • torv;
 • humus;
 • løvrike land;
 • kull.

Hvordan ta vare på en aichrizon -blomst (lykketre), med tanke på rotsystemet? For å unngå forfallet er det bedre å dyrke kulturen i leirgryter med en diameter på ca 12 cm. Drenering av høy kvalitet, bestående av ekspandert leire eller grus, legges i bunnen. Deretter helles det forberedte substratet, tampes og plantes en blomst.

Når du blander jorda, er det tilrådelig å ta hver komponent i samme mengde..

Stedvalg og belysning

planteplasseringBelysning spiller en viktig rolle i hvordan du skal ta vare på en innendørs kjærlighetsblomst. Imidlertid bør treet ikke plasseres ved siden av varmeapparater eller husholdningsapparater. Anlegget foretrekker diffust lys, derfor, hvis det er i vinduskarmen på sørsiden, lag en kunstig nyanse. For å gjøre dette, bruk gasbind, tyll eller gardiner. Ellers kan blomsten lide av direkte sollys, noe som etterlater alvorlige brannskader på løvet..

Det ideelle stedet for kjærlighetens tre – øst- eller vestvinduer.

Optimalt mikroklima

komfortable forholdPå forskjellige tider av året er det viktig å vite hvordan man skal ta vare på aichrizon -blomsten slik at bladene alltid er saftige. Et av punktene er romtemperaturen. Det bør ikke overstige 25 ° C om sommeren og + 10 ° C om vinteren. Hvis det er for varmt i rommet i den kalde årstiden, blir bladplatene gule og faller av etter hvert. Når sommervarmen kommer, sprayes lykkeblomsten med vann ved romtemperatur. Dermed er plantens behov for ekstra fuktighet tilfredsstilt..

Beskjæring av kronen

krondannelseFor at lykketreet skal passe perfekt inn i hjemmet, beskjæres det med jevne mellomrom. Dannelsen av kronen begynner fra toppen av de unge skuddene, som er forsiktig klemt. Svake og tørre grener fjernes slik de vises. På våren blir for lange deler av busken forkortet.

Etter hver blomstring kuttes trege peduncles.

Moderat vanning

moderat vanningSiden aichrizone tilhører sukkulenter, fuktes det i små porsjoner. Behovet for vann er indikert med utseendet på arkplatene. Hvis de er elastiske og tette nok, trenger de ikke å bli vannet..

Om vinteren blir kjærlighetsblomsten veldig sjelden fuktet for å forhindre råtning av rotsystemet..

Hemmeligheter for reproduksjon av en eksotisk blomst

reproduksjon av aichrizonDet er 2 måter å forplante aichrizon: bruk av frø og stiklinger. I det første tilfellet blir plantematerialet sådd i et underlag som består av sand (2 deler) og løvjord (1 del). Beholderne er dekket med glass og plassert i et rom der det er mye lys. Når plantene dukker opp, fjernes glasset slik at de får den nødvendige dosen frisk luft. Når jorden tørker, blir spirene fuktet med en sprøyte. Etter noen uker dykker plantene og planter dem i nye beholdere i en avstand på ca 1 cm. unge planter

På sluttfasen begynner de å plante aichrizon i potter:

 • et dreneringslag legges på bunnen;
 • det tilberedte substratet helles;
 • la ungspiren pent.

En uke senere begynner de å vanne plantene moderat, og sørge for at røttene ikke er dekket av råte.

Det er mye lettere å forplante Aichrizon ved hjelp av stiklinger. Plantemateriale vises etter den planlagte krondannelsen. Stikkene legges først på et tørt, mørkt sted i flere timer. På dette tidspunktet tilberedes grunne potter, som er fylt med spesiell jord for sukkulenter. Deretter plantes stiklinger der, som raskt slår rot på et nytt sted. Hvordan rote aichrizone før planting for å fremskynde vekstprosessen? For dette plasseres grenene i en beholder med vann. Kull er tilsatt der. De ferdige plantene er pent plassert i potter, hvis diameter er omtrent 7 cm.

Etter hvert som aichrizon vokser, blir den til en elegant mørkegrønn busk med mange skudd. Hvordan transplantere et kjærlighetens tre uten å skade løvet og røttene?

Prosedyren utføres bare når jorda i potten er flettet helt med rottråder..

trenger en transplantasjonFor å fjerne en blomst fra potten den vokser i, er den rikelig fuktet. Deretter fjernes de forsiktig og legges i en ny beholder, tidligere fylt med underlaget. Det øverste laget er lett tampet og vannet med en liten mengde rent vann. Den neste vanningen utføres 7 dager etter at matjord har tørket. Dermed vil huset ha mange søte eksotiske blomster kalt “lykketreet”.

Vi vokser et vakkert tre av lykke – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta