15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan utføres planting og stell av ageratum

plante og ta vare på ageratum Slik at planting og omsorg for ageratum ikke medfører vanskeligheter, må du følge de enkleste reglene. Hvis alt er gjort riktig, blir planten høydepunktet i et blomsterbed, så vel som et vakkert dekorativt element for grenser. Et bilde av ageratumblomsten og informasjon om når du skal plante frøplanter er angitt i denne artikkelen.

Planting og omsorg for ageratum

ageratum på et blomsterbed Blomsten utvikler seg godt i åpne områder, og krever ikke spesiell omsorg. Hovedkriteriet du bør ta hensyn til når du lander er lufttemperaturen. Det er bare nødvendig å utføre prosedyren når jorden varmes godt opp..

Ageratum kan være i skyggen i bare noen få timer i løpet av dagen..

Sted for å plante en blomst

sted for voksende ageratumDet er nødvendig å plante planter bare i et område godt opplyst av solen. Avstanden mellom plantene bør være omtrent 14-17 cm. I tillegg til konstant belysning for ageratum er det viktig at det ikke er trekk.

Hvis du planter en blomst i skyggen, vil dette påvirke utseendet: bladene blir tynne og sparsomme, og blomstene blir kjedelige og antallet reduseres betydelig. I denne forbindelse anbefaler gartnere, selv under innendørs forhold, å sette en gryte med ageratum på sørvinduet og periodisk ta det ut i frisk luft..

Egnet jord

egnet jordNår det gjelder jorda, er blomsten upretensiøs i denne saken. Men til tross for dette, bør valget stoppes på næringsrik jord. Surheten i jorda skal være middels. Steinete og tørr grunn er heller ikke egnet for en plante. I et slikt underlag kan ageratum lide av sykdommer som påvirker rotsystemet..

Reproduksjon av ageratum

frøplanter av ageratumFør du planter en plante, må du forberede stedet. Det anbefales å grave opp jorda og gjødsle lett med organisk gjødsel. Landberedning inkluderer også fjerning av ugress..

Når det gjelder reproduksjon, kan dette gjøres både med frø og stiklinger. Begge metodene er ganske enkle, men likevel krever de minimale forberedende tiltak..

Å plante en blomst med frø

ageratum frøDen beste tiden å plante frø er tidlig på våren. Såing bør gjøres i plastbeholdere. Jorden for prosedyren må brukes løst og næringsrik. Et slikt underlag kan enten kjøpes i en butikk eller tilberedes uavhengig, ved å ta humus, torv og sand i like store mengder..

frøplanter av ageratumfrøFrø blir sådd til en grunn dybde, drysset på toppen med et tynt lag jord. Deretter fuktes jorden med en sprayflaske og dekkes med polyetylen. Hvis alt er gjort riktig, vises de første skuddene om en og en halv uke. Det er nødvendig å holde frøplanter i et rom med en lufttemperatur i området 19-240 C.

En boks med frøplanter plasseres nærmere solen.

Når det gjelder fôring, må det utføres en gang i uken med en kompleks gjødsel. Etter utseendet på 5 blader plantes plantene i åpen mark.

Planteformering ved stiklinger

forplantning ved stiklingerFormering av stiklinger bør gjøres før det kalde været begynner. Planten graves opp og legges i en egen gryte sammen med jorda. Om vinteren bør blomsterpotter holdes varme og så nær solstrålene som mulig..

Topp dressing og vanning bør gjøres to ganger i måneden. Det anbefales å følge slik omsorg til midten av våren..

Når det gjelder høsting av stiklinger, vil den beste tiden for denne prosedyren være begynnelsen av mars. Lengden på hver prøve skal være innenfor 14 cm. Skuddseksjoner bør behandles med en sammensetning for å akselerere veksten, og deretter plasseres i jorden.

Stikkene blir vannet og dekket med folie, og potten sendes nærmere solen. Temperaturen i rommet bør ikke være høyere enn 220 C. Innen to uker vil skjæringen slå rot, og etter en måned begynner den å kaste ut unge skudd. De plantes i åpen bakke etter frostens slutt.

Plantepleie i åpen jord

ta vare på ageratum i det åpne feltetFor at planten skal være pen og behagelig med rikelig blomstring, er det nødvendig å vanne den riktig. Ikke glem å gjødsle og løsne jorda..

Periodisk beskjæring av planter akselererer veksten av busker betydelig.

Vann en blomst

vanning ageratumTørke er ikke forferdelig for ageratum, fordi den har veldig lange røtter. Du må vanne planten med rikelig med vann, men sjelden. Hvis det er for mye vann i bakken, kan det provosere forskjellige sykdommer, inkludert råtning av røttene. Det er bedre å vanne ageratum om morgenen..

Gjødsling av ageratum

gjødselTopp dressing er veldig viktig for denne planten. Økologisk er et godt alternativ. For å forberede produktet må du fortynne infusjon av mullein i vann og vanne blomsten med denne sammensetningen. Topp dressing gjøres en gang i måneden. Når det gjelder ren gjødsel, er det strengt forbudt å bruke den..

Klassisk gjødsel brukes også til et minimum. Dette gjelder humus og torv, som bidrar til frodig vekst av grøntområder, men de har en negativ effekt på blomster..

Det beste fôringsalternativet for ageratum vil være en spesiell sammensetning av mineralgjødsel designet for ettårige planter.

Beskjæring av planter

riktig beskjæringsresultatBeskjæring for ageratum er et friskt pust. For å sikre god blomstring, bør visne blomsterstander fjernes i tide..

Hvis planten strekker seg oppover, på grunn av et langt opphold i skyggen, er det nødvendig å fjerne toppen av skuddet litt. Dermed vil busken bli grønn og frodig, noe som er veldig verdsatt av gartnere..

Det anbefales å beskjære ageratum hver 30-40 dag. Det er ikke verdt å utføre en slik prosedyre oftere, siden busken mister sin attraktivitet.

Topping

vanlig klemmingDette er en viktig begivenhet som plantens tetthet avhenger av. Bare toppen av strekkskuddene skal trimmes. Etter prosedyren skal hver gren inneholde omtrent 5 blader. Først da vil skuddet vokse fullt ut.

Blomsterskadedyr og sykdommer

skadedyrbekjempelseSom alle planter lider ageratum ofte av forskjellige skadedyr og mange sykdommer. Ofte påvirkes blomsten av rotrot, som utvikler seg som følge av overdreven fuktighet i jord og luft. Siden denne sykdommen er veldig vanskelig å fjerne, er det bedre å forhindre utseendet og følge vanningsreglene.

En annen sykdom som påvirker ageratum er agurkmosaikk. Bladlus, edderkoppmidd og hvitfluer slår også ofte rot på blomsten..

Kampen mot sykdommer og skadedyr består i fjerning av de berørte delene av planten, samt behandling av planter med spesielle medisinske midler..

Søknad i landskapsdesign

På grunn av sitt attraktive og lyse utseende, er blomsten mye brukt til dekorasjon:

  • en rekke blomsterbed;rundt blomsterbed med ageratum
  • grenser;ageratum langs fortauskanten
  • rabatt;
  • miksbord;mixborder
  • alpine sklier.

Planten er veldig kompakt, så den kan plantes i esker og blomsterpotter for å dekorere balkonger og trapper.

hagesammensetningEn god kombinasjon er ageratum med calendula, morgenfruer, zinnia, verbena, cineraria, helenium, rudbeckia, antirrinum. Blomsterbedet, som er helt plantet bare med ageratum, ser også flott ut. koselig hjørneMen i dette tilfellet er det bedre å bruke flere forskjellige nyanser samtidig. Dermed vil stedet glitre med forskjellige farger og vil glede alle forbipasserende med sitt attraktive utseende..

Ageratum blomstrer i hagen – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta