15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva vet vi om de fordelaktige egenskapene og kontraindikasjonene for bruk av calendula

calendula har medisinske egenskaper Midt på sommeren dukker det opp plakater med gul-oransje blomster på sommerhusene, som ikke forsvinner før selve frosten. Dette er en av de vanligste medisinske plantene – calendula, de medisinske egenskapene og kontraindikasjonene som er kjent for både tradisjonelle healere og leger på den tradisjonelle skolen..

En flerårig urt med en veldig upretensiøs disposisjon og vakker, lang blomstring i private tomter vokser ofte som en prydavling. Imidlertid har farmakologer en tendens til å se det rikeste lageret av næringsstoffer i calendula..

Blomstrende kurvblomstring samles som medisinske råvarer, som tørkes i skyggen ved en temperatur på omtrent 45 ° C for bedre ekstraksjon og langsiktig bevaring av medisinske egenskaper. Tørkede blomster kan lagres på et tørt, mørkt sted i et år.

Sammensetning av calendula blomster

høsting av ringblomstblomster Calendula skylder alle sine nyttige egenskaper og kontraindikasjoner den rikeste biokjemiske sammensetningen.

Riktig innsamlede og tilberedte råvarer inneholder:

 • essensielle aminosyrer og vitaminer, inkludert askorbinsyre, vitaminer fra gruppe B, E, K, P og F;
 • mineraler som jern og sink, magnesium og kalium, kalsium og kobber, jod og fosfor;
 • eterisk olje;
 • bitterhet;
 • salisyl- og eplesyre;
 • fytoncider;
 • saponiner;
 • flavonoider;
 • slim.

Calendula blomster er rike på lykopen og karotenoider, som ikke bare gir en lys farge på blomsterstandene, men også garanterer en høy bioaktivitet av planten, stimulerer syntesen av vitamin A, som støtter vevs helse og regenerering. En annen kilde til de medisinske egenskapene til calendula og kontraindikasjoner av urten er naturlige kumariner, som har smertestillende, antiinflammatoriske effekter..

tinktur og calendula oljeTriterpenoider har en lignende effekt. De virker på kilden til betennelse, de slukker den og presser den naturlige fornyelsen og reparasjonen av vev. Flavonoider lindrer effektivt spasmer, essensielle oljer beroliger, desinfiserer, undertrykker patogen mikroflora og sopp.

Calendula blomster inneholder stoffer som senker nivået av dårlig kolesterol og dermed forhindrer eller lindrer forløpet av åreforkalkning. Det er komponenter i dem som har en gunstig effekt på arbeidet i galleblæren, bukspyttkjertelen, leveren, urin- og reproduktive systemer, så vel som på tilstanden til andre organer..

Jo mer tid forskere bruker på å studere de medisinske egenskapene til calendula og kontraindikasjoner som kan begrense omfanget av anvendelsen, desto mer verdifull er planten. Forholdsvis nylig ble det bevist at legemidler basert på morgenfruer påvirker nervesystemet og hjertet, blodårene og muskel -skjelettsystemet..

Nyttige egenskaper av calendula blomster

essensiell olje av calendulaFerdige kalendula-baserte preparater og hjemmemedisiner har mange fordelaktige egenskaper. Oftere enn andre brukes desinfeksjonsevnen til planten. Komponentene i salven, tinkturen eller avkoket undertrykker utviklingen av farlige bakterier, stafylokokker og streptokokker, sopp og virus.

Hva hjelper calendula fra? I medisin er effekten av calendula anerkjent og mye brukt:

 • i mage -tarmkanalen med gastritt, magesår;
 • på organene til hematopoiesis, galdeveier og lever;
 • på hjertemuskelen ved sykdommer forbundet med rytmeforstyrrelser;
 • på blodtrykk ved hypertensjon;
 • på kjønnsområdet, blære og urinveier ved inflammatoriske sykdommer.

Når calendula brukes av kvinner, lindrer plantens medisinske egenskaper tilstanden i overgangsalderen. Plantematerialene har en uttalt antiinflammatorisk effekt. Calendula hjelper til med å lindre spasmer i glatte muskler, beroliger og bidrar til å opprettholde blodtrykket.

Hva calendula helbreder

ringblomst -teI dag brukes medisiner med inkludering av calendula som en del av behandlingen av onkologiske sykdommer, med vitaminmangel og andre sykdommer der det er:

 • generell svekkelse av kroppen;
 • metabolsk sykdom;
 • depresjon, søvnløshet, irritabilitet, humørsvingninger;
 • dannelsen av foci av betennelse.

Spesielt effektiv i disse tilfellene vil være mottak av calendula sammen med nikotinsyre, som også støtter kroppens styrke og hjelper til med å takle de mest avanserte stadiene av sykdommen..

Urtepreparater brukes internt og eksternt. Hva behandler calendula i form av lotioner, kompresser, douching og vask, det vil si i alle tilfeller når det gjelder hud og slimhinner?

tørkede ringblomstblomsterUtad brukes calendula som et antibakterielt, antiinflammatorisk middel, som forhindrer og reduserer separasjon av pus, lindrer hevelse og rødhet, tørker lesjoner og aktiverer helbredelse. Disse og lignende symptomer ses ved akne, blåmerker, skrubbsår, kutt og andre sår, samt eksem. Sårhelingsevnen til salver, oljer og avkok av en medisinsk plante er etterspurt i behandlingen av sprekker i huden, med vorter, tørre calluses og bygg.

Calendula har en gunstig effekt på slimhinnene i ondt i halsen og andre sykdommer i nesopharynx, stomatitt og gingivitt..

For å gurgle med calendula, brukes avkok av friske eller tørkede blomster, innånding med olje eller en tinktur fortynnet til en sikker konsentrasjon. Under en forkjølelse kan du drikke medisinsk te, som i tillegg til calendula inkluderer lindeblomst, mynte, som lindrer smerter og frisker pusten, i tillegg til johannesurt og sitron. Du kan søte drikken med honning, noe som vil forsterke den bakteriedrepende effekten og gi kroppen en mengde vitaminer og mikroelementer..

For å forberede infusjonen, ta 3 ss tørre urter per 250 ml kokende vann. Etter flere timers infusjon kan produktet brukes til å skylle feltet til hvert måltid og under munnhygiene. Hvis pasienten lider av en kronisk form for tonsillitt eller hyppig ondt i halsen, kombineres calendula -behandling med antibiotika og sulfa -legemidler.

calendula salveI gynekologi brukes de medisinske egenskapene til calendula for erosjon og trost, for livmorblødning og andre patologier..

Innvendig tas calendula -tinktur for gastrointestinale sykdommer, for eksempel med enterocolitt, gastritt, magesår, samt med redusert appetitt, hyppig oppkaststrang og krampaktig magesmerter. Gule blomster vil bidra til å betydelig lindre situasjonen i behandlingen av hepatitt, kolecystitt og andre sykdommer i leveren, bukspyttkjertelen, milten.

Hvis det ikke er noen kontraindikasjoner, inneholder de helbredende egenskapene til calendula og et avkok fra den en sterk vanndrivende effekt, kombinert med evnen til å bekjempe betennelse og infeksjoner av annen art..

Kontraindikasjoner mot å ta calendula

gravide kvinner bør ikke ta midler med calendulaListen over kontraindikasjoner for å ta urtepreparater med calendula inkluderer:

 • individuell intoleranse overfor komponentene i midlene;
 • bronkial astma og en disposisjon for allergi mot calendula pollen; hypotensjon og bradykardi;
 • gallesteinsykdom, der urten kan aktivere bevegelse av steiner og forårsake blokkeringer i kanalene;
 • forverring av gastritt og magesår.

Ikke ta i et avkok eller tinktur av calendula under graviditet, så vel som under amming. Hvis det er vanskelig å nekte behandling, før du utfører det, er det viktig å sørge for at planten ikke gir bivirkninger og ikke har en negativ effekt på barnets helse..

Calendula på barnas hud brukes bare fra en alder av tre. Du kan drikke preparater av deres farger etter å ha konsultert lege og når du har nådd 10-12 år.

Hvis urten kombineres med andre beroligende midler, forbedres effekten. Samtidig synker blodtrykket, noe som bør tas i betraktning for personer med tegn på hypotensjon.

Calendula blomster har mange nyttige egenskaper, men det er også kontraindikasjoner. Den høye aktiviteten av plantematerialer, hvis du forsømmer legens mening og anbefalte doser, kan være helseskadelig..

Video om de fordelaktige egenskapene til calendula

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea