15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante en ananas for å vokse en vakker plante

Ananas hjemme Den utenlandske fruktananas er en urteaktig plante fra bromeliadfamilien. Denne arten er preget av det faktum at plantene er tilpasset til å leve under tørkeforhold, har kjøttfulle blader som danner en trakt i midten. Morgendugg renner inn i en improvisert beholder og gir næring til planten ovenfra. Denne egenskapen til å assimilere fuktighet gjennom bladene på toppen av frukten, deres forbindelse med hjertet av planten foreslo en måte å plante ananas på. Å rotte toppen og få en ny plante hjemme er mulig hvis avlsforholdene blir observert.

Hvordan dyrke ananas

Stadier av voksende ananas fra den grønne toppen I et gjennomsnittlig klima kan ananas bare dyrkes under drivhusforhold, drivhus eller i vinduskarmen. En av årsakene er langsiktig dyrking av ananas til den er moden. Flere år, opptil 4 år, går i påvente av dannelsen av en blomsterstand. Og seks måneder er nødvendig for fylling og modning av frukten. Senere dør planten av og etterlater seg mange skudd, som planten avles med i industriell skala..

Hjemme oppstår frukting etter 26 måneders planteutvikling. Etter å ha fjernet frukten dør planten av og etterlater mange avkom som den forplanter seg med. Under innendørs forhold blomstrer en plante med en høyde på 25 cm og i en alder av 16 måneder. Blomstringen begynner om to måneder, varer i to uker. En blomst blomstrer i 1 dag. Frukten dannes og modnes i opptil seks måneder.

Tuftet ananasSå du kan dyrke ananas:

  • frø hentet fra en moden frukt;
  • undervekst fra en voksen eller død busk;
  • spissen av en moden ananas.

AnanasfrøFrømetoden for avl brukes sjelden, siden dette skyldes forlengelsen av vekstsesongen. For de som liker å starte fra bunnen av, må du vite at frø kan høstes fra en moden eksotisk frukt. Hjemme, for kryssbestøvning, er det nødvendig at to tilstøtende planter blomstrer samtidig. I fremtiden blir frøene sådd i lett jord, og etter fremveksten av skudd vokser de opp til 6 cm og plantes i en permanent potte.

Hvordan plante ananas fra toppen

Hjemmelaget ananasDen vanligste måten er å få en ananasplante fra toppen på toppen av frukten. Ananas er valgt fra en nyhøstet batch. En sterk haug med blader på toppen av en ananas kjegle vil være et tegn. Bladene skal være levende, ikke tørre og så lite rynket som mulig. Frukten må være moden av alle indikasjoner.

  1. Ta godt tak i frukten med den ene hånden, skru av rosettene av blader fra basen med den andre med en jevn skruebevegelse. Bedre å gjøre det sammen. Hvis dette ikke er mulig, blir kronen kuttet av med en skarp desinfisert kniv. Deretter fjernes den myke delen forsiktig fra den resulterende kjeglen slik at den ikke råtner i bakken under roting..Fjerner rosett av blader før du roter
  2. Vi rengjør basen med 2-3 cm, klemmer forsiktig av bladene. På dette stedet vil røtter dukke opp og vokse, som i bunnen av en løk eller hvitløksfedd. Dryss kuttet med knust kull eller kanel.
  3. I løpet av en uke tørkes planten i romforhold ved å henge hodebunnen med den kuttede delen opp. Dette er for å fremskynde dannelsen av røtter.
  4. Vi senker bunnen av ananasplanten i vannet og venter på at røttene skal vises. Stedet for glasset må velges lyst og varmt. Utkast og temperaturendringer er uakseptabelt. Velg mørkt glass eller pakk beholderen inn i svart papir. Skift vannet annenhver dag, unngå forsuring.De første røttene dukket opp
  5. Vi velger en gryte for en ung frøplante som ikke er mer enn 0,5 l i volum, med et godt dreneringshull. Jordsmonnet består av like store mengder sand, torv og bladhumus. Du kan kjøpe jord for bromylium, men en hvilken som helst sammensetning må først rengjøres for patogener og mulige insektskadedyr. Før planting er vanning med varmt kaliumpermanganat og påfølgende tørking nødvendig.En ny ananasbusk har vokst
  6. Vi planter ananas med røtter i en gryte med et forhåndsdefinert dreneringslag. Jorden skal være fuktig, men ikke fuktig. Hvis planten allerede har røtter, lar vi planten stå åpen og overvåker fuktigheten. Hvis ananasfrøplanten etter tørking ikke ble plassert i vann, utføres roting under en hette for å skape et mikroklima.Roter en rosett med blader under hetten

Hvordan plante en ananas fra toppen er tydelig. Det gjenstår å vente på forankringsresultatene. Hvis planten godtas, vil unge blader vises. Og bare da og senere bør den unge planten vannes ovenfra, slik at det alltid er vann i trakten av blader.

Hvor lang tid å vente på resultatene av forankring avhenger av eksterne forhold og overholdelse av alle betingelser. Planten kan slå rot i 6-8 uker. Når du roter, tørker bladene gradvis og tipsene skal kuttes av. Samtidig vokser erstatningsgrønne. Med tiden vil busken miste sitt gamle hår helt. Vann planten en gang i uken i opptil et år. Transplanter flommen i en større gryte i kaktusjorden.

Om vinteren vil ikke ananasblader vokse, dette er en sovende periode. Dette betyr at både vanning og fôring bør reduseres.

Hvordan plante ananas hjemme – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea