15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan velge og beholde fersk ananas

Velge en fersk ananas Eksperter sier at moden fersk ananas bare kan smakes der den vokser. For å nå en kjøper i midtre kjørefelt og nordlige regioner, tar fosteret lang tid for en sjøtur. Frukt høstes først umodent, for ikke å forringes dyrt. Bare levert med fly, ananas kan nytes frisk og moden.

Hvordan velge en deilig ananas

Hvordan gjøre det riktige ananasvalget Over tiden som er brukt på veien, får det utenlandske bæret modenhet, til tross for noe tap av smak. Når du velger en ananas, må du kjenne tegnene som lar deg nyte smaken, ikke å kaste bort ødelagt frukt hjemme:

  • se;
  • ta på;
  • lukt.

Navnet ananas kommer fra den indiske definisjonen av fruktets trekk – apa -apa, lukten av lukt. Derfor må du først bruke luktesansen og føle den makeløse lukten av lukt. Hvis krydret søte notater råder, er frukten overmoden og gjæringen har allerede begynt. Hvis lukten knapt er merkbar eller helt fraværende, er ananas grønn. Det er umulig å utelukke behandling av et umodent produkt med et smaksstoff..

Vær oppmerksom på fosterets overflate og tuftens tilstandMed et forsiktig blikk må du vurdere overflaten av prøven, dens farge og tuftens tilstand. Frukten skal være gyllenbrun med en liten grønn topp. Selve toppen består av blader. Hvis det er få av dem og de er livløse selv i midten, har frukten ventet på en kjøper lenge. Hvis bladene løsner lett fra bunnen, er det overmoden. I krysset mellom håret og kroppen skal det være fuktig, dette er bladets eiendom, for å samle og overføre fuktighet til frukten. Men også her er det triks. Forhåndsforberedelse kan bestå av å senke bæren i vann i en dag. Da blir det tyngre, bladene er friskere, og smaken er dårlig og en slik ananas kan ikke lagres..

Moden frukt har gyllenbrun bark og grønn kamKnoppen skal være fri for brune flekker, mugg og mugglukt. Alt peker på et ødelagt produkt inne. Etter vekt bør frukten være tung. Lett ananas, grønn som reagerer høyt på bomull med håndflaten.

Det gjenstår å kjenne frukten, siden den allerede er i hendene dine. Ved å trykke lett på skorpen kan elastisk motstand kjennes. Og hvis du drukner en liten klump, vil den umiddelbart hoppe ut.

Myk bark og svake tuftblader indikerer en overmoden frukt.Å velge riktig ananas er ikke lett for noen som sjelden kjøper dem. Vi spiser epler, pærer, vannmeloner, meloner og appelsiner mye oftere. Derfor kan vi velge dem uten profesjonell rådgivning. Når du velger en ananas til festbordet, er det bedre å bruke råd fra en erfaren person, men ikke en selger som er interessert i maksimal realisering av de kjøpte varene.

I Kina er et nyttårsbord uten ananas utenkelig. Denne frukten er et symbol på velstand og lykke til i fremtiden..

Hvordan modne ananas

Slik oppbevares ananas hjemme for modningTil tross for påstanden om at ananas bare modnes på en plante, er det allerede klart at alle utenlandske frukter fjernes umodne for en lang reise. Derfor modnes fruktene underveis. Men hvis en umoden frukt er kjøpt, må du fortsette å bringe den i en spiselig tilstand. Imidlertid er det ananasvarianter med grønn hud. Hvis den grønne frukten lukter og andre tegn på modenhet, trenger den ikke modnes. Da skal den ikke ha brune flekker, noe som indikerer overmoden. Umodne frukter er bare egnet for kulinariske herligheter etter varmebehandling.

Det er noen tips om hvordan du modner ananas. Etylengass er en av akseleratorene. Det kjennetegnes ved epler og pærer som er lagret i nærheten. Hvis den plasseres ved siden av en ananas, blir massen gul etter 2-3 dager. I dette tilfellet bør du hver dag kontrollere fruktens tilstand og rive av bladene fra kronen. Så snart modenheten kommer, bør ananas spises umiddelbart. Etter slik modning lagres ikke produktet.

Du kan ganske enkelt lagre ananas i et ventilert område med høy luftfuktighet, pakket inn i papir i form av en kålgaffel. I dette tilfellet må du snu den på den andre siden hver dag, slik at det ikke er liggesår. Innen en uke vil ananas modnes.

Den sentrale stammen i ananas forbrukes ikke på grunn av hardheten.Hvis du trenger en moden ananas tidligere, må du legge epler og pærer på alle sider rett i avisene. Frukt modnes i et slikt nabolag om 2 dager.

Fjern toppen fra en umoden ananas, som kan brukes til dyrking, og sett selve ananas opp ned, så blir den gul tidligere og blir søt.

Lagringsbetingelser for ananas

Med forbehold om visse regler kan ananas lagres i opptil 14 dager.For å beholde ananas i to uker må en uunnværlig betingelse være oppfylt – temperaturen er 7,5 – 8 0, pakket inn i papir og pakket i en plastpose. I dette tilfellet må pakken snus. Hvis du endrer temperaturen, vil ananas fryse eller overmoden. For å forhindre at ananas blir muggent, bør fuktigheten være over 90%, omtrent 80.

Hvordan holde ananas frisk i lang tid, det er ingen oppskrifter. Bare tørking, konservering eller frysing kan tillate deg å nyte smaken av den sunne frukten lenge. Det må huskes at det viktigste aktive stoffet bromelain bare er konservert i fersk og frossen mat, som vitamin C.

Frossen ananas i skiverDerfor, hvor mye ananas som er lagret, avhenger av hva slags behandling den gjennomgikk. Hermetikk har en holdbarhet på opptil et år, tørket mat konsumeres innen seks måneder. Matvarer med konserveringsmidler har mye mindre helsemessige fordeler enn ferske ananas..

Frossen ananas

Bare fersk og frossen ananas beholder viktige fordelaktige egenskaperVed å sammenligne fersk og dypfryst ananas, kan du sørge for at sammensetningen av produktet forblir nesten uendret. Ikke bare bromelain bevares, aromaen av frukten. Dessuten er den etter avriming egnet for ferskt forbruk og tilberedning av salater, juice og kulinarisk bearbeiding.

Produktet er dypfryst fra tropiske land, laget i Europa når frukten kommer i sesongen. Derfor kan du ikke risikere det og velge et dypfryst produkt som er lagret i tre måneder fra produksjonsdatoen..

Frys ananas bare ved dypfrysingDu kan fryse ananas hjemme hvis du har en moderne fryser. I dette tilfellet, fosteret:

  • vask;
  • tørket og skrelt fra skorpen;
  • fjern kjernen, kutt i tynne ringer eller terninger;
  • frosset i en rad på en pall i flere timer;
  • overført til en vanlig lagringsbeholder.

Denne metoden lar deg kjøpe flere frukter fra en god mengde frukt, konsumere dem regelmessig, med helsemessige fordeler..

Lagrede frosne ananas må ikke tines gjentatte ganger. Det smeltede produktet skal brukes helt.

Vi skreller ananas raskt og vakkert – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea