15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderat inntak av moden søt ananas vil bare være til nytte

Søt saftig ananas vil dekorere ethvert festlig bord Ananas, som er så elsket over hele verden, vokser i dag i mange land i den tropiske sonen, og det plantes sorter planter på plantasjer, sammenlignet med ville sorter som har større vekt, saftighet og sukkerinnhold. Ananas, som modnes under den tropiske solen, akkumulerer opptil 86% fuktighet på noen få måneder og kan veie fra 1 til 3 kg. Og sukkerinnholdet i moden ananas når 9,85%.

Hva er de fordelaktige egenskapene til ananas? Når du spiser frukt, vil det være en god støtte for helse og velvære, og i hvilke situasjoner er det bedre å avstå fra saftige godbiter?

Vitaminer, mineraler og BJU i ananas

En ny plante kan dyrkes fra en ananastuft Det er klart at de søramerikanske indianerne satte pris på ananas for deres saftighet og evne, etter å ha funnet en slik frukt, trygt slukke både tørst og sult. I dag er tilhengerne av et sunt kosthold ikke bare interessert i fuktighetsinnholdet i frukt, men også i fordelene med ananas for kroppen. Etter en omfattende analyse av den biokjemiske sammensetningen av moden fruktkjøtt, ble det klart at tropiske frukter fortjener den nærmeste oppmerksomheten til ernæringseksperter..

Til tross for at kaloriinnholdet i en 100 gram porsjon frukt ikke overstiger 48-52 kcal, inneholder frukten mange vitaminer, syrer og mineraler.

Forholdet mellom BJU i ananas per 100 gram fruktkjøtt er som følger:

 • 13,12 gram karbohydrater;
 • 0,12 gram fett;
 • 0,54 gram protein.

I tillegg kommer omtrent 1,4 gram fiber inn i kroppen når du spiser et stykke moden ananas..

Blant vitaminene i ananas som er gunstige for menneskers helse, er askorbinsyre i spissen. Konsentrasjonen av vitaminet er så høy at etter å ha spist 200 gram frukt, gir en person i overkant denne viktige forbindelsen. Det er 47,8 mg vitamin C per 100 gram ananas..

Innholdet i de resterende vitaminene i fersk fruktkjøtt og forholdet til det daglige behovet kan representeres som følger:

 • B1 – 7%;
 • B2 – 3%;
 • B3 – 3%;
 • B5 – 4%;
 • B6 – 9%;
 • B9 – 5%;
 • Kolin – 1%.

Mineralsammensetning av ananas inkluderer kalsium, magnesium og fosfor, kalium, jern og sink.

Ananasmasse inneholder kalsium, magnesium og fosfor, kalium, jern og sinkDessverre er konsentrasjonen av disse mikro- og makroelementene i ananas ikke så høy, så det er ikke nødvendig å forvente et mirakel eller alvorlige helsemessige fordeler av ananas. Når du spiser en 100 gram porsjon frukt, fylles menneskekroppen med disse stoffene med 1-3% av det gjennomsnittlige daglige inntaket. Men innholdet av mangan i ananas er ekstremt høyt. Bare 200 gram fruktkjøtt kan fullt ut tilfredsstille behovet for dette mineralet.

De helsemessige fordelene med ananas

Den åpenbare fordelen med ananas for kroppen er at frukten er en god kilde til vitamin C. i perioder hvor den spesielt trenger vitaminer.

Inkludert fersk ananas i kostholdet ditt vil gi kroppen din vitaminerMen i tillegg til dette er saftige skiver av fersk ananas bra for kroppen hvis en person har fordøyelsesproblemer forbundet med lav surhet eller utilstrekkelig syntese av fordøyelsesenzymer. I dette tilfellet vil en liten porsjon frukt til dessert hjelpe til med å bli kvitt tyngdefølelsen etter et måltid, fremskynde fordøyelsen av mat og aktivere stoffskiftet..

Ananas har en mild avføringsmiddel og vanndrivende effekt, noe som er viktig for folk som ønsker å gå ned i vekt, bli kvitt giftstoffer og takle ødem..

Sammensetningen av ananasmassen disponerer for det faktum at inkludering av frisk frukt i dietten bidrar til:

 • tynning av blod;
 • redusere risikoen for trombose og tromboflebitt, åreknuter;
 • redusere sannsynligheten for åreforkalkning og slag.

Pasienter med høyt blodtrykk med regelmessig inntak av frukt legger merke til helsemessige fordeler med ananas når det gjelder å redusere høyt blodtrykk.

Å spise ananas er fordelaktig i løpet av sesongen med forverring av luftveissykdommerPå høsten og vinteren, når det er høy risiko for luftveis- og virussykdommer, kan ananas inkluderes i menyen som et naturlig og veldig effektivt profylaktisk middel mot forkjølelse, influensa, bronkitt og andre lignende plager..

Betydningen og rollen til askorbinsyre i kroppen er velkjent, men effekten og fordelene med B -vitaminer bør sies separat..

For eksempel er vitamin B1 i ananas nyttig for kroppen fordi den brukes til behandling og forebygging av hjerte- og karsykdommer, ulike lidelser i nervesystemet. Vitamin B1 er også uunnværlig for hudens helse og fordøyelsen fungerer av høy kvalitet. Forbindelsen er en naturlig antioksidant, derfor er ananas bra for kroppen til mennesker i moden og eldre alder..

Ananas er nødvendig for mennesker i moden og eldre alderVitamin B2 brukes i sykdommer i øyne og ledd, tarmdysfunksjoner og metabolske lidelser.

Det høye innholdet av vitamin B6 i ananasmasse kan brukes i situasjoner der en person har problemer med absorpsjon av fett og proteiner, det er problemer med nervesystemet eller hudsykdommer. Vitamin B6 og B9 involvert i syntesen av nukleinsyrer forhindrer indirekte aldring av menneskekroppen. Vitamin B6 er et stoff som er ansvarlig for en persons behov for insulin, som er viktig for alle som lider eller er utsatt for diabetes..

Folat i ananasmasse er gunstig for helsen og avgjørende for dets funksjon. Det er ansvarlig for syntesen av røde blodlegemer, noe som betyr at sammensetningen og kvaliteten på blodet, forløpet av metabolske prosesser og en persons generelle velvære avhenger av dets tilstedeværelse. Syntesen av serotonitt, som er av stor betydning for nervesystemet, avhenger av tilstedeværelsen av dette vitaminet..

Moderat forbruk av ananas vil støtte normal magefunksjonTakket være vitamin B9 føler folk appetitt, denne forbindelsen er også i stor grad ansvarlig for normal fordøyelse. Lav surhet, ofte observert hos mennesker i moden alder, påvirker ikke bare hastigheten på fordøyelsen av mat negativt, men bidrar også til utviklingen av patogen flora i fordøyelseskanalen. De dvelende restene insemineres av bakterier, gjæring og forfallsprosesser begynner. Ikke bare mottar kroppen ikke de nødvendige næringsstoffene, den blir tilstoppet med giftstoffer og farlige giftstoffer. Med denne egenskapen til kroppen er de fordelaktige egenskapene til ananas mest etterspurt..

Ananas forsiktighet og misforståelser

Overdreven forbruk av ananas kan skade kroppenI dag blir ananas ofte fremstilt som et effektivt hjelpemiddel for vekttap. På samme tid anbefales det ikke bare å arrangere fastedager ved hjelp av frukt, men også å fullstendig endre dietten, inkludert i den en stor mengde juice og fersk fruktkjøtt.

Dessverre er ikke ernæringseksperter tilbøyelige til å støtte oppfatningen om at ananas er mirakuløs. For alle som ønsker å gå ned i vekt, kan ananas bare være interessant som en kalorifattig frukt, rik på vitamin C og har nyttige vanndrivende og avføringsegenskaper..

Fordelene med ananas for kroppen, for eksempel, som for enzymkomplekset bromelain som finnes i frukt, er ikke bevist eller overdrevet. Og i noen situasjoner kan fruktkjøttet til og med være skadelig for mennesker..

I noen kilder er oppskrifter for ananas tinktur for vekttap gitt. Sammensetningen laget av vodka og frisk frukt etter en ukes infusjon bør bokstavelig talt brenne fett. Utviklerne av dietten lover en slik handling med et tredobbelt væskeinntak. Væsken kan imidlertid ikke gi annet enn skade.

Moden ananasfrukt gir deilig, kalorifattig juiceAlkohol som kommer inn i kroppen forårsaker:

 • riktignok liten, men beruselse;
 • avhengighet under langvarig bruk;
 • umiddelbar assimilering av kalorier i alkohol.

I tillegg vil selv stoffene i ananas fra fersk frukt ikke ha tid til å bli til en alkoholholdig væske. Det vil si at ananas tinktur på vodka ikke viser seg å være et middel, men en vanlig, foruten sterk alkoholholdig drikke..

Foretrekk fersk ananasforbruk fremfor hermetikkHvis personen som tar det, har matintoleranse overfor alkohol eller ananas, vil han få ekstremt ubehagelige helsemessige konsekvenser..

Friske modne søte ananas er en kilde til vitaminer, helse og vitalitet. Men hermetisk frukt og kandisert frukt laget av frukt mister nesten alle nyttige egenskaper som ligger i ananas..

Hvis det ikke er mulig å nyte fersk frukt, er det bedre å foretrekke tørket eller forhåndsfrosset ananas..

Alle næringsstoffer er bevart i frossen ananasOg i noen tilfeller pleier leger å snakke om farene ved ananas for mennesker. For det første bør du ikke inkludere ananas, som kan forårsake allergiske reaksjoner, på menyen til barn under 3-6 år. Av samme grunn må voksne allergikere slutte å spise frukt. For det andre må mennesker med økt surhet i magen, som lider av gastritt eller sår, så vel som gravide og ammende kvinner være forsiktige med å spise fersk frukt..

Hvordan velge en søt ananas – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea