15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blomstrende og fruktende ananas hjemme

Voksende ananas i potter I naturen, eller rettere sagt ikke i plantasjer, hvor du i dag kan finne sorter av ananas, kan ananasplanter vokse opp til en og en halv meter. Dette er kraftige urteaktige planter, som får styrke på 1–1,5 år, danner og gjør det mulig å modne stor saftig frukt, elsket av mange frukter.

Du kan også få din egen ananas hjemme:

  • ved å kjøpe en av miniatyrprydplanter i en spesialisert blomsterbutikk, ofte tilbudt allerede med en liten frukt på toppen av skuddet;
  • å plante en avling på egen hånd ved hjelp av et apisk uttak fra en kjøpt moden ananas.

Den første metoden må anerkjennes som mer kostbar, men også den enkleste, siden metoden for forankring og videre dyrking av ananas fra en grønn skjæring hjemme er en prosess som involverer en rekke vanskeligheter og ganske lang..

Liten ananas har vokst Og likevel er det mange entusiaster som tar på seg dette arbeidet og ikke bare mottar en uvanlig stueplante, ananas, men også oppnår blomstring og modning av frukt. Hvilket alternativ å velge?

Ananas: stueplante fra toppen av frukten

Hvis du bestemmer deg for å dyrke ananas selv, er det viktig i butikken å finne den ferskeste frukten med en grønn sterk rosett, som ikke har et ødelagt vekstpunkt.

Den grønne toppen av frukten brukes til å dyrke ny ananas.En frukt som er fortplantningsverdig bør ikke vise tegn på mugg, råte, tegn på frostskader og andre påvirkninger som påvirker plantens levedyktighet. Hjemme, av en ananas, fanget et par centimeter av frukten, kuttet du toppen. For å forhindre råtting av skjæringen under roting, blir restene av fruktkjøtt og bark rengjort fra bladutløpet, og tørkede nedre blader fjernes. Hvis ananas er moden, kan den apikale rosetten skrus av ved å ta godt tak i stammen med den ene hånden og stilken med den andre..

Roting av toppen i bakkenDu kan rote ananas hjemme, som på bildet, i et lyst, løst underlag som består av en blanding av torv, perlitt, sand og knust kull eller i vann. I begge tilfeller er stilken foreløpig:

  • tørke;
  • behandlet med en roterende stimulant;
  • drysset med knust kull.

For å opprettholde fuktighet er en beholder med en apikal rosett dekket med en pose eller plassert i et drivhus, hvor den fremtidige planten må være til de første røttene dukker opp..

De første røttene dukket oppRotsystemet til en ananas, det være seg et stueplante eller en fruktavling, er ikke veldig kraftig. Den utvikler seg ganske nær under jordoverflaten, så det er ikke nødvendig å vente på at en sammenfiltret haug med røtter skal dukke opp i en beholder med vann. For å gjøre akklimatisering enklere, er det bedre å plante en bladrosett med røtter opp til 2-4 centimeter lange i bakken.

En blanding av hagemark, torv, sand og perlit er egnet som underlag for å plante en innendørs blomst eller ananas fra en grønn kutt.

Komponentene blandes i like store mengder, og opptil 5% av volumet av knust kull tilsettes jorda som et strukturerende og desinfiserende stoff.

Betingelser for vekst av ananas hjemme

Resultatet av langsiktig omsorg for eierenEn gryte for hjemmelaget ananas tas bredt, men ikke dypt. I bunnen må det være et dreneringslag, og når du planter, begraves planten bare noen få centimeter. Det er viktig at ananas forblir ubevegelig til den er fullstendig forankret. Derfor krever vanning det ekstrem forsiktighet..

Den endelige forankringen av den innendørs ananasplanten indikeres av utseendet på unge lyse grønne blader fra midten av rosetten. Gammelt løv begynner å tørke ut og dø.

Hvis det ikke er tegn til fornyelse innen to måneder etter plantingen, indikerer dette råtning av skjærebunnen eller skade på vekstpunktet. En slik topp må fjernes, og rooting bør utføres med et nytt uttak.

For å forhindre at jord og gammelt løv blir et sted for konsentrasjon av skadelige mikroorganismer og skadedyr, fjernes foreldede blader regelmessig.

Det er økte krav til vanning av planten i innendørs ananas. For å fukte jorda, brukes avgjort varmt vann, ikke kaldere enn luft. For en avling som elsker å vokse i sur jord, kan litt sitronsyre tilsettes vanningsvannet. Vanning utføres en gang i uken, og sørg for at jorden ikke tørker ut mellom prosedyrene, men heller ikke akkumulerer overflødig fuktighet..

Hell ananas på toppen i en rosett med bladerAnanas kan vannes slik at vann renner ut i utløpet. Plantens struktur er slik at fuktighet som samler seg på bladene nødvendigvis ruller ned til bunnen av stammen og kommer til røttene. Det viktigste er at jorda ikke samtidig fuktes for mye, og at luften ikke avkjøles under 23 ° C.

Den optimale temperaturen for å holde et husplante som ananas er 23–30 ° C. Bare for en hvileperiode, som varer fra høst til vår, er det tillatt å senke temperaturen til 18 ° C. En bakgrunn med høyere temperatur får planten til å stoppe veksten, og en blomstrende ananas kan kaste av den typede blomsterstanden..

Det beste stedet i en leilighet for en ananas innendørs plante er de sørlige, vestlige eller østlige vinduene, der blomsterpotten må beskyttes mot direkte sollys, trekk og tørkeeffekten av varmeenheter.

For god planteutvikling trenger du et romslig, lyst sted.Når den vokser, som på bildet, må ananas hjemme finne et romslig, opplyst sted. Og om nødvendig utstyrer jeg planten med en bakgrunnsbelysning som gir en dagslys på omtrent 12-15 timer. Med begynnelsen av en sovende periode og luftkjøling reduseres vanningen noe, men belysningen bør ikke bli mindre.

Når du vokser ananas som et husplante, må du vite at kulturen er en flerårig plante, som danner en bladrosett i det første året, og klar til å blomstre i det andre året..

Om sommeren er det nyttig å sette ananas i hagen eller på en varm balkong, skjermet for vinden. Og et år senere, på våren, blir planten transplantert i en gryte med større diameter. Dessuten gjøres dette best ved ganske enkelt å overføre jordklumpen til en ny beholder og tilsette en ny jordblanding på sidene og på toppen..

Fruktens utseende er bare mulig i det andre året av plantens liv.Denne teknikken vil gi ananas et insentiv for videre utvikling. Men dette er ikke nok til at ananas føles helt behagelig. Derfor må innendørs kultur fra vår til høst mates med flytende komplekse midler, og også i varme perioder brukes kronevanning.

En video om ananas hjemme vil fortelle deg i detalj om hvordan du skaper forhold for planten og om nødvendig pleie.

Skadedyr og sykdommer i innendørs ananasplanten

Ananas edderkoppmider og melkeboller elskerUnder forholdene i en leilighet ligger ananas og venter på faren for å bli skadet av skadedyr og sykdommer, ofte som følge av overfukting av planter eller manglende overholdelse av temperaturregimet.

Og melus og edderkoppmidd er “ikke likegyldige” for skadedyr for ananas, som for en innendørs blomst.

Hvis jorda ikke blir sterilisert grundig før planting, kan rotsystemet og plantens stilker lide av nematoder. Bladlus og skalainsekter kan sees på husplanter som overføres til hagen om sommeren. Insekter kan håndteres ved å behandle den grønne delen med såpevann og ved hjelp av insektmidler.

Hvis stammen, røttene eller den sentrale delen av utløpet råtner i en ananas, kan du ikke klare deg uten soppdrepende midler og fjerne de berørte delene av planten. Et råttent vekstpunkt i et innendørs ananasanlegg er årsaken til suspensjon av utviklingen. Men det er for tidlig å bli kvitt blomsten! Oftest danner det gjenopprettede eksemplaret i bladets aksler og ved foten av rosetten subsidiære laterale skudd.

Hvordan få innendørs ananas til å blomstre?

Ananas edderkoppmider og melkeboller elskerOfte når planten vokser ananas hjemme, har planten ikke hastverk med å blomstre. For å provosere en kultur for å danne blomsterstander, må du bruke teknikken som brukes på plantasjer.

Voksne planter tidlig på våren behandles flere ganger med acetylen, hentet fra kalsiumkarbid og vann, eller med vanlig røyk, som i løpet av en måned eller en og en halv måned skal føre til utseendet av en avrundet blomsterstand over rosetten.

Piggen, bestående av tett plantede blomster på blomstestammen, når 7-15 cm i lengde. Antallet innendørs ananasblomster kan telles i dusinvis, og hver av dem har en grønnaktig eller lilla perianth og en rød eller lilla corolla . Corollas åpnes gradvis, og begynner ved foten av den kjeglelignende blomsterstanden. Som et resultat varer blomstringen omtrent en måned, og deretter begynner veksten av eggstokkene raskt å smelte sammen til et enkelt, saftig frø..

Modning av ananas kan vare opptil seks måneder. Denne perioden avhenger av dyrket sort og plantetype..

Miniatyrfrukter av innendørs ananasFor å lette omsorgen for planten er det bedre å plukke, som på bildet, ananas hjemme og danne miniatyr dekorative eller spiselige søte frukter.

Når en moden frukt kuttes, mister planten sitt vekstpunkt, så det er bedre å fornye det, som på industrielle plantasjer, ved å plante en av de forankrede sideprosessene som dukket opp på moderplanten under vekst. Dette tiltaket er nødvendig både for planter hentet fra apikale rosetter og for ananashusplanter som er kjøpt i butikk..

Hvordan dyrke ananas hjemme – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea