15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ananas vokser på plantasjer, i et drivhus og i en leilighet

Ananas modnes på plantasjen Folk som først så ananasplanten, tror neppe at dette ikke er en tropisk busk, vant til å leve i mangel på fuktighet, men et gress. Avhengig av sort og variasjon, kan individuelle prøver vokse opp til to meter i høyden, og diameteren på en rosett av harde blader varierer fra 1 til 2,5 meter. Og likevel er ananas en urteaktig flerårig plante som har blitt brukt av mennesker i århundrer..

Allerede før oppdagelsen av det amerikanske kontinentet, vokste lokale stammer ananas for å få søte og sure frukter og sterke fibre som ble brukt til å lage klær, matter, fiskegarn og kurver..

Og i dag er kulturen anerkjent som et av de mest betydningsfulle landene for landbruk i den tropiske sonen. Ananas vokser på store plantasjer, ikke bare i Sør- og Mellom -Amerika, men også i den asiatiske regionen, Australia og flere afrikanske land. I tempererte klimaer er det mulig å dyrke ananas i drivhus. Og på vinduskarmer og i hager brukes denne kulturen som en spektakulær prydplante..

Hvordan ananas vokser?

Blomstring av blomstringsknopp Siden ananas er en flerårig plante, bruker den de første månedene etter plantingen på å lage et bladuttak. På dette tidspunktet vokser og tykner stammen med en lengde på 20 til 80 cm, hvorfra smale spisse blader tett plantet i en spiral går.

Til tross for stivheten og tilstedeværelsen av skarpe torner langs kanten i mange varianter, er bladene på kuttet veldig saftige.

Dette skyldes det faktum at plantene noen ganger opplever en alvorlig mangel på fuktighet på stedene i deres opprinnelige habitat. Det er for innsamling av vann som den konkave formen på bladplatene er beregnet, langs hvilken regndråper og dugg ruller ned til stammen og nedover den, hvor det i bakken nær ananas er et overfladisk fibrøst rotsystem.

Ananas blomsterstand blomstrerVann akkumuleres også i bladets saftige fruktkjøtt, slik at det senere, om nødvendig, støtter både hele planten og fruktdannelsen. Hvor lenge vokser en ananas før frukten vises på den? Ananas er klar til blomstring 12-18 måneder etter planting. Begrepet kan variere avhengig av plantens variasjon og variasjon, men blomstringsprosessen og fruktdannelsen er lik hos alle arter.

Blomstring og utseendet på eggstokkenePå en langstrakt, bladløs forlengelse av stammen åpnes små blomster kombinert til en tett piggformet blomsterstand. Antall koroller, ikke mer enn 1,5–2 cm i lengde og med en syrin eller rosa-fiolett farge, i en blomsterstand kan nå to hundre. Først åpner biseksuelle blomster i de nedre nivåene, deretter sprer blomstring seg til de øvre knoppene.

Eggstokkene er bær, som nesten etter dannelse begynner å smelte sammen med hverandre og danner en saftig ananas kjent for alle under et enkelt hardt skall.

Det tar 3 til 6 måneder før frukten modnes, hvoretter den blir kuttet av. Og hvordan ananas vokser videre?

Når frukten modnes, begynner planten den raske dannelsen av subsidiære laterale skudd, som ligger både i bladakselene og ved foten av rosetten, så vel som under selve frøet. Når den saftige frukten kuttes, mister planten sitt viktigste vekstpunkt, og videre utvikling kan fortsette med nye skudd..

Moden ananasfrukt etter smak av fuglerDette skjer hvis ananas vokser i naturen. Og frukt som ikke er kuttet av en person, inne i hvilken det er små, opptil 3 mm lange frø i viltvoksende ananas, frø og laterale skudd er måter å fortsette livet på og reprodusere kulturen.

Frø fra frukt spist av dyr og fugler, som faller i bakken, gir ny vekst og skudd fra axlene roter lett.

Men i ananas som selges i butikker, kan du nesten ikke finne minst et par frø, selv om du ser nøye etter. Hvordan vokser ananas på plantasjer og drivhus? Og hvor forsvinner frøene?

Hvordan ananas vokser på plantasjer?

På plantasjer dyrkes ananas fra forankrede petiolesSiden ananas har blitt ekstremt populær over hele verden, er bønder engasjert i dyrking, ikke bare i Sør- og Mellom -Amerika, hvor planten først ble oppdaget og vokste fra uminnelige tider, men også i andre regioner egnet for klimatiske forhold. De største ananasplantasjene finnes i Asia, Sør -Afrika, Australia og det sørlige USA..

Her dyrkes kulturen ved hjelp av intensiv teknologi ved bruk av store frukter av tidlig modning. Ananas faller i bakken i form av rotte stiklinger som er minst 20 centimeter lange. Planter plantes på en to-raders måte, og etterlater en avstand på omtrent 1,5-2 meter mellom individuelle ananas og lager bredere ganger.

De beste varianter kan blomstre så tidlig som 12 måneder etter planting i bakken. Når avlingen høstes, høstes plantene, og i stedet plasseres nye, hentet fra skuddene i bladbihulene..

I tropene, ved bruk av mekaniserte vanningsanlegg, moderne medisiner for bekjempelse av skadedyr og sykdom, samt gjødsling og gjødsling, er det mulig å få opptil tre høstinger i året.

Men ikke alt er så enkelt i dyrking av ananas på plantasjer. Det viser seg at for å få den planlagte massive høsten, blir plantene tvunget til å blomstre. Hvis de tidligere brukte vanlig brannrøyk til dette, ty i dag til behandling av plantinger med acetylen. Bare under påvirkning av gass begynner ananas på plantasjer å legge blomsterknopper.

HøstingBlomsterstanden som vises på en lang peduncle reduserer ikke bekymringene til bøndene. Det viser seg at det er mulig å oppnå modning av frukt der det ikke er frø eller bare deres rudiment, ved å forhindre kryssbestøvning av planter.

For dette brukes også beskyttelsestiltak mot insekter, og til og med beskyttelseshetter settes på hver blomsterstand. På Hawaii, for eksempel, liker planter av denne arten ikke å pollinere bier eller sommerfugler, men kolibrier..

Ananas i et drivhus: en uvanlig høst fra en sommerhytte

Voksende ananas i et drivhusSiden 1500 -tallet i Europa har ananas, som velkomne gjester fra de søramerikanske tropene, blitt dyrket i drivhus. I dag er det også mulig, spesielt siden moderne teknologi gjør det mye lettere å ta vare på ananas i drivhuset og redusere kostnadene for vedlikehold. På grunn av rotsystemets overflatetype er behovet for ananas i jorden begrenset til et lag på omtrent 20 cm. Med en godt designet tidsplan for vanning og gjødsling, samt med ekstra belysning i 6-8 timer, ananas vokser, som på bildet, ikke verre enn på tropisk plantasje.

Den optimale temperaturen for å dyrke denne avlingen er 23–30 ° C. En lavere eller høyere temperaturbakgrunn påvirker utviklingen av planter merkbart, noe som svekkes og kan utsettes for alle slags sykdommer og angrep av skadedyr..

Jorda for ananas tilberedes spesielt ved å blande hagjord, humus, perlit, torv og tilsette knust kull. Planter forholder seg godt til litt økt surhet, hvis nivå i jorda kan nå 4,0–5,0 enheter. For å opprettholde det kan ananas i drivhuset vannes med surt varmt vann. Fuktighet for vanning og vanning av løvverk skal ikke være kaldere enn luft. Det er nødvendig å fukte jorden forsiktig for ikke å forårsake stagnasjon av vann og råtne av rotsystemet og stammen.

For vanning av ananas, bruk varmt surt vannSom ananas på plantasjen, blir plantene i drivhuset også behandlet med acetylen eller røyket flere ganger med røyk for å få en høst. Hvor lenge vokser ananas i drivhusforhold, når kan vi vente på den første høsten? Med bruk av høykvalitets plantemateriale, riktig pleie og gjødsling av plantene under deres aktive vekst, er tiden for å skaffe modne ananas i drivhuset ikke lenger enn i det åpne feltet.

Ananas i en gryte

Ananas vokst i en gryteSom en grytekultur er ananas mye brukt i USA, Sør -Europa og andre land med varmt klima. En spektakulær stor plante pryder hagen og hjemmet perfekt. Samtidig brukes planter av arten Ananas comosus var ofte til planting. comosus, kjent for alle fra skrankene til fruktbutikker, og dens nære slektninger er dekorative småfruktsorter.

Planter av underarten Erectifolius, Ananassoides og Bracteatus med spiselige små frukter og noen ganger varierte lyse løvverk er spesielt interessante. Fruktene på toppen av skuddene til slike planter er selvfølgelig dårligere i smak enn ananas fra et drivhus eller plantasje et sted i Puerto Rico..Hjemme vokser ananas fra en tue

Hvis du vil få en virkelig søt ananas hjemme, må du prøve å dyrke den fra toppen av en frukt som er kjøpt i en butikk..

For å forstå alle vanskelighetene ved prosessen, kan du se bilder og videoer om hvordan ananas vokser, og hva slags omsorg denne kulturen trenger. Vanskeligheten med å ta vare på en ananas i en gryte er å gi planten den nødvendige temperaturen, følge reglene for vanning og fôring. Men ved å se ananas vokse, kan du lære å svare på forespørsler fra et grønt kjæledyr. Og etter 1-1,5 år etter planting vil tiden komme for å få planten til å blomstre og bære frukt.

Video – hvordan ananas vokser

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea