15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrker adenium fra frø hjemme

vokser adenium fra frø Spektakulære adenier med en hypertrofied fortykket stilk, en liten haug med blader og en spredning av luksuriøse blomster blir mer og mer populært blant amatører. For all eksotismen er det ikke vanskelig å vokse adenium fra frø hjemme, og selv en nybegynner kan gjøre det.

Lysebrune frø, som ligner på miniatyrrør, åpner bokstavelig talt om tre dager og avslører for verden en liten, men allerede ganske kjøttfull plante. På grunn av den raske spiringen og ytterligere aktiv vekst, kan adenier trygt anbefales til de mest utålmodige gartnerne..

Til tross for tilsynelatende enkelhet og ganske forståelig glede ved synet av de første skuddene, bør man ikke glemme at adenium er innfødt i Afrika, og under innendørs forhold er det nødvendig med en spesiell tilnærming til plantene.

Hvordan vokse adenium fra frø, organisere såing, spiring og stell av frøplanter?

Betingelser og tilberedning av frø for såing av adenium

vokser i høy temperatur og fuktighet Adenium er varmekjære planter, derfor er det nødvendig med økt temperatur og fuktighet for spiring..

Erfarne kjennere av denne romkulturen anbefaler å holde temperaturen rundt 30–35 ° C. I dette tilfellet klekkes frøene raskt og vennlig..

Hvis luften avkjøles til 28-29 ° C og lavere, faller spiringsprosenten, de allerede dukkede plantene kan råtne i det delikate rotsystemet.

Den andre forutsetningen for å dyrke adenium fra frø er en riktig valgt jord som vil gi full tilgang til røttene til fuktighet og oksygen. I dette tilfellet bør underlaget ikke inneholde patogene sopp og skadedyr..

Noen ganger anbefales det å suge i varmt vann før såing. Imidlertid er det motstandere av denne metoden, som mener at fuktighet provoserer utviklingen av råte på frøplanter. Men tross alt aktiverer det samtidig utviklingen av embryoet.

ung spireHvordan du går frem, bestemmer blomsterhandleren selv. Men hvis du ikke bare bruker vann, men soppdrepende midler og vekststimulerende midler, kan du bli kvitt et slikt problem med å vokse adenium før planting, som på bildet ovenfor, en defekt i utviklingen av rotsystemet.

Presowing behandling vil bidra til å nøytralisere soppsporer som har lagt seg på frøets overflate og støtte veksten av den fremtidige innendørs blomsten.

spiring av adeniumfrøFor å gjøre dette, blir frøene nedsenket i en rosa løsning av kaliumpermanganat i en halv time eller behandlet med et tilgjengelig komplekst soppdrepende middel, for eksempel fytosporin, effektivt og trygt for planten. Etter det dyppes plantematerialet i et par timer i en løsning av veksthormon.

Jordforberedelse for dyrking av adenium fra frø

spiren trenger en godt gjennomtrengelig jordDe beste substratene for adenium er lett gjennomtrengelige for fuktighet og luft. De er perfekt strukturert og kaker ikke etter flere vanninger. Tett jord forhindrer plantevekst, bidrar til akkumulering av overflødig fuktighet. Derfor, under forberedelsen til såing, må du nøye nærme deg valget av en passende blanding..

I dag bruker blomsteroppdrettere villig ferdige jordarter, som er forskjellige:

 • avtale;
 • surhet;
 • tilførsel av næringsstoffer;
 • et sett med grunnleggende og tilleggskomponenter.

spesiell jord for dyrking av adeniumHjemme er det praktisk å bruke underlag basert på torv eller kokosfibre for adeniumfrø, men for større letthet og luftighet er det nyttig å løsne dem i tillegg.

Blandingen for planting av adenium bør bare være halvparten av saftig jord eller universell jord. Andre halvdel er bakepulver, som kan tas som:

 • perlit eller vermikulitt;
 • grov elvesand;
 • knust kull;
 • den minste brøkdelen av ekspandert leire;
 • skumballer, som kan fås ved å elte et emballasje fra husholdningsapparater.

Kapasiteten for å plante adeniumfrø kan være hvilken som helst. Det viktigste er at det er mange dreneringshull i bunnen, slik at overflødig fuktighet kan passere fritt..

adeniumspire i en torvtablettPraktisk, hvis beholderen har et lokk, blir det til et miniatyrdrivhus for tiden med å vokse adenium hjemme. Et dreneringslag av ekspandert leire, fragmenter av kull, skum eller murstein legges langs bunnen. Et substrat helles på toppen, som er moderat fuktet. Nå er det frøenes tur.

Såing av adeniumfrø hjemme

Siden frøplantene til adenium er store og merkbare, kan produsenten velge mellom såing i en beholder eller bruk av små potter for hver spire..

Hvordan plante adenium riktig? Begge alternativene har sine styrker og svakheter..

voksende adenium enkeltplantingEnkelt såing sparer tid for å transplantere frøplanter, gjør at plantene kan vokse røtter mer aktivt og få bedre belysning. Men samtidig, for massen av kopper eller celler for frøplanter, ofte brukt til spiring av adeniumfrø hjemme, trenger du mye plass både i vinduskarmen og under ekstra belysningslamper.

så frø i en vanlig beholderÅ så i en vanlig beholder, tvert imot, sparer plass, men med ujevn vekst vil noen av de sterke unge plantene begynne å strekke seg i påvente av at de svakere skuddene kommer etter dem. I tillegg trenger slike adenier virkelig en transplantasjon, ellers vil trengsel føre til en rask svekkelse av grønne kjæledyr. Vanligvis utføres en transplantasjon i egne potter 2-3 måneder etter såing..

For ikke å tilfeldigvis fylle spirene i individuelle beholdere, er det bedre å velge en beholder med et minimumsvolum, bruke celler til frøplanter med dreneringshull, torvgryter eller tabletter.

så frø i små potterVed såing spres adeniumfrø flatt i en avstand på minst 3 cm fra hverandre, og drysses deretter med et lag med substrat med en tykkelse på 5 til 10 mm. I dette skjemaet plasseres beholderen i et drivhus. Ytterligere omsorg består av:

 • opprettholde en ganske høy temperatur og fuktighet;
 • ved vanlig vanning av jordoverflaten med en sprøytepistol eller ved forsiktig vanning i en panne.

For å opprettholde stabil varme for adeniumfrø, hjemme, kan du bruke bunnvarmen ved hjelp av en fuktsikker varmepute, skotørker og andre improviserte midler..

transplantere frøplanterHver dag luftes drivhuset, der plantene forblir i omtrent en måned. Etter fremveksten av masseskudd blir unge adenier overført til et lyst sted, og etterlater oppvarmingen i ytterligere 7-10 dager. Forsterkede planter plantes.

Siden det er mulig å dyrke adenium fra frø hele året, trenger vinterplanter obligatorisk belysning, som er lettest å gi ved hjelp av spesielle fytolamper. Ytterligere omsorg for innendørs planter skiller seg ikke fra hva voksne prøver får..

Hvor lett det er å dyrke adenium fra frø – video

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor