15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduseringsmetoder for blomsterabutilon innendørs

Rom abutilone Abutiloner med klokkeformede blomster eller vidåpne hibiscus corollas blir mer og mer populær blant innendørs planteelskere. Og årsaken her er ikke bare frodig blomstring, men også i kulturens upretensiøsitet, så vel som i den enkle reproduksjonen..

Reproduksjon av abutilon med frø

Reproduksjon av abutilon Ganske store frø av abutilon er forhåndsspiret før de plantes i bakken, som det er praktisk å bruke flere bomullsputer eller servietter til. Skivene legges i en grunne beholder, fuktet slik at de er fullstendig mettet med vann, men vannet stagnerer ikke i bunnen av beholderen.

For spiring er det bedre å ta kokt, tint eller avgjort varmt vann. Frø legges ut på det våte laget og beholderen er dekket med et lokk eller en film..

Hevelsen av frø for reproduksjon av abutilon begynner i løpet av få timer. Imidlertid er det best å holde beholderen varm, ved en temperatur på omtrent 25 ° C. Rotveksten vil være merkbar om 4-8 dager. Miniatyrspirer overføres til bakken, men det er ikke verdt å utsette transplantasjonen, siden de raskt utviklende røttene er lette å skade. Denne metoden er nyttig hvis det er tvil om spiring av frø valgt for reproduksjon av abutilon..

Hvis frøet er godt modnet og friskt, kan det sås direkte i et næringsrikt, lett underlag, og enda bedre – i torvtabletter..

I dette tilfellet er det viktig å forhindre overdreven begravelse av frøene. Det er optimalt hvis det bare er et par millimeter jord over frøene. I underlaget mottar spirene et komplett utvalg av næringsstoffer og tilstrekkelig mengde fuktighet. De akklimatiserer seg raskt etter en plukking og når snart størrelsen på en prøve som er klar for blomstring..

Ung abutilone vokserFrøplanter kan dykkes på scenen med to sanne blader. Med denne størrelsen er plantene egnet for potter med et volum på ikke mer enn 50-100 ml. Og så, når innendørsblomsten vokser, transplanteres abutilonen i større beholdere.

Hvis det allerede er en voksen plante i huset, kan den brukes til å skaffe stiklinger og forplante abutilon av favorittsorten din..

Innendørs frø vokst abutiloneSelv om frøene til denne blomsten spirer godt, og det er mulig å dyrke en ung prøveklar blomst i løpet av ett år, har den vegetative metoden mange fordeler:

  • Ved poding av abutilone kan du være sikker på at datterplanten beholder alle egenskapene til moderplanten, inkludert broket løvverk og andre egenskaper ved hybrider..
  • Tiden fra planting til det øyeblikket de første blomstene dukker opp på Abutilon er betydelig redusert.

Hvordan kutte abutilone?

Abutilone fra skjæringenHjemme utvikler abutilon seg veldig raskt, og i vekstsesongen, som varer fra vår til sen høst, gir unge skudd av betydelig lengde. Derfor, i en grytekultur, blir abutiloner nødvendigvis kuttet, noe som hjelper kronen til å buske og forbli kompakt. I tillegg bidrar formasjonen til frodig blomstring, fordi knoppene bare vises på unge skudd..

Beskjæring utføres om våren og på slutten av sommeren, når hovedbølgen av abutilon -blomstring slutter. Samtidig fjernes ikke bare svake og skadede skudd, men minst en tredjedel av lengden er avskåret fra sterke grener. De resulterende stiklinger, som har minst 2-3 internoder, bør ikke kastes, fordi dette er det beste plantematerialet.

Det er nok å frigjøre stiklinger av abutilon fra de nedre bladene, resterende knopper og blomster, og deretter legge dem i vann og dekke beholderen med en pose. I løpet av få dager ved temperaturer over 22 ° C på enden av stammen, kan du se utseendet av fortykning og begynnelsen på tynne hvite røtter.

For å beskytte planten mot forfall kan du dyppe en tablett med aktivert karbon eller noen få knuste kullbiter i vannet..

Rooting fra 3 til 7 cm i lengde betyr at Abutilone kan transplanteres til et permanent sted. For en ung blomst av abutilon er en gryte med en diameter på ca 7 cm nok. En kraftig drenering gjøres i bunnen, på toppen av hvilken et lite lag jord helles og frøplanten forsiktig overføres til den.

Transplantasjon av rotte stiklinger krever forsiktighetDryss spiren forsiktig med et fuktig underlag, siden røttene til abutilone er skjøre og kan bryte av. Av samme grunn er det bedre å ikke komprimere jorden etter transplantasjon. Rooting og akklimatisering av stiklinger av abutilon tar flere uker, noe som fremgår av utseendet på unge blader. Det er bra hvis planten denne gangen er i et drivhus eller dekket med en pose som skaper et konstant mikroklima.

Temperaturen for å heie en abutilonblomst bør ikke være høy. Det optimale nivået er 20-22 ° C.

Stilken er forankret og forbereder seg på å blomstreOm tre eller fire uker skjer rotingen av stiklingene, kort tid etter at plantingen er kuttet i et fuktig underlag av torv og vermikulitt. Etter en måned i drivhuset kan slike planter også transplanteres i individuelle potter. Som regel blomstrer unge frøplanter aktivt etter noen måneder, og etter slutten av vekstsesongen kan de allerede bli en kilde til påfølgende poding av abutilone..

Bestøvning av en abutilonblomst og innhenting av frø

De første blomstene i abutilonAbutilon kan også formeres med frø oppnådd ved pollinering av planter hjemme. Ved å overføre pollen fra en plante av en sort til en annen, kan du få hybridfrø med enestående egenskaper..

En ren, tørr bomullspinne eller en tynn børste kan bli et verktøy for slikt arbeid. Det er denne metoden for reproduksjon av abutilon som oppdrettere bruker..

Og suksessen med pollinering fremgår av dannelsen av en mangefasettert boks i stedet for blomsten, som begynner å tørke ut etter omtrent en måned, og deretter åpnes.

Abutilone frøSåing utføres på den allerede beskrevne måten, og en video om abutilone og detaljene i blomsterreproduksjonsprosessen vil bidra til å unngå irriterende feil i denne interessante virksomheten.

Plukker opp frø av abutilon – video

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor