15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kalanchoe – hjemmepleie for medisinske og blomstrende varianter

Kalanchoe hjemmepleie Den populære stueplanten Kalanchoe, hjemmepleie, som er enkel, er kjent for alle blomsteroppdrettere. Noen dyrker sin medisinske art og nyter buskens dekorative utseende. Og samtidig bruke de saftige bladene for å forbedre helsen. Andre foretrekker blomstrende varianter, og gleder seg over sine fargerike og frodige kurver med blomsterstand..

Uansett variasjon Kalanchoe tilhører, vil det ikke gi deg store problemer. En upretensiøs saftig er gjemt under det mystiske navnet. Det kan overleve mangel på belysning og savnet vanning. Føles godt i det kjølige og er absolutt likegyldig for luftens fuktighet. Men hvis du vil se Kalanchoe blomstre, vær litt oppmerksom på den. Hva elsker denne planten, hvordan best å ta vare på og forplante den, og hvilke feil vi oftest gjør?

Funksjoner av Kalanchoe

Kalanchoe hjemme Før du begynner å studere de grunnleggende kravene for å dyrke Kalanchoe, vil det ikke være overflødig å forstå litt hva det er. Med et ord er det umulig å beskrive hvordan en plante ser ut, fordi det er opptil 200 arter av den. Det finnes varianter med avrundede, ovale, trekantede og til og med rørformede eller åpentblade blader. Hver av dem er vakker på sin egen måte, og nesten alle blomstrer. Dette er ikke en så hyppig forekomst blant den fete familien, som Kalanchoe tilhører. Men hvis blomstring hos noen arter kan sees veldig sjelden, blomstrer andre sine knopper årlig..

Blomstringen av Kalanchoe er et veldig vakkert syn. Dette skjer vanligvis om våren, men noen ganger vises blomsterstanden selv om vinteren hvis planten holdes varm. Fargeskjemaet vil glede deg over sin variasjon og lyse farger. Det er for eksempel hvite, røde, rosa, gule varianter, som på bildet nedenfor. Terry kultursorter ser nydelige ut med små, men utstoppede blomster som ser ut som miniatyrroser.

Generelt skiller to grupper Kalanchoe seg oftest:

 1. Medisinsk. De er bare to plantetyper: Degremona og pinnate. Den første har trekantede skarpe blader, malt i en mørkegrønn farge med lilla flekker på bunnen. I den andre er bladene monokromatiske, grønne, dekket med en blåaktig blomst, og mer avrundet, bare spissen er skarp.medisinsk Kalanchoe
 2. Vakkert blomstrende. De har et bredt spekter av varianter med rikelig, fargerik og lang blomstring. Blant dem er Blossfeld, Kalandiva, hans hybrid som heter Mix, samt Rosalina, Mangina.blomstrende Kalanchoe

Arter som blomstrer, men er svært sjeldne og umerkelige, kan også skilles separat. Disse inkluderer filt Kalanchoe, dissekert. følte KalanchoeDisse plantene vokser for et vakkert dekorativt utseende. Deres største fordel og dekorasjon er den uvanlige formen på bladplatene..

Kalanchoe – hjemmepleie og enkle vedlikeholdsregler

Kalanchoe hjemmepleieDet er lett å dyrke Kalanchoe på grunn av de individuelle egenskapene til arten. Blomsten representerer en stor gruppe sukkulenter. Derfor er det ikke overraskende at det er ganske vanskelig å ødelegge det. Hvis du bryr deg om en busk uten fanatisme, uten å se på ham hver dag med en vannkanne, vil Kalanchoe tilgi mye. Dessuten trenger han ikke lete etter et spesielt sted i huset, men noen preferanser er verdt å gjøre seg kjent med. Dette er spesielt viktig når blomstrende varianter vises i samlingen din. De trenger bare litt mer oppmerksomhet. Samt opprettholde betingelsene som buskene kan legge blomsterknopper under.

For at Kalanchoe skal vokse aktivt, og de fleste av variantene også overrasker med blomstring, er det nok for planten:

 • god belysning om vinteren og diffust lys om sommeren;
 • kjølig om vinteren og varmt i resten av året.

Men det som den saftige ikke har krav til, er luftfuktighet. I motsetning til mange innendørs planter, er den ikke redd for tørr luft. Du kan til og med sette den på en fungerende radiator, ingenting vil skje med Kalanchoe. På samme måte tåler blomsten også høy luftfuktighet i et kjølig rom. Mange dyrkere hevder at de ofte sprayer det og planten liker det.

Det er mulig og til og med nødvendig å spraye Kalanchoe med jevne mellomrom. Men ikke i det hele tatt for å øke luftfuktigheten. En slik prosedyre lar deg enkelt rense bladene for støv og gi busken et skinnende og velstelt utseende..

Belysningsnyanser avhengig av sesong

betingelser for blomstrende KalanchoeKalanchoe elsker solen, og gitt den gode veksthastigheten trenger den den bare. Hvis blomsten ikke har nok lys, begynner den å strekke seg, og kvaliteten på blomstringen lider også. Som et resultat blir skuddene tynnere, begynner å falle på siden, og knoppene blir små..

Den optimale dagslengden for blomstrende varianter er minst 12 timer..

Derfor, om vinteren, ikke vær redd og flytt plantene dine til de sørlige vinduene. Eller angi ekstra belysning for dem. Men om sommeren vil direkte stråler bare forårsake skade, fordi de vil etterlate brannskader på bladene. På dette tidspunktet må du enten dekke persiennene eller skygge blomstene. Hvis dette ikke er mulig, så få plass til dem på de østlige og vestlige vinduskarmen og flytt dem dit..

Temperaturregime for blomstrende varianter

opprettholde temperaturenDekorative typer Kalanchoe er ikke krevende og tåler til og med 26 – 28 ° C godt. Ved denne temperaturen kan de leve permanent, hele året. Men hvis du har varianter som blomstrer, må du passe på å skape forutsetninger for å legge blomsterknopper. For å gjøre dette, fra midten av høsten, gi plantene et kjølig rom, hvor temperaturen ikke stiger over 16 ° C. I kulden vil Kalanchoe bremse veksten, men den vil begynne å forberede seg på blomstring.

Det er manglende overholdelse av temperaturregimet som ofte er svaret på spørsmålet om hvorfor Kalanchoe ikke blomstrer.

Kalanchoe – hjemmepleie

Kalanchoe hjemmepleieÅ dyrke en saftig plante er enkelt, da det krever et minimum av vedlikeholdsprosedyrer. Det er mye lettere for en busk å tolerere mangel enn overdreven oppmerksomhet..

Kalanchoe vokser raskt, og du kan støtte utviklingen:

 1. Rikelig vanning. Jo varmere det er i rommet, jo oftere vanner du busken. Selv om han er en saftig, elsker han vann. Ikke la jorden tørke helt ut, spesielt om sommeren. Da mister de saftige bladene turgoren, og skuddene henges hjelpeløst. Samtidig må du ikke fylle Kalanchoe – jorden bør ha tid til å tørke ut mellom vanningene. I et konstant vått underlag vil rotsystemet råtne og busken forsvinne. Unntaket er kult innhold om vinteren. I denne perioden bør vanning være sjelden..vanlig vanning
 2. Periodiske dressinger. En saftig plante kan vokse i et næringssubstrat uten ekstra befruktning. Men med takknemlighet vil han godta introduksjonen av et flytende mineralkompleks annenhver uke. Kalanchoe bør bare mates i den varme årstiden, når den vokser aktivt og blomstrer – fra sen vår til høst. Om vinteren forsvinner behovet for gjødsel, fordi vekstprosessene i løpet av denne perioden reduseres. For Kalanchoe er preparater beregnet på sukkulenter og kaktuser egnet. Kalanchoe -fôring
 3. Beskjæring etter behov. Kalanchoe er en av få sukkulenter som egner seg godt til å forme. Ved å knipe toppene i tide kan du vokse en frodig, rund busk. Fjerning av vekstpunktet stimulerer oppvåkningen av sideknoppene, og stilkene begynner å produsere mange grener. Begynn å danne unge planter om våren. Og fortsett å jobbe om sommeren mens du vokser, og juster retningen og antall stengler. Vær også oppmerksom på gamle eksemplarer. Forkort de forlengede stilkene til to.formativ beskjæring

Beskjæring er også nødvendig av Kalanchoe etter blomstring. Ikke glem å fjerne alle falmede blomsterstander.

Kalanchoe -transplantasjon hjemme

Kalanchoe -transplantasjonDen saftige trenger ikke hyppige transplantasjoner, og behovet for prosedyren bestemmes av plantens størrelse. Når busken har vokst fra potten, bytt den ut med en større blomsterpotte. Unge planter utvikler seg raskt, så de må plantes om hver vår. Men gamle store planter kan stå i samme beholder. Bare erstatt det øverste laget av jorda, og forynge selve planten litt med en hårklipp.

Etter kjøpet anbefales Kalanchoe også å transplantere, siden den vanligvis vokser i transportjorden. Men ikke umiddelbart, men gir planten omtrent en uke til å tilpasse seg nye forhold.

I jorden er Kalanchoe ikke spesielt krevende, men som alle saftige foretrekker den et løst underlag. Det viktigste er at det lar vann og luft passere godt. Stagnasjon av vann til et anlegg, som lager sine egne reserver, er ødeleggende. Ferdiglaget underlag for kaktus er egnet.

Hvis du ikke stoler på den kjøpte jorda, må du tilberede jordblandingen selv og blande i like deler:

 • sand;
 • torv;
 • torv land;
 • løvrike bakken.

For å forhindre forfalskende sykdommer, tilsett kull i hjemmet ditt. Og slik at røttene ikke kommer i kontakt med vannet som renner ned til bunnen av potten etter vanning, legg utvidet leiredrenering.

Reproduksjon av Kalanchoe – alle mulige måter

reproduksjon av KalanchoeEn annen fordel med vakre busker med lyse grønne blader er at de er ekstremt seige. Dette ligger ikke bare i upretensiøs omsorg, men også i planteformering. I et forsøk på å øke antallet, trenger det nesten ikke vår hjelp. Et frø, en baby, et blad eller til og med en ødelagt kvist som har falt i en gryte, slår raskt rot og gir snart en ny plante.

Hjemme skjer reproduksjonen av Kalanchoe hovedsakelig på en vegetativ måte ved å forankre:

 1. Cherenkov. Det mest passende øyeblikket for å høste dem er vår- eller sommerbeskjæring av Kalanchoe. Selv om kuttene blir kuttet og plantet om høsten, vil stiklinger også fungere godt. Så stor er kraften til Kalanchoe til liv. Stiklinger er vanligvis kuttede topper, men om nødvendig kan du dele den lange stammen i fragmenter. De vil slå rot også.forplantning ved stiklinger
 2. Blader. Det er bedre å rote bladene om sommeren, og forsiktig kutte dem av en sunn gren. Husk samtidig at du må vente litt lenger på en fullverdig plante fra et blad enn fra et kutt.forplantning av blader
 3. Barn. Mange typer Kalanchoe danner babyer på siden av bladplaten. Først ser det ut som om det har vokst små blader på bladet. Men over tid blir de til små utsalgssteder og bygger opp sine egne røtter. Dette er det beste øyeblikket for separasjonen av barna og forankringene deres..reproduksjon av barn

Det er en annen måte å reprodusere Kalanchoe – med frø. Men blomsteroppdrettere bruker det sjelden, fordi vegetative metoder gir en raskere effekt. Og sjelden samler noen frø, oftere blir blomsterstandene avskåret etter blomstring.

frøplanter av Kalanchoe -frøSamtidig er reproduksjon av frø ganske enkelt, fordi frøene spirer godt. Hvis det er en mulighet til å kjøpe dem, så ganske enkelt så direkte over overflaten i et brett med løvjord. Dekk deretter til med plastfolie, vanne regelmessig, ventiler og hold temperaturen på 20 ° C. En måned etter inngangene kan plantene allerede dykkes i separate potter for dyrking.

Vokst fra Kalanchoe -frø, hvis det er en blomstrende sort, vil det gi knopper bare i det andre leveåret.

Kalanchoe – hjemmepleie og mulige problemer

plantepleieAlle problemene som kan skje med kjæledyret ditt er av to grunner: manglende overholdelse av forvaringsbetingelsene og feil omsorg. Ikke bare plantens utseende lider av dette, men utviklingen forstyrres, blomstring forekommer ikke og sykdommer vises. Hvis du ikke iverksetter tiltak, spesielt i sistnevnte tilfelle, ender alt med feil og busken dør.

Kalanchoe sykdommer

Sukkulenter, uansett type og variasjon, lider oftest av:

 1. Råtne (sen rødme, grå og stengelråte). Tegn: bladene mister turgoren, blir myke, skuddene synker. Voksende mørke flekker vises på stilkene, grenene tørker ut. Jorden begynner å avgi en ubehagelig sumpaktig lukt. Hvis du tar ut busken, kan du se de råtne røttene. Årsak: for hyppig og tung vanning. Behandling: erstatt jorda, behandle Kalanchoe med et soppdrepende middel. Vann mens jorden tørker.Kalanchoe sykdom
 2. Pulveraktig mugg. Skilt: hvitt belegg på blader, skudd og stammer, som støv. Gamle blader faller av, unge blir deformerte. Årsak: høy luftfuktighet og underlag, overflødig nitrogen, fortykket busk. Behandling: transplanter busken, fjern syke blader, klipp av stilkene om nødvendig. Spray planten med et soppdrepende middel.mugg
 3. Ringpunkt. Tegn: flekker er synlige på grener eller blader som omkranser dem i en ring. Først er flekkene gule, deretter mørkere. Bladene deformeres, grove, mister farge. Årsak: sykdomens virale natur. Behandling: eksisterer ikke, planten må ødelegges for ikke å infisere andre avlinger.ringpunkt

Kalanchoe skadedyr

skadedyrsangrepNoen ganger dukker det opp insekter på buskene, som begynner å mate av saften deres. Planter blir svake, begynner å verke og kan forsvinne. I tillegg er det en risiko for at ubudne gjester flytter til andre blomster. Derfor er det viktig å legge merke til og ødelegge insekter i tide..

Bruk insektmidler og acaricider for å behandle blomsten. Forbered arbeidsløsningen i henhold til instruksjonene og spray busken. Vanligvis utføres flere behandlinger med en pause.

Mest av alt elsker Kalanchoe slike skadedyr:

 1. Bladlus – liten, svart eller grønn, legger seg på baksiden av bladene og drikker juice av dem. Løvverket blir dekket med en klebrig blomst, blir gul, visner. Planter i vannet jord.bladlus på Kalanchoe
 2. Flåtten er også veldig liten, usynlig for det blotte øye. Men du kan tydelig se det tynne nettet som han fletter busken med. Vises i rom med tørr luft.tang
 3. Skede – insekter med et sterkt skall, fester seg godt til blader og stilker. De ser ut som brunlige støt. Slabbpreparater er ubrukelige, du trenger bare å fjerne det manuelt.skede
 4. Mealybug – vises i konstant fuktig jord, lever av juice. Det er en bærer av svart mugg. En syk plante har en hvit blomst på venene.mjølk

Kompetent hjemmepleie og rettidig transplantasjon av Kalanchoe er nøkkelen til blomstringen av denne fantastiske planten. Etter å ha skapt passende forhold for ham å legge blomsterknopper, vil du beundre overflod av frodige blomsterstander. Selv uten dem ser Kalanchoe imidlertid veldig dekorativ ut, mens den ikke tilhører lunefulle kulturer. Så kjøp gjerne et nytt grønt kjæledyr!

Omsorg for hjemmeblomstrende Kalanchoe – video

Previous Post
Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter
Next Post
Caise Succes la cabana lor de vară