15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter

kaladium av forskjellige typer Caladium bør fylle opp samlingen av stueplanter til vertinnen. De spektakulære hjerteformede eller pilformede bladene som vokser fra røttene, ser nydelige ut selv i det mest beskjedne interiøret. Den luksuriøse fargen til denne representanten for Aroid -familien bringer notater av pomp til ethvert rom eller drivhus. Dette mesterverket av naturen vil bli beundret av de som er langt fra hagearbeid. Les om: flerårig primula, planting og omsorg i det åpne feltet.

Caladium av Schomburg, Bicolor og Humboldt varianter Det er verdt å huske at denne eksotiske prøven er kjent for sin “engstelige disposisjon”, så du må utforske alle vanskelighetene med å ta vare på Caladium hjemme. Det vil heller ikke være overflødig å vurdere de berømte variantene av arten.

Du kan trygt dekorere et blomsterbed eller en plen med denne tropiske busken. I skyggen av et tre med en ikke veldig tykk krone, vil det se representativt ut.

Generelle egenskaper

Det første som får husmødre til å se er blomsterpottens utseende. De undersøker bladene nøye, så vel som blomsterstandene..

Bladform

Scarlet utvalgAvhengig av sorten, har denne flerårige en annen bladform. De mest kjente er:

 1. I form av et hjerte. Kjent for mange under sitt andre navn – “Kristi hjerte”.
 2. Så tynn som mulig, nesten trekantet.
 3. Som et pilspiss eller et spyd.
 4. Store og brede som ørene til en elefant.

De har ikke en utpreget stamme. Blad vokser direkte fra rhizomet. I det naturlige miljøet når de 5 meter og dekorative prøver – bare opptil 30 cm.

Krigsmaling

sort Carolyn WortonSett pris på denne variasjonen av Aroids for en fantastisk kombinasjon av lyse farger. Selv om det er veldig lite grønt, er det fortsatt dominerende. I dette tilfellet er bladene både mørke myr og grønnhvite toner. De skildrer ofte “komposisjoner” av:

 • mønstre;
 • rekke;
 • mosaikkpynt;
 • rutenettmønster;
 • abstrakte flekker;
 • gradering av nyanser (jevn overgang fra en til en annen).

kaladium i hagenEt særtrekk for noen arter er en kontrastfarget flerfarget grense. I sjeldne tilfeller kan kanten av bladene være litt bølgete. Blant annet forfører Caladium med sin ekstraordinære kombinasjon av lyse farger, for eksempel:

 • lilla;
 • rosa;
 • sølv;
 • Høyrød;
 • gul.

Dette er ikke en komplett liste over fargevariasjoner. Det eneste er at bladene aldri kommer med en blåaktig fargetone.

Planten er giftig. Kontakt med saften på huden kan forårsake en allergisk reaksjon (utslett, rødhet). Derfor bør blomsterpotten holdes borte fra babyer..

Blomsterstand

tofarget blomsterstandDe kan beskrives i to ord: miniatyr og ubeskrivelig. Blomstring ligner en kule med askete nyanser, pakket inn i en blek palanquin. Det virker som om han er i en kokong. For eksotiske elskere vil blomsterstander bli assosiert med de ville tropene..eksotisk blomst

Variasjonskolleksjon

utvalg av kaladiumsorterHjemme er det opptil 15 populære varianter av caladiumblomsten. Hver av dem er forskjellig i utseende, knoller og betingelser for internering. Her er noen av de kjente variantene.

Jorden skal ha en løs og grovfibrig struktur, men tilstrekkelig næringsrik. Jordens surhet – nøytral.

Schomburg

Schomburg -sortFormen på bladene ligner svakt et hjerte. Platen er 15 cm lang og 12 cm bred. Basen er oval eller elliptisk.

Den nedre delen av bladplaten er malt i lyse farger: hvit eller rosa. Det er en grønnaktig kant rundt kantene. Utsmykkede mønstre av en sølvfarget nyanse skinner gjennom mellom de rosa venene. Alternativt kan venene være kremfarget. Kanten av planten har en lys grønn farge. Se også et bilde av rommet Tradescantia!

Bicolor

caladium bicolorFolk kjenner det som tofarget arum. Den enestående kombinasjonen av to kontrastfarger av rødt og grønt gjør de trekantede bladene til høydepunktet i drivhuset. Samtidig er det varianter med hvit pigmentering..

Rosa flekker på en mørk bakgrunn ser sofistikerte og romantiske ut. For soverommet vil dette være et eksepsjonelt innredningsalternativ..

Store blader ser elegante ut på tynne stilker. Bredden er 10-19 cm, og lengden er mer enn 30 cm. Denne dekorative caladiumblomsten vil passe perfekt inn i et tomt hjørne av stua.burgunder bicolor blader

Humboldt

blader med en sølvaktig glansSom navnet antyder, er en komplementær farge til mørkegrønn metallisk nyanse av sølv. Formløse flekker av forskjellige kalibre fungerer som et mønster. Senter- og sidevene er alltid grønne.

På toppen av veksten er lengden på bladene av denne typen 8 cm, og bredden er 5 cm. De er ovale med en oppbygd kant. Siden løvet er lite, kan en gryte passe fra 10 til 25 enheter..

flekkede caladiumbladerDette er de mest kjente og vanlige variantene. I tillegg ble sjeldne, men samtidig mer luksuriøse arter avlet. Blant dem er det et Caladium, noen bilder er vist nedenfor:

 1. Florida Sweetheart, Sunrise og Red Ruffles.
 2. Carolyn Worton.
 3. “Rosa skjønnhet”.
 4. Fani Manson.
 5. “Godteriland”.
 6. Scarlet pimpernel.
 7. Rosalia.

kaladium med rosa løvverkVariasjonen “Florida” kjennetegnes ved bladets avlange form. Skarlagens striper er et karakteristisk trekk ved gruppen. En unik art av Aroid -familien er Rosalia. Den blanke brunrøde overflaten med mørk kant gjør at denne blomsten ser elegant ut.

Fanny Manson -variantSom nevnt er disse eksotiske variantene veldig finurlige. Derfor er det viktig å kjenne noen av trekkene ved planting, samt ta vare på Caladium..

Omsorgshemmeligheter: fra planting til dvalemodus

Kandy Land karakterHjemmetjenesten av denne typen må være nøye gjennomtenkt og planlagt. Det er alltid nødvendig å nøye overvåke:

 • jordens tilstand;
 • temperatur;
 • belysning;
 • luftfuktighet.

sammensetning av forskjellige varianter av kaladiumNår du tar vare på ham, må du huske på at regnskogen i Amazonas er hjemstedet til denne planten. Denne forståelsen vil bidra til å skape anstendige forhold for ham..

Innholdshemmeligheter

jordforberedelse for en blomstDet viktigste som må gjøres når du tar vare på kaladium hjemme (bilder av alle finesser er gitt nedenfor) er å beskytte det mot kaldt og direkte sollys.

Gryten skal plasseres på vinduene i den vestlige eller østlige delen av huset. Tross alt foretrekker denne sorten et skyggefullt habitat.

det er nødvendig å legge sand til jordenFor at et husplante skal vokse voldsomt, er det viktig å stadig opprettholde følgende parametere i normal tilstand:

 1. Temperatur. Om sommeren bør termometeret ikke falle under 21-25 ° С, og om vinteren – 16 ° С.
 2. Luftfuktighet. Du må holde den så høy som mulig.
 3. Jorden. Landet må inneholde følgende elementer: torv, flerårig humus, lauvavfall, sand.
 4. Sprøyting med sprayflaske. Denne prosedyren må utføres slik at dugg legger seg jevnt på bladene. Derfor må du spraye rundt eller over det, da blir det ingen brun pigmentering på bladene..
 5. Vanning. For å gjøre dette må du bruke avgjort vann, og helst skal det være mykt.
 6. Gjødsel. Caladium trenger mineral dressing to ganger i måneden vår og sommer. Under dvalemodus bør den stoppes..

sprøyting av kaladiumDen sovende sesongen starter i august, så ikke bekymre deg om bladene begynner å falle. Nye skudd vises i mars. Men for at de skal begynne å vokse, må du jevnt (1-2 ganger i måneden) fukte knollene slik at de ikke krymper. Som et resultat vil de til våren være klare for transplantasjon..

En ideell måte å opprettholde jordfuktigheten på er en pall. Du kan helle grus, mose eller ekspandert leire i den.

Reproduksjon

reproduksjon av kaladiumDet kan gjøres på to måter: med knoller og frø. I sistnevnte tilfelle vil selvfølgelig denne prosessen ta lengre tid. For å gjøre dette må du ta en beholder med et torv-sandig underlag og så frø. Den resulterende miniplantasjen må dekkes med et glasslokk. Hvis du vanner den 2-3 ganger i uken og ventilerer den, vil spirer spire om en måned. I september dannes knollene selv..kaladiumknoll

Med en årlig transplantasjon bør profylakse mot sen rødme utføres. For dette kan du bruke en ny generasjon soppdrepende midler..

Den mest effektive avlsmetoden er knoller. De bør transplanteres sent på vinteren eller tidlig på våren. I dette tilfellet er det nødvendig å observere alle finesser av prosedyren:

 1. Skill knollene forsiktig. Store prøver skal kuttes i to eller i 4 stykker, avhengig av antall knopper.
 2. Kull kan brukes som pulver for kutt..
 3. Jorda må inneholde sand og torv.
 4. De må transplanteres i en gryte som er større enn den forrige..
 5. Plassering av frøplanter er viktig på et varmt og godt opplyst sted..
 6. Vanning må utføres når jorden tørker.

Om vinteren kan blomsten begynne å råtne. De skadede områdene må kuttes ved å behandle overflaten med et slags soppdrepende pulver.

spirende kaladiumknollerAlt dette vil få den eksotiske planten til å føle seg hjemme. Imidlertid er det viktig å huske at bladets hovedfiende er bladlus. Etter å ha funnet dette skadedyret, er det viktig å vaske bladene grundig under rennende vann. Når de tørker, bør de behandles med insektmidler.. grå råte

Med slik omsorg vil denne blomsten glede eierne i mange år. Det vil skape hygge i rommet, samt en praktfull utsikt i stua..

Video om utviklingen av Caladium

Previous Post
Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av gresskarfrøolje
Next Post
De ce pătrunjelul devine galben în grădină?
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org