15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke en sitron fra et frø hjemme

Frøet gjør en god bestand for podning. Mange typer sitrusfrukter vokser godt hjemme. Men hvordan dyrke en sitron fra et frø, som ikke bare ville dekorere rommet med skinnende mørkegrønt løvverk, men også bære frukt?

Det er fraværet av eggstokkene på dyrkede planter som ofte skuffer sitrusdyrkere hjemme. I beste fall, fra plantetidspunktet til blomstringen av en innendørs sitron, tar det fra 4 til 7 år. Og likevel, å få en sitron fra et frø er en spennende og ikke meningsløs øvelse. Et sterkt tre kan brukes som grunnstamme ved å podde en stilk av et kulturelt eksemplar på det, eller skyve det til frukting med kompetent omsorg og krondannelse.

Forbereder frø til dyrking av sitron

Hvis du skal dyrke en sitron fra et frø hjemme, må du være tålmodig og ha litt kunnskap..

Hovedfeilen til innendørs planteelskere som ikke har klart å dyrke sitron eller andre sitrusfrukter, er at de brukte frø som var hentet fra frukten for lenge siden og som hadde tid til å tørke ut..

Det er mye mer riktig å fjerne frøene fra modne friske sitroner, skylle dem med varmt vann og legge dem inn i underlaget umiddelbart uten å tørke. Dette vil øke antallet frøplanter kraftig..Få frøene fra kuttet sitron

Erfarne sitrusprodusenter anbefaler en annen måte å øke hastigheten og kvaliteten på spiringen. For å gjøre dette blir våte sitronfrø beregnet for å vokse hjemme forsiktig frigjort fra det harde overflaten med en skarp kniv, som er hovedhindringen for spiren som er gjemt i frøet..

Skall beinene fra den tette skalletEtter dette rådet må du være ekstremt forsiktig og forsiktig. Feil bevegelse truer med å skade cotyledonene eller et delikat embryo, og da vil sitronen fra frøet definitivt ikke dukke opp.

Bløtlegg frøene i et skall før du planter dem i en løsning av en vekststimulatorHvis sitronfrø forblir i skallet, er det nyttig å senke dem i en vekststimulerende løsning i flere timer, slik at overflaten av frøene ikke tørker ut mellom behandling og planting..

Å dyrke sitron fra frø hjemme

Før du planter sitronfrø, velg grunne, brede beholdere med obligatoriske dreneringshull. Et 2-centimeter lag med fin ekspandert leire eller vermikulitt helles på bunnen av en gryte eller annen beholder, slik at all overflødig fuktighet, farlig for delikate røtter, ikke henger og forlater bakken i tide.

Du kan lage din egen jord for å dyrke sitron fra frø hjemme ved å blande hagjord, humus og sand. Det er nyttig å legge til litt knust kull på et slikt underlag, noe som vil redusere risikoen for å utvikle bakterielle infeksjoner. Hvis du ikke har de nødvendige ingrediensene for hånden, vil et ferdiglaget sitrusunderlag, som er lett å kjøpe i en spesialforretning, gjøre..

Plante frø i bakkenAlt forberedende arbeid er utført. Nå er det på tide å begynne å så. Hvordan dyrke en sitron fra et frø hjemme?

Den beste såtiden er på slutten av vinteren. Da vil spirene få god støtte i form av økende dagslys..

Frøene begraves i fuktig jord til en dybde på omtrent to centimeter. Flere frø kan plantes i en beholder samtidig. Siden plantene venter på den første transplantasjonen, når 3-4 sanne blader vises på dem, vil plantene ikke forstyrre hverandre.

Beholderne plasseres i et drivhus eller plasseres på et varmt sted, tidligere dekket med en pose eller film. Ikke glem at alle sitrusfrukter er termofile, derfor er det mulig å dyrke en sitron fra et frø hjemme bare hvis et bestemt temperaturregime er observert..

SitronfrøskuddFrøplanter begynner ikke å vokse hvis luften og jorda i rommet er kaldere enn +18 ° C. Det er optimalt hvis spiring av frø og påfølgende vekst finner sted ved en temperatur på 22 til 25 ° C, med konstant høy luftfuktighet, fravær av trekk og andre negative faktorer. Overholdelse av enkle regler for hvordan man dyrker en sitron fra et frø, lar deg få vennlige, sterke skudd.

I gjennomsnitt, fra såing til øyeblikket skuddene vises, tar det fra en uke til en måned. I løpet av denne tiden kan jorden i potten sprayes forsiktig, men den bør bare vannes hvis det er tydelige tegn på tørking..

Sitronfrøplantepleie

Å plukke frøplanter i separate beholdereMed utseendet på grønne skudd over jordoverflaten begynner de gradvis å venne dem til romforhold, lufting og åpning av drivhuset. Når 3-4 blader dukker opp fra frøet på en ung sitron, fjernes filmen helt, og plantene sorteres og overføres til sine egne små potter.

Siden frøene til hybridfrukter ikke alltid bærer foreldreegenskaper, risikerer sitrusdyrkere som ønsker å få sitron fra frøet hjemme å vokse vilt.

For å forstå hvor snart treet vil begynne å bære frukt, og hvilken kvalitet de modne fruktene vil være, er det allerede mulig med ytre tegn. Først og fremst kjennetegnes dyrkede sitrustrær med et lite antall torner på skuddene..

Ytterligere omsorg i det første året av frøplanter består i rettidig vanning, transplantasjon og klemming for den første dannelsen av kronen til det fremtidige treet. Frøplanter sprøytes periodisk med varmt vannI tillegg planter:

  • i sommermånedene, etter 10-14 dager, blir de matet ved å veksle en løsning av humus og flytende mineralgjødsel;
  • på overskyede dager og i den kalde årstiden, blir de i tillegg belyst ved hjelp av fluorescerende eller LED -fytolamper.

Varigheten av belysningen påvirker i stor grad blomstringen og frukten av planter fra den tropiske sonen. Derfor bør kjøp av slike lamper tas vare på før du dyrker en sitron fra et frø..

En transplantasjon for unge sitroner utføres årlig, og planten bør overføres veldig forsiktig uten å forstyrre rotsystemet. Hvis røttene ennå ikke har mestret hele jordklumpen, kan du klare deg ved å erstatte overflatelaget.

Etter podning av skjæringen av en fruktplante, vil sitronen bære frukt.Interessert i hvordan man dyrker en sitron fra et frø, gleder mange entusiaster seg til skuddene først, og deretter de første blomstene. Men for ikke å svekke planten, bør ikke sitronen få bære frukt før den er 2-3 år gammel. Frøet sitron modnes for blomstring når det bare er en blomst per 15 blader av kronen..

Hvis den tidligere dannelsen av eggstokken svekker treet, bidrar klemming i omtrent et års alder bare til dannelsen av kronen og vil legge grunnlaget for fremtidige gode utbytter. Derfor, i en veldig ung plante, må du fjerne alle skuddene som er rettet dypt inn i kronen, knipe toppen av altfor lange skudd, og noen ganger snu potten med et tre slik at den lyser og utvikler seg så jevnt som mulig..

Vi dyrker en sitron fra en stein – video

Del 1. Planting av frø

Del 2. Utseendet til de første skuddene

Del 3. Transplantasjon av frøplanter

Previous Post
Remedii eficiente împotriva șoarecilor din țară
Next Post
Boabe dulci – cireș Turgenevka