15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge velprøvde midler for å bli kvitt en flue i en blomsterpotte

flyr i en blomsterpotte Selv en oppmerksom og erfaren dyrker kan utvikle fluer på innendørs planter i blomsterpotter. Hvordan bli kvitt ubudne insekter uten å vente på at de skal spre seg til alle planter, og hvilke tiltak som skal tas for å forhindre ny infeksjon – disse problemene bør løses raskt og kompetent. Og så vil blomsterhagen i hjemmet igjen glede seg over sterke sunne skudd..

Hvilke fluer kan få i blomsterpotter

Med hagejord kan et stort antall forskjellige skadedyr komme inn i blomsterpotter. Men oftest begynner tre typer insekter å hekke i dem:

  • fruktfluer – frukt- eller fruktfluer, som ligner på små fluer;fruktflue
  • sciarids – de såkalte soppnuggene;
  • hvitfluer – de ser ut som veldig små sommerfugler med to hvite vinger.

Drosophila i naturen er allestedsnærværende, lever av plantesaft, forfallende planteavfall. Fruktfluer er preget av en kort livssyklus og ekstraordinær fruktbarhet..

sciaridsSciarids er relativt lite studert og inkluderer opptil 20 000 arter. De mest kjente er sopp, agurk, potet, drivhus. I denne biologiske arten spiser voksne ikke, og larvene spiser soppmycel, røttene til høyere planter og forfallende plantevev.

hvitflueHvitfluer, eller aleurodider, lever på undersiden av bladene og lever av plantesaft. Noen av artene deres er farlige karantene skadedyr..

Hvordan mugger havner i blomsterpotter

planten dør av midgerDisse midgene kan starte i en gryte på forskjellige måter:

  • å være i kjøpt eller hageland som har blitt dårlig desinfisert;
  • fly gjennom et åpent vindu om sommeren og legg egg i det fuktige bakken av en blomsterpotte;
  • komme sammen med grønnsaker eller frukt og formere seg, og deretter vandre inn i blomster.

Overflødig jordfuktighet bidrar til den raskeste reproduksjonen av midger i blomsterpotter. Under varme og fuktige forhold klekker larvene raskt fra de lagt eggene og begynner å mate aktivt. Snart blir det merkbart av det usunne utseendet til et husplante – det visner, bladene visner og faller, til tross for rikelig vanning..

I den innledende fasen er infeksjonen av planten vanskelig å bestemme. Du bør undersøke den nøye – matjord og undersiden av bladene.

Hvis det sees insekter på bladene, og det er små hvite larver i bakken, må det iverksettes hasteforanstaltninger før skadedyrene har lagt seg overalt.

Folkemessige oppskrifter for å bekjempe en flue

fluefelleFørst kan du prøve å bli kvitt midges i potter ved hjelp av tradisjonelle metoder og starte med det minst traumatiske for planten..

Først må du la jorden tørke minst to centimeter og løsne det øverste laget litt. Under slike forhold er det vanskelig for larvene å overleve, siden de trenger et fuktig miljø. Fang deretter alle flygende insekter. Gjør det med limfeller.

De enkleste er et slags flagg laget av et rektangel med tykt papir på en tannpirker. Papiret er belagt med kritt eller melasse og stukket ned i bakken blant bladene. Feller byttes ut etter behov. Vanning av planten hele tiden bør være veldig moderat, slik at det øverste laget av jorda ikke blir vått. Dette gjøres best ved å plassere gryten i en stor beholder med vann. Vinduskarmen og overflaten på bakken støvsuges uten børste. Det suger lett inn flygende insekter.

Etter behandling må engangsposen kastes, den vanlige må tømmes utenfor leiligheten og desinfiseres med diklorvos.

Etter ødeleggelsen av voksne midger i innendørs potter, må du takle landet der det fortsatt er et stort antall larver. Den tørkede og løsne jorden vannes med en løsning av en av de påviste folkeoppskriftene:

  1. Hvitløk infusjon. Ett hvitløkhoder knuses og helles i 0,5 liter vann. Infusjonen oppbevares i flere timer, deretter vannes jorda rikelig, hele planten sprøytes, og restene av hvitløksmassen blandes med det øverste laget av jorden.
  2. Kaliumpermanganatløsning. En svak blekrosa løsning brukes til å behandle planten en gang i uken.
  3. Såpe løsning. Oppløs 20 g vaskesåpe i en liter varmt vann. Det resulterende såpevannet helles og sprayes ukentlig på den syke prøven..
  4. Et stoff for ormer for kjæledyr. Den er avlet i en dosering som er egnet for behandling av katter og valper og vannes ukentlig på den berørte planten..

Folkemedisiner hjelper med lav grad av infeksjon.

i tilfelle alvorlig skade, er kjemiske midler for kamp nødvendigDet er også praktisk å fjerne midger fra blomster i potter ved hjelp av en plastpose med et slikt volum at hele planten får plass i den. Det er viktig å plassere pakken slik at ingen grener blir fanget. Dichlorvos sprayes under posen og bindes raskt med et tau midt i gryten. I et slikt drivhus dør alle insekter i løpet av få timer. Det er nødvendig å fjerne posen i et annet rom, der blomstene ikke stod, og på samme sted støvsuge den og plassere limfeller. Etter to uker returneres plantene som er behandlet med diklorvos til stedet..

Fluefremstøtende kjemikalier

forberedelser til bekjempelse av midgerHvis folkemedisiner ikke hjalp med å bli kvitt fluer i en blomsterpotte, kan du ikke klare deg uten prestasjonene i moderne kjemi. Sterkt forurenset jord må erstattes fullstendig og frigjøre røttene fra det. Deretter behandles hele planten, sammen med røttene, med et av de spesielle insektmiddelene. Fitoverm, Aktellik, Bazudin, Aktara er egnet for ødeleggelse av skadedyr..

For å forhindre gjeninfeksjon, bør bare damp dampet eller sølt med insektmiddel brukes, og vanningsregimet bør observeres, unngå overdreven fuktighet i jorda i potten.

Måter å bekjempe blomsterfluer – video

Previous Post
Med kjærlighet til mindre “brødre”-gjør-det-selv hundepenn
Next Post
Plantarea cartofilor conform Meathlider