15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lys antrekk av en ekte blomsterdame – godezia

godetia i en hageseng På 70 -tallet fortalte en lærer til elevene at en plukket blomst er søppel. Til en viss grad har hun rett, men lys og brennende godetia beholder sin skjønnhet i enhver form. Beskrevet av store romantikere i sanger og dikt, fengsler det fortsatt mange menneskers hjerter. Noen forbinder planten med en forlokkende drøm, andre med en blomst av flammende lidenskap. For andre er hun en ekte blomsterdame. Hva er denne sjarmerende jordiske skapelsen? La oss prøve å løfte det malte sløret for å se alle herlighetene ved den magiske blomsten.

Ser på en blomst gjennom et forstørrelsesglass

vakre godetia blomster Sannsynligvis falt det aldri på noen å se på en blomst gjennom et forstørrelsesglass. Tross alt ser godetia allerede sjarmerende ut og tiltrekker seg flere og flere nye fans. Men hvis du ser nærmere på planten, kan du se den usynlige ved første øyekast.

Blomsten ble først oppdaget på det amerikanske kontinentet i delstaten California. Dette er hans “historiske hjemland”. Det viser seg at godetia kom til oss etter å ha overvunnet en lang vei over havet. Til tross for dette fikk planten navnet til minne om den berømte sveitsiske botanikeren C. H. Gode.

sjarmerende godetiaGodetia er medlem av Fireweed -familien og er en årlig urt. Den er preget av oppreist stilker, som forgrener seg fantastisk, og skaper en sjarmerende hagebusk med en maksimal høyde på omtrent 60 cm. Den er pyramideformet og sprer seg i form. Lanceolate grønne blader med solide kanter er ordnet i vanlig rekkefølge langs slanke skudd.

seng av godetiaGodetia blomster er klokkeformet eller kopper. De består av 4 kronblad, i midten av dem er en pistil omgitt av støvdragere. Disse miniatyrblomstelementene inneholder viktig informasjon om denne sjarmerende planten. De står på vakt og er de første som møter insekter for å dele sin søte nektar med dem. I takknemlighet til blomstene pollinerer insekter dem slik at det alltid vil være guddommer på planeten..

spraglede godetia blomsterMed tanke på de mange godetia -blomstene på bildet, tenk på glansens prakt og det delikate stoffet på kronbladene. Prøv å dyppe inn i den søte duften og forestill deg at blomster allerede vokser i sommerhuset..

Satinblader av godetia -knopper er enkle og doble, som samles i små buketter eller børster. Deres praktfulle farger er spesielt slående:

 • snøhvite knopper mot en bakgrunn av grønt ligner den praktfulle dekorasjonen av en lykkelig brud;delikat blomstring
 • lyse røde toner er sammenlignbare med en brennende vulkan ved solnedgang;lyse røde blomster
 • ferskenfarger fremkaller en søt tilknytning til moden frukt;ferskenblomst
 • karminfargen på kronbladene gjenspeiler mange nyanser av røde og rosa variasjoner;godetia karmin
 • lyserøde blomsterstander inspirerer til gode gjerninger, kjærlighet og glede;delikat rosa blomst
 • lilla knopper gjenspeiler den stolte storheten til en ekte blomsterdame.syrinblomster

Jeg vil også notere de tofargede alternativene for hagens skjønnhet. Den harmoniske kombinasjonen av rosa og hvitt gir inntrykk av at noen spesielt malte kronbladene med en pensel. Hvite knopper ser originale ut, i midten er det streker av rød eller ferskenfarge. En delikat lilla nyanse fortynnes med mørke toner av rødt. Er ikke denne sjarmerende blomsten i stand til å dekorere landskapet på et landsted? Prøv og se.dekorasjon av forstadsområdet

Det skal bemerkes at planten er verdsatt ikke bare for de frodige, lyse fargene på knoppene. Den største fordelen er at blomstringsperioden begynner i juli og varer til begynnelsen av november. En virkelig dyr gave fra naturen.

Grunnleggende prinsipper for omsorg og planting av godetia

For at en ekte dame i blomsterriket skal vises i landet, er det viktig å oppfylle en rekke grunnleggende prinsipper for å plante en plante. Et av alternativene for å plante en blomst i et blomsterbed er å så frø i jorden om våren eller høsten. I det forberedte området lages det grunne hull der plantematerialet senkes. vanning godetiaDeretter drysses det lett med jord og drysses med vann..

Å dyrke godetia fra frø er en ganske enkel måte å avle på en praktfull blomst av lidenskap i landet. Hvis du sår frø om høsten før frost og den første snøen, vil de få tid til å absorbere fuktighet fra jorda, men vil ikke spire. Men planten vil blomstre 3 uker tidligere enn de som blir sådd om våren. En enkel hemmelighet, og hva er bruken!

nydelig godetia fra frøDet er også mulighet for å dyrke godetia fra frø, når det er bedre å plante planten ved hjelp av frøplanter. Det anbefales å starte arbeidet tidlig på våren. Så, den 10. mars, blir blomsterfrø sådd i beholdere eller esker med et fruktbart underlag. Etter det bør planten forsynes med moderat vanning, og ikke glemme balansen. Beholderne blir ført til et rom der det ikke er trekk og mye lys.. godetia frø spirerNår godetia -frøene spirer (etter omtrent 17 dager) og to blader vises på overflaten, dykkes de i separate beholdere eller potter. Etter 14 dager må du gjødsle med gjødsel for blomster..

Etter at frøplantene blir sterkere, plantes de i det åpne bakken for godetia og omsorg som tilsvarer de grunnleggende reglene:

 • rettidig vanning når jorden tørker opp med en sprayflaske;
 • regelmessig løsning av jorda i blomstens rotområde for å gi næring til planten med luft og jevnt fordele fuktighet;
 • fjerne ugress fra blomsterbedet;
 • nøye inspeksjon av løvverk for å identifisere blomster skadedyr og ødelegge dem;
 • frigjøre busker fra tørkede knopper og blader.

nydelig blomstring av godetia fra frøGodetia -blomstene som vises på bildet, som ble plantet og tatt vare på i henhold til de grunnleggende prinsippene, ser rett og slett nydelige ut. Knoppene deres skinner sterkt i solen, greenene er saftige, og du vil kysse kronbladene.

Før du planter frøplanter i åpen mark, herdes de i 14 dager. For å gjøre dette, i rommet der beholderne med blomster er plassert, åpnes vinduer og dører hver dag. Som et resultat tilpasser godetia -frøene seg til utetemperaturen og blir praktisk talt ikke syke etter transplantasjon..

godetia fra frø i det åpne feltetSiden godetia er en urt for utendørs bruk, spirer de sådd frøene raskt nok. Avstanden mellom fremtidige busker bør ikke overstige 20 cm. Ellers vil det være lite plass til voksne planter, noe som vil føre til alvorlige sykdommer i godetia. Noen gartnere foretrekker å så blomster om vinteren, noe som ikke er mindre effektivt enn om våren. Det kan ses av dette at voksende godetia ikke krever mye innsats. Det viktigste er å lytte til de grunnleggende reglene og følge dem. Uansett vil en ekte blomsterdame, brennende av lidenskap, dukke opp på blomsterbedet på sommerhuset..

En kort omvisning i populære varianter

de beste variantene av godetia for åpen markMange av oss liker å shoppe og se på fargerike produkter. La oss forestille oss at vi er omgitt av flerfargede gudeter, og inviterer oss til å velge dem. Hvordan finne ut av det? Bli kjent med hver av dem.

I dag tilbyr hageblomstemarkedet et stort utvalg av varianter av denne blomsten. Nesten hver av dem har en unik prakt, som er nødvendig for å dekorere bakgården..

Majestetisk storblomstret skjønnhet

storblomstret godetiaTilbake i 1867 vokste gartnere storblomstret godetia på blomsterbed og likte skjønnheten. Til tross for at det er det 21. århundre, forblir denne kompakte skjønnheten på berømmelsestoppen. Dens litt pubescente skudd kan vokse fra 20 cm til en halv meter. Det er liggende eller oppreist karakter. Nærmere vinteren blir de lignifiserte. Lanseformede blader er plassert langs hele lengden av stilken, som gradvis avtar mot basen..

store blomster av godetiaKnoppene er vanligvis store – opptil 10 cm i diameter. De er formet som bjeller eller brede kopper. Blomster vises på toppen av oppreiste stilker i form av buketter eller børster. Satinblader er malt i følgende farger:

 • dyprosa;
 • lys rød;
 • moden bringebærfarge;
 • forsiktig syrin;
 • skarlagen;
 • Mørkerød;
 • Snøhvit.

Blomstringen begynner i juli og varer til midten av høsten. På grunnlag av denne typen har oppdrettere utviklet hybride varianter av godetia. Blant dem vil jeg nevne de mest populære.

Weissen Schwan -sort

Weissen Schwan -sortBlomstene er en lavvoksende busk med en spredt struktur. Rette skudd er farget grønt. De er litt brunlige bare ved basen. Bladplatene er brede, lansettformede. Knoppene er hvite, kopper. De er delikate å ta på, som sateng.

Orange Rum -variant

Orange Rum -variantDenne varianten av storblomstrede godetia tilhører kategorien mellom busker. Skuddene til blomsten er grønne med en rød fargetone. Løvverket er smalt, lansettformet. Knopper i form av brede klokker med rød eller oransje farge.

Utsøkt skjønnhet med terryblader

godetia med doble blomsterEn annen representant for storblomstrede varianter, som jeg spesielt vil nevne, er terry godetia. I det naturlige miljøet kan slike farger ikke bli funnet, men hybridformer er behagelige for øyet. De er terry, semi-doble eller tett doble varianter av planten. Slike glamorøse busker er mye brukt til å danne landskapsområder i sommerhytter. En av de mest kjente blomstersortene er azalea terry godetia. Oftest brukes slike fargerike varianter i hagearbeid..

Cybil Sherwood -sort

Cybil Sherwood -sortSorten kjennetegnes ved lave busker på omtrent 40 cm i høyden med oppreist skudd av en rosa nyanse. Bladene er lansettformede, knoppene er halvdoble. Oftest er de rosa eller lilla i fargen med en skarlagen flekk inne i knoppen. Det er bemerkelsesverdig at kronbladene i midten er mye mørkere enn de delikate kantene. Dette er høydepunktet i denne sorten..

Rembrandt -sort

Rembrandt -sortDenne varianten av terry godetia har små, halvkuleformede busker med rosa-grønne stilker. Bladplatene er smale, lansettformede. Roseknopper med doble kronblad, som det er en liten rød flekk på. Et virkelig fantastisk syn.

Hans majestet “monark”

godetia monarkMange gartnere ble forelsket i den utrolig søte dverg godetia -arten – monarken. Den når en høyde på bare 20 cm. Blomstens busk er kompakt nok til å dekorere plassen til en sommerhytte. Miniatyrknopper – bare 5 cm i diameter. Den største fordelen med godetia monark er frostbestandighet. Derfor brukes det ofte til å dekorere forstadslandskapet på de nordlige breddegrader..

forskjellige varianter av godetia monarkEtter å ha sett på noen varianter av godetia, er det trygt å si at denne brennende pasjonsblomsten er en flott dekorasjon for hagen. I miljøet hans føler du en magisk kraftovergang og indre glede i hjertet ditt. Er det verdt å gi opp en slik glede? Valget er ditt.

Såing godetia frø for dyrking av frøplanter – video

Previous Post
Ukomplisert planting og enkel stell av hasselrype i det åpne feltet
Next Post
Fotografie a soiurilor dvs. preferate de măr cu un nume și o descriere