15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dracaena -problemer – bladene blir gule og tørre

Velstelt sunn plante En sunn, vakker plante begynner umerkelig å gjøre vondt. Det første tegnet vil være en endring i utseendet på bladene. Det er nødvendig å finne årsaken til at spissene på bladene tørker ut i dracaena, bladet blir helt gult eller tugoren går tapt. Århundrer med utvikling har tilpasset planten til klimaet i tropene. Hjemme er feil behandling ofte årsaken til sykdom..

Tegn på Dracaena sykdommer og eliminering av dem

På en sunn plante dør de nedre bladene uunngåelig fysiologisk. Imidlertid burde bladet allerede ha levd i mer enn et år, døende begynner helt fra spissen og fortsetter lenge. Tørketuppen må trimmes slik at den ikke ødelegger blomstens utseende. Etter at tallerkenen er 2/3 tørr, kan den fjernes, men et arr forblir på stammen for alltid. Ved antall striper på bagasjerommet kan du omtrent bestemme alderen på dracaena.

Dracaena -bladene blir gule Alle andre tegn indikerer dracaena sykdom. Først og fremst endres utseendet på bladene. De kan:

  • bli helt gul;
  • tørk av tipsene:
  • tørke ut langs kanten, med flekker langs hele overflaten;
  • bli gul og miste tugor.

En oppmerksom eier ved de første tegnene kan bestemme årsakene til sykdommen og eliminere dem..

Dracaena -bladene blir gule, hva skal jeg gjøre?

Plantens unge løv blir gultDet er mange årsaker til gulning av ung grønt. Det er nødvendig å utelukke omstendighetene før gulingen. Det bør tas i betraktning at anlegget ikke umiddelbart reagerer på fornærmelsen. Det går minst to uker mellom feil handling og reaksjon. Selvfølgelig gjelder dette kroniske tilfeller. Hvis planten er frossen eller tørket til stein, vil reaksjonen følge raskt.

Hvis vannet feil, kan røttene råtne og ikke takle plantens ernæring. Hvis vanning i kald jord i hvileperioden utføres uten å vente på at jordklumpen tørker ut og rikelig, er det nødvendig å inspisere rotsystemet raskt, kutte de ødelagte røttene og transplantere planten. Overdryking av jorda fører til en lignende effekt.

Overdreven pleie kan være en av årsakene til gulfarging. Hvis dracaena ofte bades i dusjen, er det nødvendig å tørke bladakselene. Noen ganger begynner gulning av denne grunnen..

Den optimale temperaturen for en blomst er 18 – 22 grader. Langvarig eksponering for et kjølig rom vil svekke rotfunksjonen og bladernæringen..

Dracaena -bladene blir gule i tilfelle kolonisering av skadedyr – edderkoppmider, skalainsekter, thrips. Skadedyrbekjempelse – første skylling med såpevann og vodka. Senere bruk av insektmidler.

Hva skal jeg gjøre hvis bladene på toppen av dracaena blir gule? Fjern blomsten fra det åpne vinduet; den står i et trekk. Hvis de resterende bladene bleknet på samme tid – falt den varme solens direkte stråler på kronen på hodet.

Bladene på kronen til dracaena ruller opp til rørBladene begynner å krølle seg sammen til et rør – planten er frossen, den kan reddes ved hyppig sprøyting med varmt vann og overføring til et varmt rom.

Hvis gulingen av bladene skjer i masse, endres fargen litt, den grønne fargen blir blek, husk når du endret jorda, matet planten. Han kan mangle nitrogennæring. Men ved overmating med nitrogen mister planten motstanden mot soppsykdommer. Trenger et tiltak.

Hva skal jeg gjøre hvis dracaena lar tuppene tørke?

Spissene på bladene tørker oppDen vanligste plagen med dracaena og det første faresignalet vil være tørking av bladbladene..

Dracaena trenger fôring. På vårsommeren er nitrogen mer nødvendig, ved høstkalium og fosfor.

Men all gjødsel bør være inneholdt i en kompleks fôring, bare den prosentvise sammensetningen bør velges i henhold til sesongen. Om vinteren må nitrogen utelukkes fra gjødsel..

Ofte ligger årsaken i de klimatiske forholdene for internering. Planten i de fuktige tropene tåler ikke tørr luft. Derfor anbefales det å spraye planten oftere, jo varmere det er i rommet. Det er uakseptabelt å plassere plantepotten nær radiatoren. Et akvarium, et mosseskål eller en luftfukter vil redde dagen. Spissene på bladene må trimmes, den døde delen vil ikke komme seg..

Tørre flekker på dracaena -bladetHvorfor tørker dracaena bladspisser langs langsiden og flekker vises? Slike skader er et tegn på sykdommer forbundet med råtning, sopp. De kalles annerledes og behandles med soppdrepende preparater. Marginal lesjoner bør fjernes.

Hvis flekkene gråter, er sykdommen bakteriedrepende, den er vanskelig å kurere. Det ville være bedre å ta den øvre delen av planten, desinfisere og rotere på nytt..

Denne planten kan ikke reddesNår en blomst ikke bare blir gul, men bladene faller av, går en tugor tapt, den kan ikke reddes. Mest sannsynlig er rotsystemet fullstendig ødelagt av dracaena sykdom..

For å forhindre plantens død må sykdommen elimineres, styrt av de første tegnene. Fôring med fosfor-kaliumgjødsel gjør blomsters rotsystem motstandsdyktig mot sykdommer.

Video om behandling av dracaena med tørking av spissene på bladene

Previous Post
Utforske orkide sykdommer og planteredningsteknikker
Next Post
Cultivarea unei roșii Picătură de miere: plantare și îngrijire adecvată