15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende tropisk gjestesalpiglossis fra frø i hagen

voksende salpiglossis fra frø Gartnernes oppmerksomhet tiltrekkes av den utrolig vakre blomsten av solanaceous familien salpiglossis. Den enkle dyrking av salpiglossis fra frø er tilgjengelig selv for nybegynnere. Planten har et sterkt ytre forhold til petunia og klokker. Den dyrkes som flerårig, toårig og årlig, avhengig av regionen. Det latinske navnet Salpiglossis oversetter som “språk” og “rør”. Derfor oppstod det andre navnet på salpiglossis – pipetungen.

Beskrivelse av anlegget

blomsterbed dekorasjon salpiglossis Fødestedet til blomsten er Sør -Amerika. Der, i tropene, vokser mer enn 20 arter, og på Russlands territorium dyrkes bare en – hakk (Salpiglossis sinuata).varianter av salpiglossis

Ekstern beskrivelse av salpiglossis:

 1. Plantehøyde ca 1 m. Skuddene er tynne, rette og forgrenede, dekket med klissete hår.
 2. Det er 3 lag med blader på stammen. En tier er under, den andre er i midten av stammen, den tredje er nær toppen av blomsten. De øvre bladene er smale og sessile, de midterste er korte petiolate, de nedre er alternative petiolar.
 3. Blomstrer i fantastisk farge. Kronblad kan ha hvilken som helst nyanse – fra lyse hvite til lyse røde eller lilla og til og med brune. Knoppene er store, ca 5 cm i diameter, som ligner en grammofon i form. Det er varianter med korrugerte kronblad.

Salpiglossis blomstrer lenge, fra de første dagene av juni til begynnelsen av høstfrost.

For å forstå det unike med en blomst, må du se et bilde av salpiglossis i et blomsterbed:frodig skjønnhet i blomsterbedet

salpiglossis i sammensetning med petunia

De finesser av voksende frøplanter

vokser salpiglossis fra frø i et blomsterbedVoksende salpiglossis -frøplanter fra frø gjør det mulig å akselerere blomstringen.

Handlingsrekkefølge for en blomsterhandler:

 • utvalg av høykvalitets frø;
 • klargjøring av beholdere og jord for frøplanter;
 • såing med nøyaktig timing;
 • plantepleie;
 • landing på et fast sted.

Hvert avsnitt har nyanser, du må kjenne til og bruke dem..

Frøforberedelse

salpiglossis frøFrøene kjennetegnes ved høy spiringskapasitet, beholder evnen til å spire i 4-5 år. Hovedbetingelsen er å lagre dem på et tørt og kjølig sted uten lys..

Når du kjøper frø i en butikk, må du være oppmerksom på datoen for innsamling, ikke emballasje..

For å få sitt eget frø må gartneren høste frøene riktig. Velg først sorten du vil multiplisere. Deretter fjerner du nesten alle visne knopper på denne planten, og etterlater de største for påfølgende innsamling av frø..

Timing

så datoerDet andre spørsmålet når du dyrker salpiglossis fra frø, er når du skal plante?

På det åpne feltet kan du bare dyrke frøplanter i de sørlige områdene. Salpiglossis trenger et mildt og varmt klima for god vekst. Såing er tillatt sent på høsten (slutten av oktober) eller våren (slutten av april – begynnelsen av mai). I områder i den midterste kjørefeltet anbefales det bare såing om vinteren. Om våren bør de dyrkede plantene overføres til et permanent sted..

Når du vokser innendørs, anbefales det å beregne timingen mer nøyaktig. Frøplanter er klare til planting 40-50 dager etter såing.

Vanligvis plasseres salpiglossis i blomsterbed i midten av mai, noe som betyr at såing bør startes i slutten av mars eller begynnelsen av april. I de sørlige områdene flyttes sådatoen til begynnelsen av mars.

Jord og beholder

frøplanter i små beholdereNår du dyrker salpiglossis fra frø, må du forberede jord av høy kvalitet. Jorden skal være næringsrik, men lett.

Salpiglossis -planten liker ikke sur jord.

For å forberede jordblandingen må du ta torv, treaske og finkornet sand i forholdet 2: 1: 2. Bland komponentene godt og tilsett torv. Andelene av torv og jordblanding er 1: 2. Det er et annet verdig alternativ – å kjøpe en ferdig blanding for blomsterplanter. Den inneholder alle viktige næringsstoffer.

frøplanter i store beholdereValget av såbeholdere må tas veldig nøye. Salpiglossis har økt følsomhet for transplantasjoner og fuktretensjon. For å redusere rotskader ved plukking og omplanting av frøplanter, er det bedre å bruke separate potter eller kopper. Og for å unngå stagnasjon av vann – lag et dreneringslag i glasset og hull for utstrømning av fuktighet.

Voksende salpiglossis fra frø til frøplanter

voksende salpiglossis fra frø

Algoritme for å plante frø til frøplanter:

 1. Legg et dreneringslag i bunnen av beholderen – små småstein, biter av skumplast, ekspandert leire.
 2. Fyll beholderen med jordblanding og fukt den fra en sprayflaske med rent vann.
 3. Legg 3-5 frø i hvert glass. Trykk lett mot overflaten uten å begrave. Hvis en plantebeholder er forberedt, må frøene fordeles med en tannpirker..
 4. Fukt avlingene på nytt.
 5. Legg koppene på en felles skuff eller brett. Dekk med folie eller glass.
 6. Overfør til en vinduskarme der det ikke er direkte sollys. Hvis du ikke finner et slikt sted, må du skygge fremtidige frøplanter med et ark hvitt papir.

Lufttemperaturen bør holdes i området + 20 ° С … + 22 ° С.

Salpiglossis frø trenger ikke stratifisering eller forhåndsplanting. De har en høy motstand mot patogener helt fra begynnelsen..

Beskjære omsorg

avling omsorgNår du vokser salpiglossis fra frø, er det to viktige trinn – planting og riktig stell av plantene. De første skuddene vises 15-20 dager etter såing. Frem til denne tiden er det nødvendig å regelmessig ventilere miniplaten og fjerne kondens. Så snart frøene klekkes, bør du ikke fjerne filmen umiddelbart. Det er nødvendig å åpne avlinger hver dag, gradvis øke ventilasjonstiden. Først kan du åpne plantene i 1-2 timer, deretter øke tiden til 3-4 timer, og etter 4-5 dager fjerne helt.

Temperaturkontroll og belysning

temperaturregimeI det første vekststadiet trenger frøplanter moderat belysning. Det er viktig å holde seg unna direkte sollys. Etter 2 uker, når frøene til salpiglossis blir litt sterkere, er det nødvendig å organisere ekstra belysning. Dagtid for planter må utvides til 12-14 timer. Den optimale temperaturen for frøplanter er ikke mer enn + 18 ° С … + 20 ° С.

Vanning og ernæring

Vanning bør doseres. For vanning anbefales det å ta avgjort vann ved romtemperatur og en sprayflaske.

Det er viktig å sørge for at jorda ikke tørker ut, men du trenger ikke å fukte plantene for mye. Frøplanter trenger ikke toppdressing. Hovedmaten bør tilsettes etter transplantasjon i bakken..

Plukk og klyp

plukke frøplanterFor å redusere rotskade bør frøplanter plukkes tidlig. Den beste tiden er når de to første sanne bladene dannes på plantene. Du må overføre frøplanter med en jordklump og veldig nøye. Etter å ha plukket, installer du rekvisitter for dem. Delikate stilker kan bryte under veksten av blader..

Når høyden på plantene når 10 cm, bryter du toppen av hodene. Klemming av salpiglossis må gjentas 2-3 ganger til før du transplanterer til et permanent sted. Når blomsten vokser i blomsterbedet, fortsett å klype toppene regelmessig, samtidig som du fjerner de falmede hodene.

Herding

herdingsprosessSalpiglossis dyrkes utendørs. Derfor, 3 uker før den planlagte transplantasjonsdatoen, bør du begynne å herde plantene. De første dagene er en 15-minutters spasertur i frisk luft nok for plantene, da bør tiden økes gradvis..

Overføre

åpen marktransplantasjonSå snart trusselen om returfrost har passert, kan du begynne å dekorere blomsterbedet.

De viktigste nyansene ved planting og omsorg for salpiglossisblomsten:

 1. Avstanden mellom to planter er minst 30 cm. Buskene vokser godt og fyller raskt hullene.
 2. Det anbefales å grave opp stedet på forhånd, forberede hullene før du planter.
 3. Det er viktig å sikre at jordklumpen ikke smuldrer ved transplantasjon av salpiglossis..
 4. Etter planting må buskene vannes, og jorden må mulkes..
 5. Etter 5-7 dager, mat salpiglossis med en kompleks mineralgjødsel for blomster. Deretter legger du til aske etter en uke.

Det er nødvendig å ta hensyn til blomstens skjørhet for ikke å skade stilkene ved vanning.

plantingsprosessen for frøplanterHvis du vil legge til skjønnhet på stedet, er det vanskelig å velge en plante bedre enn salpiglossis. Det spiller ingen rolle at det er en årlig. Når den vokser fra frø, vil den blomstre tidlig, og helt til frosten vil den glede seg over frodige blomsterstand.

Voksende salpiglossis fra frø, et trekk ved plukking – video

Previous Post
Hage beskjæringsmodell oversikt
Next Post
Îngrășămintele cu azot, valoarea și aplicarea acestora