15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

For en luksuriøs dekorasjon av hagen og vinduskarmen dyrker vi torenia fra frø

voksende torenia fra frø Torenia er en eksotisk plante med små fargerike klokkeformede knopper som ser ut som gloxinia eller orkide. Å dyrke toria fra frø er enkelt, så denne tropiske blomsten er veldig populær blant nybegynnere. Lyse bjeller torenia ser veldig imponerende ut både i potter i vinduskarmen, balkongen eller verandaen og på en hageseng.

Botaniske trekk ved torenia

revet i gryter Torenia er en tropisk plante fra familien Noricaceae, som avhengig av arten kan være flerårig eller årlig. Under naturlige forhold vokser toria blomster i Vietnam og tropiske regioner i Asia..

Toreniyas hovedtrekk:

 1. Frodig, forgrenet busk når 30-45 cm i høyden.
 2. Stenglene er sterke, krypende.
 3. Bladplatene er lansettformede, langstrakte, vekslende. De har glatte kanter med spisse spisser.
 4. Bladene er lyse grønne med lysere årer.
 5. Fargen på kronbladene, avhengig av sorten, kan være snøhvit, gul, rosa, rød-burgunder eller syrin-lilla.

Torenia -blomstring begynner i august og fortsetter til den første frosten. Etter ferdigstillelse, i stedet for de falmede knoppene, dannes frukt – små frøkapsler med en avlang form.

Voksende torenia fra frø – grunnleggende regler

voksende torenia fra frøNår du vokser fra frø, må flere regler følges for å sikre frodig og langvarig blomstring av en tropisk plante. Torenia frø kan kjøpes i enhver hagebutikk. Å samle dem på egen hånd ender oftest med fiasko, siden de fleste varianter av hybrid opprinnelse og ikke beholder foreldrenes egenskaper..

Såing av torenia gjøres best i et spesielt lagringssubstrat for tropiske avlinger eller en blanding av hagjord med sand eller vermikulitt. Før bruk må jorden kalsineres i ovnen eller desinfiseres med en løsning av kaliumpermanganat.

Såing av torenia frø

Du kan begynne å dyrke torenia fra frø i andre halvdel av februar eller begynnelsen av mars..

Frøsåingsteknikk:

 1. Hell det tilberedte underlaget i en beholder eller annen frøbeholder og nivå det litt, vær forsiktig så du ikke tømmer jorden for mye..
 2. Spray jorden med en sprayflaske.
 3. Lag riller på jordoverflaten ca 5 mm dyp.
 4. Legg frøene i sporene, og la det være 2-3 cm mellom dem.så frø av torenia
 5. Dryss frøene med et tynt lag sand og spray med en sprayflaske.
 6. Dekk beholderen med frø med glass eller plastfolie og legg på et godt opplyst sted med en temperatur på + 18-22 ° С.

Lys og jevn belysning er veldig viktig for å vokse og ta vare på Torenia. Siden frøene blir sådd i slutten av februar på grunn av mangel på sollys, kan det være nødvendig med ekstra belysning for frøplanter som bruker fytolamper..spirende spirer

Etter 10-15 dager vises de første spirene av torenia. Umiddelbart etter at 2-3 sanne blader dukket opp, kan plantene dykkes i separate beholdere.

Overfør til et fast sted

frøplanter er klare for transplantasjonNår du planter og steller en tortenia -blomst, må du huske på at dette er en tropisk plante som ikke tåler et fall i lufttemperaturen veldig dårlig. De voksne plantene må herdes på forhånd, siden selv den minste frosten vil føre til at torenia dør. Derfor må den gradvis forberedes for transplantasjon, ta den ute i en time og øke herdetiden hver dag..

For å plante torenia i hagen, er det best å velge områder i delvis skygge. Den tropiske planten elsker solen, men i direkte sollys kaster den raskt blomsterstand og blader. I skyggen reduseres veksten av torenia, og blomstringen reduseres, så delvis skygge vil være det beste alternativet..

De voksne plantene plantes på et sted med fruktbar, luft- og fuktgjennomtrengelig jord. En avstand på 10-15 cm må være igjen mellom plantehullene. Når du planter i en felles beholder, kan planter plasseres tettere, men det må være et mellomrom på minst 10 cm mellom dem.

Subtiliteter av torenia omsorg

torenia omsorgTorenia er upretensiøs og lett å ta vare på. Når den vokser både i vinduskarmen og i en hageseng, krever en tropisk blomst et minimum av oppmerksomhet. I det åpne feltet, ikke glem ugressbekjempelse og periodisk mulching. Dette vil bidra til å skape gunstige betingelser for utvikling av torreni..frøpleie for torenia

Grunnleggende regler for omsorg for toria:

 1. Torenia trenger regelmessig vanning, noe som er spesielt hyppig på varme sommerdager. Jorda rundt blomsten skal forbli fuktig, men uten stillestående vann. Planten tåler ikke overflødig fuktighet. Når du vanner, må du sørge for at vannet bare faller på bakken og i intet tilfelle forblir på bladene, stilkene og knoppene.
 2. Det anbefales å mate en tropisk plante to ganger i måneden. For toppdressing er det best å bruke ferdige komplekse mineralsammensetninger beregnet på blomstrende prydavlinger. Alle dressinger påføres bare i flytende form, samtidig med vanning. Det er bedre å ikke bruke granulære formuleringer, da de kan brenne en eksotisk plante..torrents på vinduskarmen
 3. Klemming og beskjæring – klemming av toppen av torenia kan utføres umiddelbart etter at planten når 7-9 cm i høyden. Unge busker klemmes umiddelbart etter transplantasjon til et fast sted. Når du tar vare på torenia, ikke glem beskjæring, hvor alle skadede, tørre og syke skudd fjernes..dannet torenia bush
 4. Overvintring – i Russland vokser en tropisk plante som en årlig, da den ikke tåler et fall i lufttemperaturen. Selv hjemme, for romtorsjon, må du opprettholde lufttemperaturen minst + 15 °.torrenia blomstrer i vinduskarmen

Torenia er en tropisk plante med frodige og fargerike blomsterstander, som tiltrekker seg oppmerksomheten til gartnere med sin eksotiske skjønnhet og upretensiøs omsorg. Med et minimum av oppmerksomhet vil en blomsterhandler kunne dekorere en balkong eller blomsterhage med en lys og spektakulær blomst..

Voksende toria fra frø fra såing til blomstring – video

Previous Post
Hage beskjæringsmodell oversikt
Next Post
Îngrășămintele cu azot, valoarea și aplicarea acestora