15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bilde som beskriver typer og varianter av abutilon

Prydplante abutilon Abutilon -lanterner som henger på tynne lange peduncles har tiltrukket folks oppmerksomhet lenge. Historien om bekjentskap med kulturen til europeere begynte på 1700-tallet, og denne slekten av eviggrønne busker, halvbusker og urteaktige planter fikk navnet sitt fra det arabiske navnet, ifølge legenden, mottatt fra Avicenna.

I dag kjenner botanikere omtrent to hundre arter av abutilone. Populært referert til som en kinesisk lanterne, indisk mallow eller hjemmelaget lønn, blir abutilon ofte ansett som innfødt i Kina eller India. Imidlertid kan planter som tilhører en stor slekt finnes ikke bare her, men også i andre tropiske regioner i verden, for eksempel i Nord -Afrika, Oseania, Australia og til og med ved bredden av Amerika.

Hjemme og som en prydhageplante brukes omtrent et dusin arter av blomstrende kultur. Samtidig fylles samlingene av blomsteroppdrettere aktivt på grunn av uvanlige attraktive sort- og hybridplanter. Et foto av abutilon og en beskrivelse av naturlig forekommende og dyrkede arter og varianter gjenspeiler tydelig plantens fargerikhet og mangfold. Se bildet av tulipantreet!

Abutilon Theophrasti (A. Theophrasti)

Abutilon Theophrasti (A. Theophrasti) For russere og innbyggere i noen andre europeiske og asiatiske land er abutilonen til Theophrastus som er avbildet på bildet kjent med et annet navn – en taubane. Utad har en uattraktiv og slett ikke prydplante blitt brukt siden antikken for å skaffe slitesterk fiber brukt til produksjon av hyssing, burlap og fiber for tekniske behov.

En liten urteavling med grønt, hjerteformet løvverk og gule blomster dyrkes fremdeles i Kina som en verdifull jordbruksplante i dag. For å få fiber samles stilkene, tørkes og behandles analogt med lin.

Ampel utvalg av abutiloneHvis bare en abutilone er av økonomisk betydning, så er det mye mer dekorative arter som tiltrekker seg oppmerksomhet med løvverk og blomster. Kompakte urteaktige og halvbuskeformer, inkludert rikelig med varianter av abutilon, som på bildet, er egnet for dyrking i potter eller vinterhager i drivhus. Videre er hovedverdien av slike abutiloner blomstene deres, store, ofte klokkeformede eller vidåpne.

Abutilon Chitendeni (A. Chitendenii)

Abutilon Chitendeni (A. Chitendenii)I likhet med den forrige arten har denne planten, som kalles Kanaritreet, vidåpne gule blomster. Det er sant at størrelsen på korollene, i dette tilfellet, når 6-7 cm, og i form ligner de på hibiskusblomster. Corolla forener fem lyse teksturerte kronblad med en rødlig eller oransje flekk ved foten. Bladets løvverk er rund-kordat, med en liten haug på baksiden og en grov frontflate.

Abutilonen som er avbildet på bildet i naturen danner et vakkert tre opp til 3 meter høyt, i en krukkultur egner det seg godt til å forme og dyrkes i voluminøse blomsterpotter. Kulturen krever mye lys og god drenering. På sommerdager er det nyttig å ta planten ut i luften, der blomstring av abutilon nødvendigvis tiltrekker seg oppmerksomheten til honninginsekter.

Abutilon megapotamskiy (A. megapotamicum)

Abutilon megapotamskiy (A. megapotamicum)Planten med blomster av en uvanlig form har tjent navnet “Chinese Lantern” blant folket. Faktisk minner den forstørrede karminen eller den røde basen på felgen veldig mye om en tradisjonell, farget rispapirlampe. Kronbladene kan være gule, oransje eller lilla. Blomstringen av Abutilon megapotamskiy er lang, hjemme kan den fortsette nesten hele året.

Abutilone av denne dekorative typen danner grasiøse busker eller vokser som en rik avling som krever et solid fundament eller støtte.

Variert form av abutilon megapotamskiyFor blomster- og hjemmebruk er den varierte formen for megapotamisk abutilon med langstrakte mørkfargede skudd interessant. På toppen av stilkene henger gulrøde lykter. Men funksjonen i skjemaet er ikke i dem, men i det flekkete gulgrønne bladverket av en spiss, nesten lansettformet form.

Abutilon megapotamskiy varianter Orange Hot LavaAbutilon av den megapotamiske sorten Orange Hot Lava har lyse oransje blomster med en voluminøs, luftig skive av en lilla nyanse. Petioles, peduncles og skudd er mørke, nesten lilla. Løvverket er ujevnt, grønt, med spiss spiss og mørkere årer. Blomster utad ligner en bjelle, bestående av to nivåer. De øvre kronbladene har mørke årer, og de nedre er mørkere i fargen..

Abutilon sellowianum

Abutilon sellowianumAbutilon Sello eller sellowianum er en ganske stor busk opp til to meter høy, med oppreist skudd og lett, og noen ganger spraglet løvverk. Formen på bladplaten er trebladet, takket. Blomstene, i sammenligning med megapotamiske abutilon, er mer som en kjegle eller en tradisjonell klokke. Fargen på corolla er rosa-oransje. Diameteren på corolla er omtrent 4 cm, mens rød-rosa årer er godt synlige på overflaten av kronbladene.

Abutilon flekket (A. striatum eller pictum)

Flekket abutilon (A. striatum eller pictum) av sorten Marlon FontouraSom du kan se på bildet av abutilonen til den oppdagede sorten Marlon Fontoura, er korollene i dette tilfellet klokkeformet. Calyxen er liten, tett festet til de konkave mønstrede kronbladene. Villformer har oransje, laks eller rosa-røde blomster. Bladene er mørke, jevnt grønne.

Abutilone av sorten Thompsonii.Imidlertid er det i dag også spektakulære varianter med fem-tåede marmorblader. Et eksempel på dette er den lønnlignende abutilonen av sorten Thompsonii. Skudd, bladstilker og knopper av denne planten er lette. Blomsterblader er oransje-rosa, og flere grønne nyanser er tilstede på bladplatene samtidig. Områder nær venene er mørkere, mot kantene reduseres intensiteten til tonen. I tillegg er det på bildet av abutilone godt synlige gulaktige eller hvitaktige flekker med et kaotisk arrangement.

En rekke abutilon -oppdagede NabobUtvalget av abutilon -oppdagede Nabob gleder produsenten med blomster av en tett rød nyanse, uvanlig for arten. Bladplatene er store, monokromatiske. Plantehøyden kan være fra 60 til 100 cm. Blomstringen er rikelig og lang.

Royal ilima avslører gul-oransje blomsterDet er ikke mange varianter av abutilon som kan gi frodige doble blomster til en elsker av innendørs planter. Royal ilima-sorten viser gul-oransje blomster opp til 5-6 cm i diameter. De ytre kronbladene er lengre. Sentrum av corolla består av forkortede vridde kronblad med merkbare skarlagensårer.

Abutilon drueblad (A. vitifolium)

Abutilon drueblad (A. vitifolium)Hybridsorten Suntense, hentet fra druebladet abutilone, har blitt en populær prydavling. Planter av denne arten er ganske kaldharde og representerer busker opp til 180 cm høye. Blomstringen består i dannelsen av en masse store skålformede blomster av syrin, blåaktig, rosa eller hvit farge. Planten er løvfellende. Bladene er harde, pubescent, grønne eller med et merkbart sølvfarget skjær.

I en pottekultur foretrekker den solrike, rolige steder, næringsrik jord og moderat vanning. For å begrense gjengroing, hjemme, plantes abutilon i små potter..

Abutilon White CharmEt bilde av sorten White Charm abutilon gir en ide om bladene til denne arten, som virkelig ligner bladene på dyrkede druer. Sorten er interessant for den hvite corollaen, som er sjelden for Abutilon, og for størrelsen. Diameteren til en vidt åpen blomst når 7-9 cm.

Abutilon Darwin (A. darwinii)

Abutilon Darwin (A. darwinii)Arten hjemmehørende i Brasil ble først beskrevet av Joseph Dalton Hooker i 1871 og tilhører de eldste variantene av dyrket abutilone, og danner en sterk busk med en høyde på halvannen til to meter..

Planten har enkle petiolate blader som har en tre- eller fem-tået form, en tett bladplate dekket med stive hår. Abutilons blomster, som på bildet, er enkle, store, malt i rosa og oransje toner. Arten tåler lett frost ned til –12 ° C, elsker lett jord og rikelig belysning.

Hybrid abutilon (A. hybridum)

Hybrid abutilon (A. hybridum)De fleste abutilonene som vokser i hager og på vinduskarmer finnes ikke i naturen. Dette er mange hybrider, ofte av ukjent opprinnelse, som i dag er forent under navnet Abutilon hybridum. På grunn av usikkerheten i opprinnelsen regnes en slik formasjon ikke som en art, men som en omfattende variegruppe..

Hybrid abutilons er kompakte, sterkt forgrenede planter opp til en og en halv meter høy. Bladene i denne vakre kulturen er hjerteformede eller ovale, sjeldnere tre- eller femtåede, serrated langs kanten. Bladplatene på begge sider er dekket med en kort, hard haug, og fargen kan variere fra lysegrønn eller til og med gulaktig til broket.

Hybrid abutilone tiltrekker seg oppmerksomhet med klokkeformede blomster, plassert i akslene, enkeltvis eller i par. Corollas opp til 5 cm i diameter holdes på tynne hengende peduncles. Kronbladene er slående i en rekke nyanser fra tykk burgunder til hvit.

Blant abutilonene med hybrid opprinnelse er det både busker og halvbusker, som hjemme krever obligatorisk beskjæring og formgivning..

Bella Select Mix hybrid abutiloneBlomsterhandlere har mange interessante varianter og hybrider til rådighet, blant de mest populære er Bella Select Mix -serien med hybride abutiloner, som inkluderer planter med blomster av lyserosa, rosa, korall, hvit og lysegul..

Bildet viser Bella abutilone av en lys korallfarge med et lysere senter av korolla og rike rosa kanter på kronbladene. Løvverket til en slik plante er jevnt, grønt, tre- eller femflikket..

Abutilon Bella YellowIkke mindre interessant er abutilone Bella Yellow med mørke skudd og gule blomster, som definitivt ikke vil gå ubemerket hen..

Innenlandske oppdrettere tilbyr elskere av innendørs planter Abutilone Juliet opptil 55-60 cm høye og store enkle blomster i forskjellige nyanser. Anlegget er upretensiøst og tolererer lett alle funksjonene i vedlikehold av hjemmet. En annen variant har lignende egenskaper – abutilone Organza med blomster av hvite, gylne, rosa og rike karminfarger..

Abutilon -varianter White KingDu kan lage en unik sammensetning av planter med forskjellige blomsterfarger hvis du kjøper abutilonfrø i en blanding. I dette tilfellet krever planter av samme sort en enhetlig tilnærming til vedlikehold og omsorg, og en frodig flerfarget hatt med bjelleblomster vil dukke opp over potten..

En av de mest berømte hybrid abutilones er sorten White King, som danner kompakte busker som ikke er mer enn 40 cm høye. Løvverket på slike planter er fløyelsaktig, mørkegrønt eller grått, blomstene er klokkeformede, helt hvite, med en gul pistil og de samme lyse stammer.

Pink Swirls hybrid abutilone med myke rosa korollerElskere av doble blomster bør ta hensyn til Pink Swirls hybrid abutilone med myke rosa corollas og lett flikete løvverk..

Abutilone av varianten Souvenir de BonnDet er interessant at blant abutilonene er det dekorative løvvarianter. Blomstringen av abutilone -varianten Souvenir de Bonn vist på bildet, sammenlignet med tidligere planter, kan kalles vanlig, men bladene vil helt klart tiltrekke seg oppmerksomhet. En halv busk som er omtrent en halv meter høy, tett dekket med fem-tunge spisse blader. Bladbladet er mørkegrønt, med utskårne vener og en lys hvit kant langs kanten.

Ekskursjon til abutilon barnehage – video

Previous Post
Melon syltetøy oppskrifter med appelsin, epler, vannmelon
Next Post
Creșterea caprelor acasă pentru începători