15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende ficus bonsai hjemme

bonsai ficus For dyrking av bonsai har ficus blitt brukt for ikke så lenge siden, men dette forhindret ikke at den plastiske og responsive planten ble en av favorittene blant bonsaiistene. Det er vanskelig å forestille seg at selv en nybegynner, med litt tålmodighet og flid, klarer å gi Benjamins ficus eller mikrokarp utseendet til et voksent, men miniatyrtre, bare 30-60 cm høyt.

Imidlertid er det akkurat slik det er! Videre vil arbeidet med en slik bonsai ikke vare i 15-20 år, men mye mindre. Årsaken er den misunnelsesverdige smidigheten til treet, under gunstige forhold:

 • gode luftrøtter;
 • vokser sår på stammen;
 • danne nye grener i stedet for kuttede;
 • formbar med tråd og snor.

Selv et tre som har vokst til en standardstørrelse i hendene på en entusiast, kan bli en original bonsai om noen år. Hva trengs for å gjøre den vanligste ficus Benjamin på våre vinduer til bonsai?

bonsai ficus i interiøret Først av alt må du skape passende forhold for anlegget. Da må en elsker av japansk kunst mestre omsorg og grunnleggende formasjon på en voksen plante. Når alle trinnene er bestått, kan du gå på trening og begynne å lage din egen komposisjon..

Omsorg for ficus bonsai hjemme

omsorg for bonsai ficusSelv om bonsai ser ut til å være frossen under utvikling, lever planten og krever full pleie, inkludert:

 • vanning;
 • topp dressing;
 • transplantasjoner.

I den varme årstiden bør ficus være under en lys, men ikke utmattende sol i minst 12 timer. Når du velger et sted for en gryte, må du foretrekke et hjørne beskyttet mot trekk og varm luft, som kommer fra batterier om vinteren..

Den optimale temperaturen for ficus bonsai er 18-25 ˚C. Hvis du gir et tre sprinkling, vil det overleve varmen uten sjokk, men en kald snap under 15 ˚C vil være en alvorlig test for en tropisk kultur. I kald, fuktig jord kan røttene til en bonsai-vokst ficus microcarp eller Benjamin råtne, noe som er fulle av plantetap..

bonsai -dannelsesprosessHyppigheten av vanning avhenger av sesong, lufttemperatur og jordforhold. I varmt vær styres de vanligvis av tørking av matjorden. Om sommeren trenger planten mer fuktighet enn om vinteren..

Tørr luft bidrar til å kompensere for kronevanning. Det samme tiltaket fremmer dannelsen av luftrøtter, som er nødvendige hvis bonsai i form av en banyan skal dyrkes fra småbladet ficus.

Spesialisert fôring for bonsai som vokser i svært begrensede mengder jord er nødvendig. De utføres med intervaller på 2-3 uker, en måned etter transplantasjonen. Bladgjødsling fungerer bra.

Velge en gryte og jord for ficus bonsai

aldring av stammen til en bonsai ficusI tillegg til tradisjonell formativ beskjæring, må bonsai ficus fjerne døde eller skadede skudd og røtter. Skadedyr kan slå seg ned på det. Sammenlignet med vanlige innendørs ficuses, er omsorg for bonsai hjemme mer arbeidskrevende og møysommelig..

Bonsai dyrkes alltid i flate, tunge potter. Dette er ikke en hyllest til tradisjonen, men en nødvendighet for å begrense volumet av røtter og bremse veksten av den overjordiske delen, samt for større stabilitet av treet..

I dette tilfellet må det være minst ett dreneringshull i bunnen av den valgte potten. For lufttilgang og drenering av vann kan keramiske beholdere ha ben. Praktisk når det er en pall i settet. For Benjamins ficus vokst som en bonsai, er et bilde med en høyde på 30 til 50 cm nok for en potte på omtrent fem centimeter dyp. Form og diameter velges i henhold til plantens stil og ideen om sammensetningen.

sterk beskjæring bonsaiFor at planten skal føle seg komfortabel, motta nok fuktighet og næring, må potten fylles med riktig valgt jord. I Japan dyrkes bonsai på et leiresubstrat i form av granulater av forskjellige størrelser. Hvis du ikke har en slik sammensetning for hånden, kan du kjøpe jord for palmer eller blande jorden selv på grunnlag av like deler:

 • humus;
 • sortert torv;
 • leire pulver;
 • vasket sand.

bonsai -formasjon på et fragment av en steinSom ingredienser for underlaget kan du ta fin ekspandert leire og perlitt, arkjord og vermikulitt. Sammensetningen kan være annerledes, det viktigste er at jorda for å transplantere ficus bonsai er løs, luftet og inneholder nok næring til veksten av treet..

Ficuses ser bra ut på steiner, fletter dem over tid med røtter og skaper en fullstendig illusjon av et naturlig bilde. Før du lager en bonsai fra ficus med et slikt nabolag, blir plantens røtter behandlet med tykk leiregrøtning, festet med wire og gitt kontakt med jorda.

Hvordan dyrke en bonsai fra Benjamins ficus med egne hender?

bonsai ficus transplantasjonUnge planter for dyrking av bonsai oppnås ved å rotere grønne apikale stiklinger fra 8 til 12 cm lange. På slike segmenter av skudd er det flere sovende vekstpunkter, som senere blir treets grener og røtter. Stiklinger:

 • tørr på kuttsteder;
 • behandlet med knust aktivert karbon;
 • ha i en vekststimulerende løsning.

I et drivhus med en lufttemperatur på 25–27 ˚C, høy luftfuktighet og sterkt lys, vil snart lyset på plantematerialet dukke opp grunnlaget for røttene. Når plantene er i stand til å starte et selvstendig liv, transplanteres de en etter en eller flere frøplanter i forhåndsberedte potter med sanddrenering og jord for bonsai. steiner kan brukes umiddelbart til dekorasjon.

Formasjon på bonsai fra ficus Benjamin begynner med å klemme det øverste vekstpunktet når planten når den tiltenkte høyden.

Ficus Benjamin Bonsai -formasjon

bonsai formasjon idéBenjamins ficus regnes med rette som den mest kjente blant blomsterhandlere. Andre arter er imidlertid også egnet for dyrking av miniatyrtrær med utrolige former, for eksempel Bengal ficus, rustbladet, fiken, kjent fra velsmakende og sunne frukter..

Og på grunnlag av ficus microcarp er bonsai enda lettere å dyrke enn fra en frøplante av den småbladede Benjamin-sorten. I dette tilfellet kan du bruke radikal beskjæring for å fjerne all den grønne delen. Den gjenværende stammen med røtter vil tjene som grunnlag for fremtidens bonsai.

På flere frøplanter plantet i en gryte, brukes ofte en teknikk som veving. For dette er plantestammene, selv om de ikke er herdet og lignifisert, flettet nøye sammen og fikser den valgte posisjonen med et tau. For at stilkene skal vokse sammen, på kontaktstedet, fjernes barken og treverket behandles med en spesiell forbindelse.

dannelse av rotsystemetI bonsai er det spesielt verdsatt når treet gjengir bildet helt fra livet, så ikke bare stammen, men også røttene må dannes. Arbeidet med dem begynner 3-4 måneder etter rotingen av en ung ficus. Ved hjelp av en spesiell slikkepott og stokker frigjøres plantens rotsystem, fra rotkragen, forsiktig fra jorden. Under transplantasjon fjernes overflødige røtter eller hele gjengen blir forkortet. Vises for eksempel på bonsai fra ficus microcarp, blir jordstengler rettet mot jorda, rettet opp og tilsatt dråpevis for å få et spektakulært banyantre.

fat omformingArbeidet med å endre formen på bagasjerommet er veldig forsiktig. Ingen hast her.

Når du velger materialer, er det bedre for nybegynnere å foretrekke tau eller tøybånd enn wire som kan ødelegge treverket. Hvis du ikke kan klare deg uten ledning, er det bedre å ta flettet materiale, filt eller annet stoff under det.

Vikling med tau eller ledning gjøres nedenfra og opp, fra foten eller stammen til toppen. Endre retningen nøye for ikke å bryte grenen. Fiksasjonen forblir på treet i 45-60 dager, hvoretter det blir kuttet.

festing av kobbertrådEn av de viktigste teknikkene når du dyrker bonsai fra Benjamins ficus med egne hender, er beskjæring. Det utføres med en skarp saks og en kniv minst en gang hver sjette måned. Den beste tiden er tidlig på våren, så til høsten kan du justere formen uten frykt for å skade planten alvorlig:

 1. Røtter og hele grener kuttes jevnt, uten stubber.
 2. Steder med store snitt behandles med hagelakk.
 3. Beskjæring av grener begynner når de har 8-10 blader.
 4. Fjerning av blader utføres forsiktig, slik at kronen ikke utsettes.

Ficus bonsai transplantasjon

transplantere og vanne bonsaiVoksen bonsai fra ficuses transplanteres sjelden, og jo eldre treet er, og jo lavere veksthastighet, desto sjeldnere er det nødvendig å gjøre dette..

Frem til fem år blir plantene overført til en ny jord og potte hvert annet år. Da kan du ikke røre ficusen på nesten 5 år..

Under bonsai -transplantasjon gjennomgår ficus rotsystemkorrigering. Den rengjøres for døde deler og kuttes fra bunnen med en tredjedel. Feltet til denne planten overføres til frisk jord, etter å ha tatt vare på drenering. Ficus, komprimert og festet i en gryte, blir vannet, og etter en halv time tappes overflødig fuktighet.

Danner bonsai fra ficus – video

Previous Post
Melon syltetøy oppskrifter med appelsin, epler, vannmelon
Next Post
Creșterea caprelor acasă pentru începători