15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sansevieria krever ikke kompleks pleie

Ulike typer sansevieria i en gryte Upretensiøs sansevieria hjemmepleie krever minimalt, men gir mange fordeler. Lange vakre blader av blomsten renser luften, metter den med oksygen. Blomstens energi absorberer aggresjon og mobiliserer mentale evner. På kontorer og kontorer er det derfor ofte blomsterpotter med “svigermors tunge”, et av de mange navnene på sansevieria. De lansettformede, oppreiste bladene kan nå to meter. En annen plantetype gir opphav til en rosett av blader som sitter på en kort stamme..

Sansevieria hjemmepleie med fotodemonstrasjon

Det er bedre å plante sansevieria i en solid keramisk gryte. Du må ta en tykkvegget keramikkpotte for sansevieria, siden blomstens kraftige røtter kan bryte veggene og ta opp plass. Unge planter transplanteres halvannet, deretter tre år senere. I store kar og esker er det bare matjord som endres. Ofte er transplantasjon av sansevieria om våren ledsaget av å dele busken..

Jordens sammensetning er ukomplisert, den samles uavhengig av de volumetriske fraksjonene:

  • løvrike land;
  • torv;
  • sand;
  • humus.

Ta ingrediensene i like deler og tilsett to deler av torvmarken. Dreneringslaget kan også være laget av ekspanderte leirkuler eller skumstykker.

Hvis sansevieria blomstrer i huset, er det på tide å oppfylle et lenge planlagt oppdrag. En blomstrende plante velsigner for en ny virksomhet, den vil lykkes. Vinterblomstring av sansevieria er ikke en budbringer om lykke.

Vanning i pleie av sansevieria utføres med regn eller mykt avlagt vann. Planten krever ikke hyppig og rikelig fuktighet. Vanning når jorden tørker, sjelden om vinteren. Sansevieria blir matet to ganger om sommeren med en overvekt av kaliumfosforgjødsel. Overflødig nitrogen kan provosere rotrot, tap av dekorativ effekt.

Belysning i omsorgen for sansevieria hjemme påvirker kontrasten til de mønstrede stripene på bladene. Med mangel på lys blir bladene kjedelige, med et overskudd blir de gule. Vinter supplerende belysning, for å opprettholde skjønnheten i svigermorens tunge, er obligatorisk.

Planten vil svare på omsorgen for eieren med blomstringBlomsten føles bra ved temperaturer over 14 grader. Han, som alle mennesker fra tropene, er skadelig for trekk, en kraftig temperaturendring. Hvis innholdet er nær naturlig, kan du vente på blomstring, ledsaget av en subtil vanilje aroma..

Problemer med omsorg for sansevieria hjemme oppstår på grunn av brudd på forvaringsbetingelsene:

  1. Hvis det vises lyse områder på bladene, må du redusere belysningen og omgivelsestemperaturen..
  2. De fremvoksende områdene av råtnende blader indikerer vannlogging av jorda. Klipp ut skadede områder, behandle sår, reduser vanning.
  3. Bladene strekker seg og henger – ikke nok lys.
  4. Tips blir gule og tørre – kaldt, overdreven vanning, ikke nok lys.
  5. Når de først er bebodd, er edderkoppmider vanskelig å oppdage i begynnelsen. Men bladet blir blekt, planten er deprimert. Det er nyttig å tørke av arkene med en fuktig klut, flåtten starter ikke.
  6. Befolkede thrips kan fjernes med insektmidler, mjølk – karbofos.

Reproduksjon av sansevieria

Ved transplantasjon kan en voksen plante deles i flere deler.Reproduksjon av svigermorens tunge skjer ved frømetoden, dele rhizomene og kutte bladbladet.

Etter blomstring bindes belger, der ertefrø helles og modnes. De lagres til såing i en lukket belg, hvert frø legges i et eget glass. Spiring utføres i varmen.

Rhizomer demonteres under transplantasjon, og en del av busken eller stiklinger fra roten skilles med en skarp kniv. I dette tilfellet må åpne seksjoner desinfiseres for ikke å forårsake råte i fremtiden. Når du planter, må du telle, kraftige røtter som vokser, kan ødelegge eller deformere potten.

Formering av deler av en bladplateSansevier blad brukes ofte til reproduksjon. En voksen sunn “tunge”, vanligvis nedre tunge, velges og kuttes til roten. Formering av et blad av sansevieria lar deg få flere nye eksemplarer.

Bladet, skåret i 5-10 cm fragmenter, tørkes i to dager. Det er nødvendig helt i begynnelsen å markere kuttet som vil slå rot i bakken. Det er viktig å vurdere retningen på juicens bevegelse.

Sansevieria vokser spiralt kan dannes. Hvis et blad som vokser festes og får en horisontal posisjon i en lang periode, vil det forbli i denne posisjonen.

Når sansevieria forplanter seg med et blad, blir platene fordypet i bakken med 2 cm. En mini-plakett er organisert på toppen, som luftes en gang om dagen. Beholderen skal være varm og lett.

Deler av bladet slo rot og nye planter begynte å vokseStikkene vil slå rot om 2-3 uker. I løpet av to måneder vil barn dukke opp, og etter ytterligere 2-3 måneder vil det være mulig å plante stilkekaks, helt dekorert, som en ung plante.

Du må vite at variasjon bare overføres ved å dele busken, stiklingene vil gi et grønt blad.

De fordelaktige egenskapene til sansevieria er effektiv rengjøring av hjemmets luft og metning med oksygen. Juice brukes som førstehjelp for øresmerter. I medisin brukes gjeddehale til å forberede ekstrakter. Huden på bladene på sansevieria er effektiv for å helbrede sår..

Opplevelsen av å vokse sansevieria – video

Previous Post
Melon syltetøy oppskrifter med appelsin, epler, vannmelon
Next Post
Creșterea caprelor acasă pentru începători