15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gjennomgang av de mest upretensiøse langblomstrende stauder for en sommerbolig og en hage med et bilde

Blomstring av upretensiøse stauder Dacha er ikke bare hagesenger, bærbusker og frukttrær. Flerårige blomster bidrar til å skape skjønnhet på stedet. For hagen er upretensiøse langblomstrende planter uunnværlige, som en praktfull ramme for et lerret laget av arbeid fra en sommerboer.

For nybegynnere kan det virke som om det er for plagsomt å bryte opp en blomsterhage og ta vare på den. Men med de riktige avlingene vil det ikke ta mye av tiden å ta vare på blomstene. Knoppene åpnes fra tidlig vår til sen høst.

Se også artikkelen: peonroser!

De mest upretensiøse flerårige blomstene for våren

Tidlig vår i midtbanen gleder seg ikke med farger. Årlige blomster er ennå ikke sådd, selv de mest upretensiøse stauder for sommerhytter dukker bare opp under bakken.

Er det virkelig planter som er klare til å blomstre de første varme dagene? Ja, overvintrende løkekulturer har dannet rudimentene til knopper siden høsten. Og tidlig på våren, den første som belyste blomsterbedene med alle regnbuens nyanser.

Krokus

Gruppeplanting av krokus Crocus corollas av hvite, blå, gule og til og med stripete farger vises praktisk talt under snøen. Planter 7 til 15 cm høye blomstrer fra mars til mai. Først etter at blomstene visner, trekker de seg tilbake. Planting av løker utføres i tradisjonelle termer for vårløkplanter, fra august til september. Det beste stedet for krokus er i godt opplyste områder eller delvis skygge. For eksempel under kronene til busker eller trær som ennå ikke har blomstret.

Lyse krokusblomster ser flotte ut i gruppeplantinger. De danner spektakulære flekker blant steiner, på alpine sklier eller i blomsterbed. Enkeltplanter gir liv til utseendet på en vårplen.

Muscari

Muscari - mus hyasintFra april til nesten slutten av mai, lav, fra 10 til 20 cm, vises stilker på blomsterbedene, kronet med blomsterstand av små, klokkeformede blomster. Dette er muscari eller mushyasint. En beskjeden prydplante kan med rette bli inkludert i listen over upretensiøse blomster til sommerhytter og hager.

Plant noen veldig små løker en dag under toppen av hagetrærne dine. Legg under store busker av syrin eller mock oransje. Deretter vil du i løpet av årene observere den fortryllende muscari -blomstringen. Hvert år vil det bli flere og flere.

Du kan plante gjengrodde muscari -klumper i juni, når langstrakte lineære blader og blå eller blå blomster falmer.

Plantering utføres på sensommeren eller i de første ukene av høsten..

I blomstringsperioden trenger planter fuktighet. Muscari vil imidlertid være bedre i stand til å samle styrke i godt oppvarmet tørr jord. Fordelen med disse upretensiøse flerårige blomstene er stabil blomstring på ett sted. De er krevende å bry seg og passer godt sammen med andre primulaer..

Pushkinia

Upretensiøse blomster av flerårig PushkiniaUtrolig vakre og friske grønne klumper av Pushkinia med blå, hvite og blå blomsterstander som stiger over løvet.

Denne løken blomstrer i april og mai. Planter opp til 20 cm høye elsker solen eller lys delvis skygge. Se flott ut i masseplantinger, så vel som i nærheten av primulaer, mellomstore varianter av påskeliljer, utskårne grønne dicentra og steinblader som overvintrer under snøen.

Tulipaner

Vårblomstrende tulipanerTulipan er ikke bare de vanligste stauder i sommerhytter, men også de mest upretensiøse blomstene. I dag har elskere av vårblomster hundrevis og tusenvis av praktfulle varianter til rådighet. Imidlertid vet ikke alle at disse hageplantene tilhører flere arter, forskjellige både i utseende og tidspunktet for blomstring..

Ferdigvis å velge varianter, ved hjelp av tulipaner alene med en høyde på 10 til 50 cm, kan du dekorere et område fra blomsterbed til et alpinsklie. De første tulipanene blomstrer i mars, og de siste sortene visner i slutten av mai..

Tulipanløg plantes i første halvdel av høsten i solrike områder med løs, næringsrik jord.

Under vekst og blomstring trenger planter regelmessig vanning, som stoppes om sommeren når løkene hviler..

Lavvoksende botaniske tulipanerHagetulipanarter reagerer ulikt på frost. I de sørlige regionene kan de mest frodige frotté- og liljevariantene betraktes som upretensiøse planter for sommerhytter og hager. I de nordlige områdene må de vanlige tulipanene til Greig, Gesner og Foster graves opp årlig..

Botaniske tulipaner eller Kaufman -tulipaner som vinterer lett i alle klimaer, vil bidra til å erstatte dem..

Påskeliljer

Flerblomstrende påskeliljerSammen med tulipaner dukker det opp påskeliljer i hagesenger. Blomstringen varer fra april til de siste dagene i mai. På samme tid belyser blomster hagen ikke bare med lyse solrike nyanser, men også med en utsøkt aroma..

Avhengig av sorten når plantene en høyde på 30 til 60 cm. Blomstene kan være enkle eller doble, med en kort eller lang krone. Påskeliljer foretrekker områder med løs, fruktbar jord. De vokser godt i solen og under kronene som åpnes på dette tidspunktet. Det viktigste er at jorda der løkene ble plantet om høsten, ikke er overmettet med fuktighet..

Påskeliljer er langblomstrende, upretensiøse hageblomster som vellykket brukes i blandede plantinger med tulipaner, røkelse, bregnesorter, dicentra og andre planter. Påskeliljer i flere år føles bra på ett sted. Når de vokser opp, danner de veldig tette klumper. De plantes etter at løvet har visnet, det vil si på begynnelsen av sommeren..

Overvintrende løkvekster ser ut som om “ut av ingenting” om våren er upretensiøse og lyse. Dessuten kan løvet ikke beholde dekorativiteten i lang tid. Hun dør og avslører stedet i blomsterbedet. En gartner bør passe på å plante en rekke “erstatnings” avlinger på forhånd. For eksempel busker av peoner, flerårige valmuer eller aquilegia.

Periwinkle

Blomstrende flerårig periwinkleDet er en ting å plukke opp langblomstrende stauder og upretensiøse blomster til en hage i solen. En annen er å finne de samme plantene for både åpne og skyggefulle områder..

Det er ikke så mange skygge -tolerante hagebruk – et slående eksempel på en av dem er periwinkle. En bunndekkende plante eller små busker blomstrer midt på våren og sprer seg raskt og roter seg uten problemer ved kontakt med bakken.

Variert periwinkle -sortPeriwinkle -kultiver skaper spektakulære klumper av friskt grønt, oppdaget i alle nyanser av blått, hvitt, rosa og lilla. Til disposisjon for gartnere, eksemplarer med enkle og frottékorollas, glatt og spraglet løvverk.

Dicenter

Det knuste hjertetMange prydplanter er forbundet med romantiske sagn. Dicenter er intet unntak, som takket være en slik historie er bedre kjent ikke ved sitt virkelige navn, men som et “knust hjerte”.

Takket være de kraftige jordstenglene i sentrum, tåler den vinterkulde uten tap. Løv som dør om høsten stiger over bakken med varmenes ankomst. I forskjellige varianter når den en høyde på 30 til 100 cm. I mai er en spektakulær plante dekket med hvite, rosa eller tofargede koroller samlet i racemose blomsterstander av en bisar, hjerteformet form. Blomstringen varer omtrent en måned. Under den gjennomsiktige skyggen av ungt løv ser hengende blomsterstander av en upretensiøs plante for en sommerbolig og en hage lysere ut og varer lenger.

Dicentra vil være uunnværlig i et blomsterbed i nærheten av primulaer og påskeliljer, muscari, bregner og dekorative løksorter.

En blomstrende plante er verdig beundring i en enkelt planting, og etter at blomsterstandene visner, vil den bli en utmerket bakgrunn for andre blomster.

Liljekonvall

liljekonvallens blomsterstandDet klassiske vårblomstbedet er skogsliljer i dalen som blomstrer i mai. Takket være de krypende jordstenglene, går plantene i dvale. Om våren dukker lærete blader som er rullet inn i tette rør først på blomsterbedene, deretter stammer opp til 30 cm høye over de utbrettede rosettene. Hver blomsterstand inneholder fra 6 til 20 hvite eller rosa, velduftende klokker. Blomstringen varer til begynnelsen av sommeren, og deretter vises røde avrundede bær i stedet for blomster..

Fordelen med disse upretensiøse hagestauene er blomster som ikke mister sin skjønnhet i solen og i skyggen, evnen til å vokse på ett sted i opptil 10 år.

Kupena

blomstrende kupenaI skogen, ved siden av liljekonvallene, kan du se grasiøse kupena -planter. Blomstrende fra mai til juni, flerårig er ikke så lys som andre vårblomster..

Men i skyggefulle områder, nær bartrær og busker, er en kultur fra 30 til 80 cm høy med hengende hvite eller grønne klokkeblomster ganske enkelt uerstattelig.

Brunner

Variert brunnerMai er måneden for det lyseste grønt og uvanlig frodig blomstring av stauder i hagen.

På dette tidspunktet, under treskronene, nær stier og reservoarer, under beskyttelse av vegger og gjerder, vises blå Brunner -blomster. Planter med en høyde på 30 til 50 cm, med dekorativt spisshjerteformet løvverk, foretrekker å bosette seg i delvis skygge, der det er nok fuktighet og næring for frodige løvfældende rosetter og blomsterstander som tårner over dem.

Delikate blå upretensiøse hageblomster gir liv i de mest skyggefulle hjørnene, krever ikke spesiell omsorg, takket være attraktivt, ofte spraglet løvverk, beskytter de dekorativiteten i lang tid og kan klare seg uten å transplantere i mange år.

Under gunstige forhold vokser brunner utmerket og formerer seg ved å dele busken.

Sommer, vakre og upretensiøse blomster for å gi

Lyse, raskt voksende ettårige innen 1-2 måneder etter såing av blomsterbed i de mest utrolige fargene. Men høsten kommer og plantene fullfører sitt korte liv. Neste vår begynner sommerboeren med valg av årlige, prydavlinger, såing og omsorg for unge frøplanter. Dette tar mye verdifull tid, som kan brukes på frøplanter av grønnsaker, omsorg for frukt og bærplantinger..

Langblomstrende stauder spesielt valgt for hagen, upretensiøse blomster som blomstrer i forskjellige årstider og ikke trenger omhyggelig pleie, vil spare tid og krefter. Selv om de blomstrer bare i andre halvdel av sommeren eller i det andre året, bor de på ett sted i flere år uten transplantasjon..

Sommeren er den mest fruktbare tiden for blomstrende planter. Utrolig mange arter er klare til å gi blomstene sine til sommerboeren. Det viktigste er å velge blant dem de plantene som med rette kan kalles ikke-lunefulle og vakre.

Aquilegia

aquigeliaNår sene tulipaner og påskeliljer blomstrer i hagen i slutten av mai, begynner prydløvet til aquilegia eller nedslagsfelt å stige over bakken. Fancy klokker av dette, en av de mest upretensiøse stauder for å gi, som på bildet av blomster, blir avslørt på høye oppreiste peduncles.

Blomstringen varer nesten uten avbrudd fra slutten av mai til september. Og selv uten blomster mister planter ikke sjarmen. Bladene deres får lilla og lilla toner til høsten. Avhengig av sorten kan aquilegia vokse fra 30 til 80 cm i høyden. Alle stauder av denne arten vokser godt i skyggen og i åpne områder. Allerede fra navnet er det klart at nedslagsfeltet elsker fuktighet. Selv med mangel på vanning er den imidlertid i stand til å finne vann takket være de kraftige stengstenglene. Aquilegia vokser best på lette, drenerte jordarter..

Blomster dukker opp i det andre leveåret. Eldre planter kan deles. Dette kan gjøres tidlig på våren eller høsten..

Under gunstige forhold reproduserer aquilegia seg ved selvsåing. Bare denne metoden tillater ikke å bevare egenskapene til hybrid- og sortprøver. Frøplanter er oftest lilla eller rosa i fargen. De kan bli en slags ugress hvis umodne frøbelger ikke fjernes i tide eller blomsterbed ikke lukkes..

Badedrakt

badedraktBadedrakten elsket av mange sommerboere tilhører også de fuktglade, upretensiøse hageblomstene..

De gule eller oransje blomstene åpner i mai og forsvinner ikke med vanlig vanning før andre halvdel av sommeren. Planten, med en høyde på 50 til 90 cm, er merkbar nok til å lede i gruppeplantinger nær vannforekomster og i skyggefulle hjørner av hagen. Høye blomsterstilker vil være trygge ved siden av gjerder og prydbusker.

Arabere

arabereSelv om blomstringen av arabier begynner i andre halvdel av våren, kan denne upretensiøse flerårige med rette betraktes som en sommer, siden blomstringen ikke slutter før i veldig frost..

Hvit-grønt dekorativt arabisk løvverkEn bunndekke eller krypende plante med stilker 20 til 30 cm lange, plantefeltet danner raskt tette, putelignende gardiner dekket med klynger av små hvite, rosa eller lilla blomster.

Trimming hjelper til med å forlenge blomstringen og opprettholde plantens form. Arabier føler seg best i åpne områder med lett, luftet jord. Denne kulturen med variert løvverk er uunnværlig når du skal dekorere grenser, lysbilder og andre deler av hagen..

Doronicum

Blomstringskurv av gul doronicumI krysset mellom vår og sommer tar mange rhizome stauder stafett av blomstring i løkplanter. Ikke et unntak – en lys doronicum med store gule blomsterstand -kurver, som minner om kamille. Blomster åpnes på oppreiste, blanke eller løvrike stilker 30–80 cm høye. Upretensiøse blomster for sommerhytter og hager plantes i solen eller i en gjennomsiktig skygge, men ikke under trekroner.

Doronicum -planter elsker fuktighet, for å bevare den i jorda under lysegrønt løv, blir jorda mulket.

Når blomstringen slutter, visner også greenene. Dekorative bregner, gardiner av nivyanik og aquilegia vil bidra til å skjule gapet som dannes i blomsterbedet, som doronicum er perfekt kombinert med.

Astilba

astilbaDet er utrolig hvordan en art av stauder kan forskjønne en hel hage. Dette er innenfor kraften til de mange varianter av astilba som blomstrer fra juni til september. Frodige blomsterstander som er racemose eller panicle-lignende er ikke den eneste dekorasjonen av denne planten. Det skygge-tolerante utskårne bladverket til astilba gir ikke lenger liv til stedet. For å gjøre dette trenger du bare å kutte av peduncles med døde blomsterstander i tide..

Avhengig av sort og art varierer plantens høyde fra 40 til 120 cm. Astilbe blomstrer bedre med regelmessig fukting av jorda, men de liker ikke stillestående fuktighet. I hageplanter ser disse vakre og upretensiøse blomstene til sommerhytter godt ut på bakgrunn av bartrær, og de vil selv være en luksuriøs ramme for lavvoksende planter.

Geranium

hage geraniumMange kultivarer av hage stauder er etterkommere av ville arter, som bokstavelig talt finnes bak gjerdet til sommerhuset.

Fra mai til slutten av sommeren fortsetter blomstringen av utrolig dirrende pelargoner. Corollas av alle nyanser av rosa, lilla, lilla og blå, isolert eller samlet i blomsterstand, er kortvarige. Hele dagen, og en ny dukker opp i stedet for en visnet blomst.

høstløv geraniumNår blomstringstiden er over, er hagen ikke tom takket være pelargoniens dekorative kuttblad. Til høsten er den malt i lyse gyldne, oransje og lilla toner og gjenoppliver falmede blomsterbed og åser helt opp til snøen..

Høyden på de mest upretensiøse flerårige blomstene for en sommerbolig, avhengig av type, er fra 10 cm til en meter. Alle planter er upretensiøse og har ingen spesielle krav til jorda, de vokser i lyset og under kronene.

Loosestrife

Loosestrife racemose blomsterstandHvis det er et sted i hagen for en krypende flerårig, eller hvis du trenger å plante en høy plante med lyse blomster og de samme dekorative bladene, kan det bare være ett svar – loosestrife (foto)!

Hvordan er dette mulig? Vi snakker om forskjellige typer loosestrife, like upretensiøse og egnet for å dekorere en tomt..

Avhengig av variasjon og art, har blomster som lett tilpasser seg forskjellige forhold en høyde på 20 til 80 cm.

Krypende rekke loosestrifeFor skyggefulle hjørner og delvis skygge, er en pengeaktig eller eng løs løsning med lange liggende stilker dekket med myntlignende avrundede blader perfekt. Denne kulturen er uunnværlig ved siden av et reservoar, i våte områder, som vil bli gjenopplivet med lyse grønne løvverk og gule blomster..

Verbeynik variertFor å dekorere blomsterbed, mixborders og steinete åser, brukes oppreist typer loosestrife med grønt eller broket løvverk og gule blomster, som danner spektakulære piggformede blomsterstander i den øvre delen av stammen. Alle loosestrife er upretensiøse, tåler frost perfekt og påvirkes sjelden av skadedyr.

Flerårig kornblomst

Blomstrer av flerårig kornblomstÅrlige kornblomster flyttet relativt nylig fra engen til hagen. De ble fulgt av sine flerårige slektninger. Planter som blomstrer fra juni til september danner spektakulære takket være det utskårne, rike grønne bladverket av gardiner med en høyde på 40 cm til en meter.

En av de mest upretensiøse flerårige blomstene for sommerhytter, vokser kornblomster godt både i solen og i delvis skygge. De stiller ikke spesielle krav til jorda, de kommer godt overens med andre avlinger og vil være en utmerket bakgrunn for peoner, kornblomst, for liten blomstring og dekorative løvfellende planter i blomsterbed.

I dag har gartnere varianter av flerårig kornblomst med blomster av fiolett-rosa, syrin, lilla og hvit til rådighet. Den storhodede kornblomsten har myke blomster i den opprinnelige gule fargen.

Tyrkisk nellike

Bright Turkish Carnation CapsI juni avsløres de flerfargede hettene til den tyrkiske nelliken. De lyse blomstene med hakkede kronblad er veldig små, men samlet i tette blomsterstander vil de perfekt gjenopplive sommerhuset, skape sommerstemning og male blomsterbedene i alle nyanser fra hvit til dyp lilla.

Et særtrekk ved planten er blomstring som varer til september, mulighet for selvsåing og utrolige fargekombinasjoner. Høyden på en tyrkisk nellike, avhengig av sorten, varierer fra 40 til 60 centimeter. Planter demonstrerer maksimal dekorativ effekt i lys eller i delvis skygge, hvis de plantes ved siden av dekorative løvrike avlinger.

Lupin

lupin

Lupiner er ikke bare blant de mest upretensiøse hageblomstene. Denne flerårige avlingen alene kan blomstre et helt sted. Blå, hvit, rosa, lilla og tofarget piggformet blomsterstand dukker opp i første halvdel av juni, og deretter begynner ny blomstring i andre halvdel av sommeren.

Planter på opptil en meters høyde blomstrer frodig i solen, liker ikke for befruktede jordarter, og takket være det kraftige rhizomet er de i stand til å overleve under fuktighetsunderskudd. I hagen er lupin en ideell nabo for kornblomst, flerfarget aquilegia, flerårige valmuer.

Valmue

Flerårig valmue i gruppeplantingVed blomstringens prakt kan flerårige valmuer bare sammenlignes med peoner. Bare en plante med corollas av skarlagen, rosa, hvit og lilla farge er nok til å endre utseendet på det mest iøynefallende hjørnet av hagen.

Til tross for deres eksotiske utseende, er valmuer helt upretensiøse. De er ikke redde for frost, vokser utmerket på hvilken som helst jord og tåler tørke uten tap. Men de reagerer negativt på overdreven fuktighet. Når valmen er slått ned på stedet, ved hjelp av svært små frø, kan den bosette seg på egen hånd og skape spektakulære klumper av tett pubescent utskåret løvverk.

Iriser

blomstrende irisDet er mer enn hundre arter av iris i verden, hvorav mange aktivt brukes som prydplanter. Blomstringen av hagesorter begynner på grensen til vår og sommer, og fortsetter til midten av juli..

Med en forskjell i farge, størrelse, habitat, har disse flerårige rhizomplantene felles utseendet på spisse xiphoidblader, samlet i flate bunter, så vel som den grasiøse formen på blomster. Selv om corolla av iris, åpning for en dag eller litt mer, ikke kan kalles langlever, blomstrer amia-plantene voldsomt og lenge takket være de mange stigende stenglene samtidig.

I hagen favoriseres iris av lyse eller knapt skyggefulle områder med lett, løs jord..

I vekstsesongen og blomstringen trenger plantene regelmessig jordfuktighet. Men du må nøye gripe inn i utviklingen av gardinet. Løsning og luke kan påvirke kraftige jordstengler nær overflaten.

De blomstrende skuddene til iris stiger 40–80 cm over bakken. Hvite, gule, rosa, lilla, krem, blå eller cyanblomster er perfekte for å dekorere hagen og er ideelle for kutting.

Nivyanik

nivyanikKamille, sammen med kornblomster, regnes tradisjonelt som et symbol på russiske åpne områder. Hagesorter av tusenfryd er den samme kamille, bare mye større og mer uttrykksfulle. Enkle og doble blomsterstander-kurver er kronet med oppreist stilk med en høyde på 30 til 100 cm.

I hagen foretrekker platanen å vokse i åpne, godt opplyste områder med løs, næringsrik, men ikke for lett jord. Planten reagerer på mangel på fuktighet og organisk materiale med blomster som krymper over tid og rask visning av kurver.

Nivyanik med fantasyblader Real NeatTusenfryd reproduserer seg ved frø, deler voksne klumper, og også ved selvsåing. Dette må tas i betraktning hvis alle avlinger har klart definerte grenser i blomsterbed og blandingsbord. For den mest frodige blomstringen, er det tilrådelig å dele rosett av tusenfryd hvert par år..

Terry -form av en nivyanikDe beste naboene til en av de mest upretensiøse stauder for en sommerbolig, som på bildet, er lupinblomster, gypsophila, lyse valmuer og klokker. Hvite blomsterstander ser flotte ut på bakgrunn av utskårne grøntområder og blomsterblomstrer, ved siden av dekorative frokostblandinger og løk.

Klokke

storfarget klokkeDet vil ikke være vanskelig selv for nybegynnere å dyrke bjeller i landet. Planter er upretensiøse, motstandsdyktige mot sykdommer og skadedyr, overvintrer godt uten ly. Det eneste som forstyrrer den flerårige er et overskudd av fuktighet og tett, dårlig drenert jord..

I naturen er det mange typer klokker med enkle, halv- og doble blomster. De kommer i hvitt, blues, syrin, rosa og dype lilla. Planter er 20 til 120 cm høye. Avhengig av type og form finner de sin plass på lysbilder og som en del av gruppeplantinger med kornblomst, pyrethrum, frodige peoner og strenge frokostblandinger.

Aksjerose

terry aksjeroseLett tolerant for tørke, med luksuriøst prydgrønt og racemose blomsterstander, kan aksjerosen med rette betraktes som dronningen i forstadsområdet. Planter opp til 2 meter høye er blant de største i russiske hager. De hever seg over andre blomster og til og med fruktbusker..

Lagerroser eller mallow kan lett skape en levende vegg eller bli sentrum for et frodig blomsterbed. Vakre, upretensiøse blomster for sommerhytter vokser på lette, godt drenerte jordarter, forplanter seg av frø, inkludert selvsåing. Men å flytte et stort anlegg til et annet sted vil være problematisk. Transplantasjonen er hemmet av kraftige lange jordstengler, skader som fører til svekking og til og med død av malven.

Enkle og doble, hvite, gule, rosa og røde, burgunder og lyse, rødbrune blomster på kraftige oppreiste stilker brukes til å dekorere hekker og vegger, i blomsterbed og blomsterbed, som bakgrunnsplanter. Gruppeplantingene av mallows i forskjellige nyanser er utrolig vakre. Foran dem kan du plante de samme upretensiøse floxene, bjellene, dekorative løkformene, kornblomster og lavvoksende varianter av spirea, samt eventuelle ettårige.

Krydret-aromatisk upretensiøs stauder for sommerhytter

Blomsterbed med monarda, frokostblandinger og lofantNår du velger langblomstrende, upretensiøse blomster til hagen, bør du ikke overse plantene som ofte er populære som krydret, medisinske eller velduftende urter. Videre er mange av dem på ingen måte dårligere enn blomstrende stauder. Blomstene deres vil dekorere blomsterbed og kan brukes til kutting.

I dag er mange varianter av mynte, sitronmelisse, kattemynte tilgjengelig for gartnere. På stedet kan du om ønskelig plante isop, timian og til og med lavendel. Disse plantene ser flotte ut i en egen “apotek” seng. Imidlertid er det lett å forestille seg dem som en del av en blandingsgrense, i et blomsterbed i landlig stil eller i form av gratis gardiner i nærheten av en hekk eller vegg i et hus..

Upretensiøs og nyttig stauder, takket være frodig grønt, er dekorative fra vår til frost. Og under blomstring tiltrekker de seg mange bier og andre pollinerende insekter..

Oregano

oreganoOregano er en innfødt innbygger i den europeiske delen av Russland. Planten er kjent for mange for sin karakteristiske aroma av grøntområder og rosa-syrinblomster av blomsterstand. Foretrekker å bosette seg i åpne, godt opplyste områder med lett jord. I naturen kan oregano sees i lysninger og skogkanter, i eikeskog og på tørre enger..

De første oregano -greenene dukker opp i mars, bokstavelig talt under snøen. I juni danner planten en frodig hette med tett løvskudd 20 til 50 centimeter høye. Og en måned senere stiger stilker med delikate blomsterstand-kurver over greenene.

Hele luftdelen av anlegget, utrolig æret i Frankrike, Italia og USA, har en krydret aroma..

Her dyrkes oregano som en naturlig krydder for:

  • sauser;
  • salater;
  • pasta;
  • fjærkre kjøtt;
  • bakevarer, spesielt pizza.

Te med urter og oregano blomster er ikke mindre velsmakende. Å samle oregano eller oregano utføres fra juli til oktober, mens den flerårige blomstrer.

De urteaktige buskene av oregano strødd med blomster er praktfulle i selskap med kornblomst, lupiner, rudbeckia, skyer av rosa-hvit gypsophila og frokostblandinger.

Lofant

Anise lofantEn lofant eller multiforme med syrinlilla eller hvite piggformede blomsterstander er en av de mest merkbare medisinske og prydplanteene. I hagen kan kulturen lett bebo de letteste områdene. Føler ikke ubehag selv i solen selv og sover godt. Allerede fra tidlig på våren demonstrerer den for alle de første greenene med en lilla eller blålig fargetone.

Lofant er så upretensiøs at den vokser og blomstrer ikke bare med mangel på fuktighet, men også på dårlig jord. Han trenger enkel omsorg og litt oppmerksomhet. En upretensiøs plante vil sjenerøst dele med sommerboeren en duftende, duft som minner om anis eller lakris, gress. Den er rik på essensielle oljer og er nyttig for forkjølelse, sykdommer i fordøyelsessystemet og urinsystemet..

I hagen vil lofantens spektakulære blomsterstand ikke gå ubemerket hen hos verken mennesker eller bier. Planten, som blomstrer fra juni til sensommeren, er egnet for å dekorere forhager og tåler lett kutting.

Monarda

Monarda i hagenMonarda med hvite, rosa, lilla og lilla blomsterstander er også bosatt i solrike, vindbeskyttede hjørner av hagen med lett jord.

For dekorative formål plantes denne velduftende stauden ved siden av andre lignende planter, så vel som i nærheten av coreopsis og rudbeckia, kornblomst og lavvoksende sommerplanter, for hvilke en monard opp til en meter høy vil være en luksuriøs bakgrunn.

En interessant kombinasjon av denne planten med en årlig delphinium, blå og hvite storblomstrede klokker, steinhager og andre avlinger, slik at du kan etterligne et hjørne av en villeng i hagen.

I sommerhytter kan du ofte finne sitronmonarda. Grøntområdet i blomstringsperioden, det vil si fra juli til september, akkumulerer mange essensielle oljer nær oljene til sitronmelisse, isop, basilikum og andre krydret-smakstilsetninger og medisinske planter fra deres Yasnotkov-familie..

Upretensiøse høstblomster: langblomstrende stauder for hagen

Med begynnelsen av september kommer høsten til seg selv raskere og raskere. Men det er for tidlig å skille seg av med skjønnheten i hagen. Inntil snøen faller, forbløffer de med spillet av lyse farger på klumpene av hage pelargoner. Badan kler seg ut i lilla toner. På sklier og fortauskanter er steinbruker overraskende med bisarre former. Det er mange upretensiøse hage stauder i hagen og blomster.

Phlox

phlox paniculataEn av de lyseste “stjernene” i høstens blomsterbed er phlox. Disse plantene overvintrer utmerket i de fleste regioner og danner grønne klumper om våren. De blomstrer i andre halvdel av sommeren, nesten til oktober, og beholder et utrolig utvalg av farger og prakt av blomsterstand.

Avhengig av type og variasjon, vil phloxes være uunnværlig på alpine sklier og tradisjonelle blomsterbed. De er perfekte nær små vannmasser og i nærheten av bygninger. Deres høye planter er perfekte for dekorasjon når som helst på året..

phlox subulateListen over domestisert phlox i dag inkluderer mer enn fire dusin arter, blant dem er bare Drummonds phlox en årlig. Alle andre krypende, busk, halvliggende former med stilker fra 20 til 150 cm i høyden er klare til å bosette seg i mange år i hagen til en elsker av dekorative og upretensiøse flerårige blomster.

Flerårige asters

Flerårige aster blomsterstander-kurverÅrlige asters er de konstante lederne på listen over hagesommerhytter og hager. Imidlertid blir sanne eller flerårige asters ofte og ufortjent glemt..

Fra august til helt snøen blomstrer disse plantene og belyser hele området med blinker av blå, hvite, rosa, lilla fargetoner. Det er mer enn 200 typer flerårige asters, som varierer i størrelse, livsstil og form. Alpin aster er veldig liten. Blomstringene-kurvene ligger på urteaktige oppreist stilker, som ligner den kjente kamille. Og i den italienske sorten – formen av en urteaktig, tett løvbusk, helt dekket med mellomstore blomster. Dessuten er alle typer ekstremt dekorative og ikke lunefulle..

Høyden på flerårige asters varierer fra 20 centimeter til en og en halv meter. Blomster kan ikke bare ha forskjellige farger, men enkle og doble. Disse stauder danner tette mørkegrønne klumper fra våren. Om sommeren tåler de lett overflødig lys og fuktighetsunderskudd. Og på høsten forvandler de hagen fullstendig.

Bushy flerårig aster i blomstBush -former egner seg til å forme, med deres hjelp kan du lage tette levende grenser og pittoreske grupper med andre høstplanter.

Den eneste ulempen med flerårige asters er iboende i mange flerårige avlinger. En plante som slår rot i hagen begynner å formere seg ukontrollert og raskt mestre nye territorier. For å forhindre at det tidligere fargerike blomsterbedet blir til asters ‘rike’, må du overvåke bosetningen av busken og regelmessig fjerne skuddene.

Hver av de 30 beskrevne prydplanter kan kreve tittelen på den mest upretensiøse flerårige blomsten for en sommerbolig. Alle er vakre og fantastiske på sin egen måte. Faktisk er listen over ikke-lunefulle kulturer som krever minimal oppmerksomhet og sjenerøst å dele skjønnheten deres ikke tre dusin, men mye mer. Man trenger bare å se seg rundt, legge merke til og overføre en interessant plante til hagen. Velg et passende sted og nabolag på forhånd for en blomst.

Vi inviterer dere kjære lesere til å dele informasjon om dine favoritt flerårige planter.

Bunndekke flerårige blomster i hagen – video

Previous Post
101 pientä tatuointisuunnitelmaa tytöille
Next Post
Antracnoza cu căpșuni este o boală de carantină periculoasă