15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fôrkarer vil med hell erstatte fôrroer

Fortell oss hva fôrkål er og er det vanskelig å dyrke den. Vi holder et stort datterselskap, før vi plantet mye rødbeter til dyrefôr. Jeg leste at kålrot modnes raskere og mer upretensiøst. Det eneste som forvirrer meg er at vi har en regnfull sommer. Er det mulig å få en god høst under slike forhold?

kålrot akter Fôrvekster er ikke mindre etterspurt enn salatavlinger, spesielt hvis det er dyr på gården. For eksempel er grovfôr et godt tillegg til kostholdet. Den grønne delen over jorden vil erstatte gresset om sommeren, og de saftige røttene vil fungere som et vitamintilskudd for storfeet om vinteren. Gitt plantens høye frostbestandighet, kan den dyrkes i nesten alle regioner. I tillegg, i motsetning til foderroer, er kålrot mindre krevende på jorda..

Karakteristiske trekk ved kulturen

kålrot Nepen tilhører cruciferous -familien og er en toårig. Blant gartnere er den bedre kjent som fôrkar, fordi den har lignende rotavlinger. I sååret danner planten en frodig rosett av store, brede blader på lange saftige petioles. Bladplaten er farget lysegrønn, ekspanderer mot slutten og har oftest pubescens.

Ved høsten modnes store røtter, og de er lette å høste – nesten halvparten av kålen stiger over jorden. Avhengig av sorten kan fruktens form være forskjellig – sylindrisk, rund eller oval. Det samme gjelder farge: det er hvite, gule og til og med lilla varianter. Massen er farget i samme farge som den underjordiske delen av kålrot.

Fôrkål blomstrer i det andre året og danner racemose gule blomsterstand. Kålrot kan høstes i planteåret, men for å få plantemateriale (frø) blir plantene igjen i sengene. Avrundede brunaktige frø modnes i belger.

Kålrot er en av de tidligste modne fôravlingene. Vekstsesongen er 80 til 100 dager.

Fôrrot: dyrkingsteknikker

kålhøstingDu kan plante kålrot om våren, i slutten av april eller i begynnelsen av juli. Salatsorter dyrkes ofte gjennom frøplanter, noe som gjør det mulig å høste enda tidligere. I åpen mark spirer frø ved 2 ° C, frøplanter er ikke redde for frost ned til minus 4 °. Biennale planter tåler temperaturer ned til minus 7 ° C uten skade..

Siden frøene er veldig små, er det tilrådelig å blande dem med sand. Dette vil bidra til å unngå overdreven fortykkelse av avlinger..

Fôrrapen er ikke krevende for jorda, men den vil gi større røtter på ler og torv-podzoliske torvmyrer. Den vokser best i opplyste områder, men kan bære frukt i lett halvskygge. Men planten har en spesiell holdning til fuktighet – det krever mye av det. Ellers vil fruktene være små, ikke saftige og fibrøse..

Kålrotpleie er ikke annerledes enn å dyrke rødbeter eller gulrøtter:

  1. Sengene må lukkes regelmessig og løsnes.
  2. I tørr sommer – vanning er nødvendig.
  3. For å unngå fortykning, bør avlingene tynnes 2-3 ganger.
  4. På dårlig jord kan kålrot bli matet to ganger ved å sølle infusjon av mullein eller kylling. Midt på sommeren skader det ikke å legge til en annen toppdressing i form av superfosfat for å øke sukkerinnholdet i fruktene..

Du kan begynne å høste rotvekster når den nedre delen av plantene visner og blir gul. For kålrot sådd om våren skjer dette i slutten av juni. Nepen plantet i juni for vinterlagring graves opp tidlig på høsten. Det viktigste er ikke å la den fryse, ellers blir kålrot sløv og vil ikke lyve.

Voksende kålrot Petrovskaya – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring
Next Post
Proverka