15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva kan gjøres med viburnum – velsmakende og sunt

Vennligst gi beskjed om hva som kan gjøres med viburnum? For et par år siden plantet en nabo sin gamle busk og ga meg en andel. Og i år var det allerede mange blomster, noe som betyr at det blir mye bær. Mal dem kanskje med sukker? Jeg hørte at viburnum er veldig nyttig for forkjølelse.

hva kan gjøres med viburnum De skarlagenrøde bærene av viburnum med en syrlig smak er veldig glad i fugler, og om vinteren hakker de dem rent hvis klyngene forblir på grenene i skogen. Busken kan ofte sees på private tomter, fordi den ser vakker ut, spesielt under blomstring. Og bær er også veldig nyttige, og det er mange oppskrifter som kan gjøres med viburnum. Først og fremst er det et verdifullt råstoff for fremstilling av forskjellige legemidler. De lager også syltetøy og forskjellige drinker av bær, inkludert alkoholholdige..

Hva kan gjøres med viburnum for behandling

medisinsk te med viburnum Til medisinske formål brukes nesten alle deler av planten: bark, blomster, blader, bær, både ferske og tørkede. Frukt er spesielt nyttig, fordi de inneholder mange vitaminer og mineraler. Juice er laget av bær og blader, medisinske avkok er laget av barken. Røde bær spises akkurat slik, og de tilbereder også te og tinkturer. De males med honning, fortynnes med vann og drikkes med forkjølelse. Og en infusjon av blomster gurgler med ondt i halsen.

Når det gjelder innhold av vitamin C, omgår viburnum til og med sitron – den inneholder 1,5 ganger mer av den.

Helbredende midler laget av viburnum har en positiv effekt på arbeidet til alle organer, nemlig:

 • lavere blodtrykk og blodsukker;
 • styrke immunsystemet;
 • slutte å blø;
 • lindre betennelse;
 • ro nervesystemet;
 • lindre hevelse, kramper, smerter i kramper.

Du kan ikke bruke viburnum til behandling i nærvær av hypotensjon, gikt, økt blodpropp, nyresykdom. Det er også forbudt å ta det under graviditet, for ikke å forårsake abort..

Viburnum oppskrifter

Modne bær brukes til matlaging, hvorfra de lager:

 1. Syltetøy. Spesielt sunt rå syltetøy, det viser seg både velsmakende og medisinsk. Bærene gnides ganske enkelt med sukker i forholdet 1: 1,5.rå viburnum syltetøy
 2. Juice. Bærene knuses, fruktkjøttet helles med vann og kokes. Sil og tilsett buljongen i saften sammen med sukker. For 1 kg viburnum, ta like mye vann og sukker – 250 g hver.viburnum juice
 3. Vin. Bærene knuses, vann og litt av sukkeret tilsettes og får gjære. Den resterende mengden sukker helles i ytterligere to trinn under gjæringsprosessen. For bordvin trengs 1,7 liter vann og 300 g sukker for hver liter viburnumjuice. Til dessertvin, tilsett mindre vann (bare 0,5 l hver) og 50 g mer sukker.viburnum vin
 4. Tinktur. Hele bær, samlet etter frost, helles med vodka i forholdet 1: 1 (for 1 kg – 1 l) og insisterer på et mørkt sted i en måned.

  tinktur av viburnumBehandlet av: Helicon Filter;

I tillegg, hvis det er mye bær, kan de fryses, som rips eller bringebær. Og så om vinteren, bruk den både til behandling og til å lage deilige desserter..

Syv oppskrifter på viburnum for vinteren uten matlaging

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară