15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Guzmania Ostara – et halvt år med skjønnhet på vinduet ditt

Jeg fikk Ostars guzmania takket være arbeidskollegaene mine. Blomsten ble presentert for jubileet vel vitende om at jeg foretrekker en potteplante fremfor en bukett. Busken blomstret allerede, og nå har den vært hjemme hos meg i nesten tre måneder. Men nylig la jeg merke til små barn under, mens den gamle planten ser ut til å visne. Det bør være?

Guzmania Ostara Hvis du er en elsker av uvanlige planter og elsker fargen rød, bør du definitivt ha Ostara Guzmania i hjemmet ditt. Opprinnelig fra de fjerne tropene, føler hun seg komfortabel hjemme. Til tross for at guzmania praktisk talt ikke har noen røtter, forhindrer dette ikke at den blomstrer nydelig. Med riktig pleie vil fargerike, originale blomsterstander flagre på vinduskarmen til misunnelse for alle naboer i opptil seks måneder. Enig, få planter har blomster som lever så lenge. Sant, guzmania betaler dyrt for dette, fordi det dør. Men i stedet for en busk gjenstår flere små barn.

Varietal funksjoner

blomstrende guzmania Som alle representanter for bromeliadfamilien, som guzmania tilhører, er det en epifyt. Under naturlige forhold kan den oftest finnes på trær. Guzmania har en interessant struktur – det er ingen bagasjerom som sådan. Planten består av skinnende lange blader samlet i en kopp med rosetter. Bare i den nedre delen er det korte røtter, men de deltar nesten ikke i ernæring. Guzmania mottar alle næringsstoffene og livgivende fuktighet ved hjelp av en skål med blader. Og røttene tjener bare til å forankre. I naturen klamrer de seg til stammen eller grenen til et tre, i en pottekultur vokser de ned i bakken og gir rosetten en vertikal posisjon.

De fleste plantearter (og det er mer enn 100) har en tett rosett. I Ostar guzmania er den løs, med lange sparsomme blader, malt grønn med en blank glans. Rosettens høyde er i gjennomsnitt ca 30 cm. I perioden fra midten av vinteren til forsommeren kan epifytten glede seg med blomstring. Så stiger en skarlagensblad opp over rosetten, også langstrakt og ikke veldig frodig.

Blomstene i seg selv er små, hvite og av spesiell interesse. De faller av i løpet av et par timer, men de lyse røde bladene på Ostara kan leve opptil 6 måneder. På slutten av blomstringen danner guzmania babyer i den nedre delen av rosetten, og dør deretter etter bladbladene.

Guzmania Ostara – nyansene i vekst og omsorg

barn av guzmaniaGitt plantens strukturelle egenskaper, er det bedre å ta en liten blomsterpotte til guzmania. Røttene er små og overfladiske, tjener bare til festing, men i tett jord kan de råtne, og deretter forblir kontakten ikke støttet. Derfor bør jorda for epifytten være lett og vanngjennomtrengelig..

For ikke å bry deg med tilberedningen av blandingen og ikke gjette sikkert, er det verdt å kjøpe et ferdiglaget spesialunderlag for bromeliader. Også egnet for orkideer eller bregner.

Tropicana trenger varme og høy luftfuktighet. Den optimale temperaturen i huset skal være i området 20-26 ° C, og dette er hele året. Ved lavere verdier begynner busken å gjøre vondt og kan forsvinne. Hvis rommet er varmt, vil det være problemer med å opprettholde fuktighet. Belysning skal være bra, men ikke direkte lys.visner bort fra gamle Guzmania

Ostara guzmania omsorg har også sine egne nyanser:

  1. Det er nødvendig å vanne blomsten direkte inn i utløpet, og ikke i potten.
  2. Gjødsel blir også introdusert her. Anlegget er imidlertid ganske i stand til å klare seg uten dem i hele sin korte levetid. Men hvis blomstring ikke forekommer, er det tilrådelig å mate med en spesiell gjødsel for bromeliader.
  3. Spray løvet ofte, og hold luften fuktig. Du kan også bruke gjødslingsløsningen til dette formålet..

I den siste fasen av blomstring vokser guzmaniaen med barn – unge rosetter. Det er mulig å skille dem fra moderplanten først etter dannelsen av sine egne røtter. Barn vil ikke slå rot uten dem. Guzmania – etter transplantasjon blir en mor vanligvis kastet, eller hun tørker selv. Uansett vil blomsten ikke lenger ha en ny sjanse til livet..

Hvordan ta vare på guzmania – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară