15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Røkt smult hjemme – en delikatesse for ekte gourmeter

Fortell meg hvordan du lager røkt bacon hjemme? Vi var nylig sammen med venner på fisketur, og de hadde med seg et par stykker. Jeg har ikke smakt så god mat ennå; jeg kan ikke sammenligne det med butikkfett. Jeg bestemte meg for å eksperimentere selv, spesielt siden de nødvendige produktene snart er helt gratis – matchmakeren slakter en gris. Hva er nødvendig for røyking, og er det mulig å klare seg uten et røykeri? Jeg har det ikke, men om nødvendig kan jeg spørre naboen min.

røkt smult hjemme Røkt bacon er en ekte delikatesse, duftende, med en unik røyk og vakker farge. Dessuten er det slett ikke nødvendig å gå til butikken for det – det er fullt mulig å lage røkt smult hjemme. Fordelene med røkt kjøtt kan argumenteres, og enhver ernæringsfysiolog vil si at de bør konsumeres sjelden og i små mengder. Men med det han sikkert er enig i – hjemmelaget bacon er mange ganger mer nyttig. Spesielt hvis du røyker det på tremateriale, uten å bruke kjemikalier i form av flytende røyk. Men før du starter prosessen, må du velge et godt produkt og forberede det for røyking..

Hvilken ister er bedre å ta

hvilken ister er bedre å røyke Produktet skal definitivt være friskt, med en vakker hvit farge, med en godt skrelt og myk hud. Den mest delikate røkte delikatessen er hentet fra smult, skåret på magen eller på brystbenet. I dette tilfellet skal bitene være små, ca 5 cm tykke, gjerne med et kjøttlag. Dette er imidlertid ikke for alle, du kan klare deg uten et lag.

Røkt smult hjemme – saltingsmetoder

Hva er fett uten salt? Sørg for å salt den før du røyker den. Dette kan gjøres på to måter:

  1. Tørr salting. Skjær baconet i små biter og la det trekke i vann i et par timer. Tørk deretter, gni med hvitløk og en blanding av salt og svart pepper. Sett på et kjølig sted i 3 dager.tørt saltende bacon
  2. Beising. Kok opp 1 liter vann, tilsett 150 g salt, 2 lavrushki, 5 hakkede hvitløksfedd og krydder etter smak. La marinaden avkjøle, og hell smultret i varmt. Trykk ned med undertrykkelse og la stå i 3 dager.saltende smult i marinade

Tørr saltet smult skal vaskes og tørkes før røyking. Og før du helter smult med marinade, er det bedre å hakke bitene slik at de blir godt mettet med krydder.

Hvordan røyke smult hjemme – måter

røkt hjemmelaget smult

Selvfølgelig er det beste alternativet hvis det er et spesielt røykhus hjemme. Det er nødvendig å legge tremateriale i det, og dette er ikke ved i det hele tatt. Flis, spon eller sagflis brukes til røyking. De må være ferske eller forhåndsbløtlagt. Tørt materiale brenner umiddelbart og produserer ikke røyk.

Det er bedre å røyke på flis av løvfrukter (kirsebær, plommer, epletrær). Du kan legge til litt bjørk, men uten barken – det vil gi svinekjøttet en vakker farge. Tilsett også eik, osp, eik for farge. Og for smak, legg krydret urter, vinranker eller einer greiner.

Hvis det ikke er noe røykeri, kan du røyke smult hjemme:

  1. I en kjele på en gass- eller elektrisk komfyr. Dekk bunnen av fatet med folie, legg sagflis på den, og legg baconet på risten, som settes inn i kjelen. Dekk til med lokk og varm opp på svak varme i 40 minutter.røkt smult i en kjele
  2. I ovnen. Bekled også et bakeplate med folie og et lag sagflis. Sett formen i ovnen, varm opp og sett temperaturen til 90 ° C. Sett en rist med bacon i en forvarmet ovn og røyk i en halv time.røkt bacon i ovnen

Slik at baconet i ovnen er dekket med en sprø skorpe, på slutten, på 10 minutter, kan du øke gradene litt.

Røyk spekk i et hjemmelaget røykhus

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară