15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mulige årsaker til mangel på blomstring i Yoshta

Jeg plantet en yoshta i en sommerhytte. I flere år har busken utviklet seg godt, mange nye grener har dukket opp, men så langt har det ikke vært mulig å smake på bærene – den har aldri blomstret ennå. Fortell meg hvorfor yoshta ikke blomstrer? Hun vokser i min delvis nyanse, kanskje stedet hennes ikke er egnet?

Yoshta blomstrer ikke Yoshta er en hybridavling, og foreldrene hennes er stikkelsbær og rips. Planten er en kraftig busk med en gjennomsnittlig høyde på omtrent 1,5 m med en spredning, opptil 2 m, krone. Bladene på planten ligner begge foreldrene i form, men de er enda større enn rips, mørkere enn dem og har ikke sin aroma. I motsetning til stikkelsbær, har yoshta ingen torner, noe som i stor grad letter oppdraget. Busken bærer frukt med store svarte bær, skinnende i lilla og samlet i små klynger på opptil 5-7 stykker i hver, med smak som surhet råder.

Kulturen kjennetegnes også ved økt motstand mot sykdommer som stikkelsbær og rips er utsatt for, samt høy vinterhardhet.

Yoshta ser også veldig vakker ut som en prydbusk, spesielt hvis du tenker på at bladene blir liggende på grenene til sent på høsten. Men oftest dyrkes det av hensyn til bær. Imidlertid står her gartnere noen ganger overfor et slikt problem at en utadrettet busk utvikler seg, men ikke bærer frukt. Det kan være flere grunner til at yoshta ikke blomstrer, og de er alle relatert til landbruksteknologien for dyrking, nemlig:

  • uegnet landingssted;
  • mangel på næringsstoffer i jorda;
  • mangel på fuktighet.

Hvor er det bedre å plante?sted for yoshta

Yoshta er en av de mest upretensiøse buskene som kan overleve under nesten alle forhold. Selv skyggefullt eller lavtliggende terreng vil ikke være et problem for henne, men bare hvis formålet med planting er rent dekorativt..

For at yoshta skal bære farge og rikelig med frukt, må den plantes på et solfylt sted i fruktbar jord. God ernæring og belysning vil gi planten de nødvendige forholdene for god frukting..

For å øke utbyttet anbefaler erfarne gartnere å plante yoshta i nærheten av rips og stikkelsbær..

Hvordan gjødsle?gjødsel for yoshta

Yoshta reagerer veldig på fôring, og de bør gjøres på plantestadiet, og legger til gropen:

  • humus (omtrent en halv bøtte);
  • en håndfull treaske;
  • superfosfat (80-100 g).

I fremtiden må busken befruktes årlig om våren med organisk materiale, superfosfat (30 g av stoffet for hver kvadratmeter av sirkelen), og til høsten tilsett kaliumsulfat (20 g hver).

Hvordan vanne?vanning yoshta

En busk som mangler fuktighet vil ikke bare ikke blomstre, men vil også begynne å bremse utviklingen. For å unngå dette er det nødvendig å vanne joshta regelmessig og rikelig, slik at jorden ikke tørker helt ut. Først trekkes rillene ut rundt kronen, og går minst 30 cm tilbake fra stammen. m. av området trenger du opptil 30 liter vann for en vanning, ellers kan det hende at fuktigheten ikke når røttene, som er på en 40 centimeter dybde.

For å forhindre rask fordampning av fuktighet, bør buskene mulkes med humus eller råtnet kompost..

Vann planten på samme måte som andre hageavlinger – tidlig på morgenen eller kvelden, slik at vannet får tid til å bli absorbert.

Tips for å dyrke yoshta – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară