15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når du skal høste timian for å tørke om vinteren – Tips fra erfarne urtemedisiner

Fortell meg når du skal høste timian til tørking for vinteren? De siste årene begynte hun å engasjere seg i tradisjonell medisin, noe som ble lettere av forverring av noen sykdommer. Jeg elsket timian før, og brukte den hovedsakelig til urtete. Nylig leste jeg at denne urten hjelper i behandlingen av bronkitt og fungerer godt på magesykdommer. Jeg hadde bare slike problemer med alderen. Vi bor i utkanten av landsbyen, bak det er åker og en skog, der det er mange medisinske urter, jeg har allerede gått på “leting”. Så jeg vil fylle på medisinske råvarer. Når er det best å gjøre, før blomstring eller etter?

når du skal plukke timian Timian er en unik plante, den vil komme godt med på kjøkkenet og i hjemmeapoteket. Det er mange nyttige stoffer i de velduftende kvistene, og de gir ikke bare parabolen en ny smak, men kan også helbrede. For å få mest mulig ut av urten, er det viktig å vite når du skal høste timianen for å tørke om vinteren. Om sommeren er spørsmålet om hvor du skal få duftende blader ikke verdt det. Mange gartnere er glade for å dyrke den på tomtene sine, og har alltid friske urter tilgjengelig. Det er imidlertid ikke vanskelig å finne søte og nyttige busker på skogplener eller blant åker. Vinteren er en annen sak, når bare et snøteppe sprer seg rundt. Derfor bør fans av dette anlegget fylle på med dem på forhånd. Hvordan og når det er bedre å gjøre det, vil vi fortelle deg i dag.

Når skal man høste timian for å tørke om vinteren

å plukke timian Høsting av plantens antenne (det er nødvendig) bør utføres ved hjelp av en kniv eller beskjærer. Det er nødvendig å kutte av grenene, hoppe over tykke lignifiserte skudd som vokser nær bakken. Du kan ikke trekke ut timian ved roten – på denne måten kan du fullstendig ødelegge den medisinske flerårige.

Høstperioden avhenger av formålet den utføres for:

  1. Hvis urten utelukkende trengs for te eller som krydret krydder for retter, kan den kuttes så tidlig som på våren..
  2. For tilberedning av medisinske potions er det bedre å vente til timian begynner å blomstre. Det er på dette tidspunktet at den inneholder maksimalt nyttige stoffer. Blomstringsprosessen i seg selv er ganske lang, og utover sommeren vil det være mulighet for å fylle på råvarer..

Herbalists tror at den mest helbredende behandlingen vil være timian samlet for treenigheten og jomfruens soving.

Hvordan tørke gress

tørking av timianSiden blader, skudd og blomster er nyttige, er det praktisk å høste hele grener for vinteren. For å gjøre dette, bind dem i bunter og heng dem i et ventilert rom. Du kan ganske enkelt spre gresset ut på papir, husk å snu det fra tid til annen. Bladene eller blomstene til timian tørkes på samme måte..

Så snart gresset mørkner og begynner å smuldre i hendene dine, betyr det at det er tørt. Du kan lagre slike råvarer i stoffposer eller pappesker i opptil 2 år. Imidlertid anbefaler erfarne urtemedisiner å fornye bestandene neste sesong ved å høste fersk timian..

Høsting av timian – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară