15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Deilig, solid og sunn bygg – hva slags frokostblanding er det?

Jeg bestemte meg for å gå på diett, vendte meg til en ernæringsfysiolog, han skisserte meg en omtrentlig meny i en uke. Blant rettene er det bygg, hva slags frokostblanding er det? Det har aldri vært noe lignende på kjøkkenet mitt, selvfølgelig spiser vi grøt, men mest bokhvete, arnautka, ris, noen ganger bygg. Hvordan det ser ut, denne perlebyggen, og hva den er laget av?

perle bygg hva slags frokostblanding Mye har blitt sagt om fordelene med frokostblandinger, og hver av dem er en kilde til vitaminer og mineraler. Perlebyg er spesielt verdsatt i matlaging og til og med diett – hva slags frokostblanding det er og hva det er laget av, det vil være interessant for alle å vite. Sikkert hver vertinne har mer enn en gang sett poser med ovale korn i kremaktig farge i butikkhyllene. Vanligvis går de fleste av oss forbi slike ubeskrivelige frokostblandinger og forgjeves. Dette er bygg, et veldig nyttig og dessuten et diettprodukt..

Perlebygg – hva er dette frokostblandingen

bygg bygg Dette er navnet på perlebygg, som igjen er en av typene byggryn. For fremstilling brukes spesielle varianter av bygg – glassaktig og halvglassaktig. De blir renset for blomsterfilmer, knust for å få kjerner som er malt og polert. De resulterende grynene utsettes for restsortering ved å sile gjennom spesielle siler. Som et resultat blir det valgt i henhold til størrelsen på kornene til større ovale og små runde.

Visste du at perlebyg og yachka (byggryn) er beslektede arter? Begge kornblandingene er laget av bygg, men perlebyggen er større og beholder formen når den kokes. Yachkaen er liten, det skjer nesten som sandkorn, og det koker ned til en homogen viskøs masse..

I motsetning til andre frokostblandinger, som koker raskere, tar det cirka 1,5 timer å lage bygg. På samme tid absorberer den sterkt vann og kornene øker betydelig, men faller ikke fra hverandre og beholder formen. Perlebygggrøt er smuldrende, velsmakende og tilfredsstillende.

Nyttige egenskaper av bygg

byggrynPerlebyg inneholder viktigere elementer som fiber og protein enn andre. Derfor tilfredsstiller det raskt sultfølelsen og metter lenge. Samtidig er kaloriinnholdet i ferdige korn bare 96 kcal per 100 g. Så bygg er et ideelt produkt for de som drømmer om å gå ned i vekt og er redde for å bli sultne..

Den kjemiske sammensetningen av frokostblandinger er rik på vitaminer og mineraler, takket være at den er gunstig ikke bare når det gjelder vekttap. Så inkludering av bygggrøt i dietten hjelper:

  • rens kroppen for giftstoffer;
  • lavere kolesterolnivå;
  • stabilisere blodsukkernivået (frokostblandinger har en lav glykemisk indeks og absorberes sakte uten at det oppstår plutselige sukkerstøt);
  • styrke det nervøse og kardiovaskulære systemet;
  • forbedre tilstanden til hår og hud;
  • senke aldringsprosessen.

Bygg er spesielt nyttig for kvinner. Den inneholder mye selen, som fungerer som forebygging av brystkreft..

Kontraindikasjoner for bruk av bygg

byggrynSelv om verdien av perlebygg er vanskelig å overdrive, er det i noen tilfeller ikke verdt det. Eller du må bruke den i begrensede mengder og ikke ofte. Først og fremst må det tas i betraktning at gassdannelse øker etter perlegryngrøt. Derfor, i nærvær av kroniske og akutte sykdommer i mage -tarmkanalen, bør frokostblandinger brukes med forsiktighet og litt etter litt.

Korn er strengt forbudt hvis du er allergisk mot gluten og sensitiv for aminosyrene de inneholder..

Med hyppig forstoppelse og høy surhet anbefales det ikke å spise bygg for ikke å forverre situasjonen. Men selv for absolutt friske mennesker, for å dra nytte av bygggrøt, vil det være nok å inkludere den i kostholdet 3 ganger i uken..

Perlebygg – typer og fordeler

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară