15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal jeg plante Rocambolle hvitløk og hva slags kultur det er

Fortell meg når du skal plante Rocambol hvitløk? En venn ga meg flere tenner etter at jeg så hennes store hoder. Først ba jeg om en prøve, jeg likte smaken – ikke like lys og skarp som hvitløk. Jeg bestemte meg for å skaffe meg en plante. Slik jeg forstår det, planter de det som vanlig hvitløk. Er det mulig å gjøre dette før vinteren?

når du skal plante rocumball biller Fans av krydrede kulturer har lenge verdsatt Rocambol med sine gigantiske hoder og milde hvitløksmak. Når du vet hvordan og når du skal plante Rocambol hvitløk, kan du gi dem ikke bare for familien din, men også for alle dine naboer. Høy produktivitet på grunn av sin store størrelse og upretensiøs omsorg gjør denne avlingen til den mest populære blant gartnere. Å dyrke det er ikke vanskeligere enn vanlig hvitløk eller løk, men det er fortsatt noen nyanser..

Karakteristiske trekk ved Rocumball

rockambol Eksternt er luftdelen av denne flerårige planten fra løkfamilien veldig lik purre. En tykk høy stilk “klemmer” opptil 9 brede store blader, hvis lengde kan nå 120 cm og en bredde på ca 6 cm. Lysegrønne farger, de er dekket med en voksaktig blomst og knapt synlige tynne striper. Det er en liten brett i midten av arkplaten, og den ender med en skarp spiss. Stengelhøyden kan nå 80 cm.

I den vitenskapelige litteraturen er kulturen kjent som frisyren. Blant folket har den mange navn, inkludert: elefant, egyptisk eller libanesisk løk, carom, egyptisk vill hvitløk, slange eller hest hvitløk.

Nær midten av sommeren slipper Rocambolle en blomsterpil med vakre store blomsterstandskuler, bestående av små lilla klokker. Lengden kan nå 1,5 m, og i utseende ligner den blomstring av vanlig hvitløk. Imidlertid er nesten alle varianter av løk begrenset til dette og gir ikke frø. Men en slik dekorativ blomstring lar deg bruke planten ikke bare i hagesenger, men også i et blomsterbed..

Som flerårig, i det første dyrkingsåret, danner elefantløk et ensidig hode som ligner en løk. Vekten er omtrent 50 g. Generelt er dette allerede en fullverdig avling, klar til å spise, men det er bedre å ikke grave ut pæren. Så i det andre året vil det doble i størrelse, noe som gir et en-tannet hode. I noen tilfeller, oftest i varme sørlige klimaer, kan det til og med dannes flere fedd i det andre året..

Men Rocambol vil kunne vise all sin “kraft” i det tredje dyrkingsåret. På begynnelsen av høsten modnes store hoder, som hvitløk, med 4-8 store fedd. Totalvekten til et slikt hode er i gjennomsnitt 300 g. Det finnes også varianter med en rotavling som veier opptil 0,5 kg. Kulturen forplantes av nellik eller barn, som dannes i den nedre delen av hodet, nederst.

Når skal jeg plante Rocambolle hvitløk

planting av billenAgroteknologi for dyrking av avlinger ligner hvitløk. Det er to måter å plante egyptiske løk på:

  1. På våren, slutten av mars – begynnelsen av april. I dette tilfellet vil planten i den nåværende sesongen knytte en stor en-tann.
  2. Før vinteren, i september – begynnelsen av oktober. Vinter Rocambol i et varmt klima kan allerede gi en fullverdig pære neste høst.

Høstplanting praktiseres hovedsakelig i den sørlige stripen. I de sentrale og nordlige områdene plantes hvitløken om våren..

Funksjoner ved høstplantingen av Rockumbol – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară