15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Du må kjenne faren ved synet – hvordan en ulvebast ser ut, et bilde av en plante

Fortell meg hvordan en ulvebast ser ut. Kan du se et bilde av bær? De siste par årene har mannen min hatt alvorlige smerter fra revmatisme; han kan ikke sove om natten. Nylig møtte jeg min gamle venn, hun rådet meg til å gni fra ulvebast. Hun sier at det hjalp henne mye, hun klarte til og med å redusere anfallene. Men jeg har aldri møtt denne planten, eller rettere sagt, kanskje jeg så den, men jeg vet bare ikke hva den er..

hvordan ser en ulvebast ut? Hvor ofte skjer det at naturen leker med oss, og under et vakkert utseende er det fare og til og med død. For eksempel, for å beskytte deg mot forgiftning, må du definitivt vite hvordan en ulvebast ser ut, et bilde av ikke bare blomstene, men også bær. Det kan være misvisende selv på blomstringsstadiet, fordi planten i sin skjønnhet er liknende med blomstrende sakura og kan samle kvister til en bukett. Og de røde bærene er bare appetittvekkende i utseende, men faktisk er de giftige, som resten av delene. Hvordan gjenkjenne en farlig kultur blant de ufarlige?

Hvordan ser en ulvs bast ut, et bilde av en plante

blomstrende ulvebast Du kan møte ulvbær, som planten også kalles, nesten overalt, men spesielt i kule områder. Der vokser den i løvskog eller undervekst, og foretrekker litt skyggefulle områder. Busken er vanligvis 1,5 til 2,5 m høy, har et velutviklet rotsystem som lett overvintrer under alle forhold. Mange skudd er dekket med grå grov bark, og bladene ligger hovedsakelig på den øvre delen. Bladplater er ovale, men smalere, grønne på toppen og med en grå fargetone på baksiden.

Ulvens bast blomstrer tidlig på våren, selv før løvet ser masse ut. De bare kvistene er bokstavelig talt strødd med vakre duftende blomster av fire kronblad. Oftest er de mettede, men delikate rosa, men noen ganger mørkere, lilla finnes også..

Ulvebæret tilhører ulvefamilien, og det fikk sitt “dyre” navn for å være dødelig giftig. Alle deler av planten inneholder gift, men spesielt bærene – røde drupes i form av fat. Bare 3-5 bær er nok å spise for å bli dødelig.

Hvor brukes wolfberry

ulvebastbærTil tross for faren blir ulvebast noen ganger til og med dyrket med vilje. Og i noen land, for eksempel i Moldova, har kultur lenge vært beskyttet av Den røde bok. Og alt fordi det er mye brukt i folkemedisin, selv om det ennå ikke har fått offisiell anerkjennelse. På grunn av plantens irriterende egenskap, blir tinkturer, avkok, infusjoner og til og med salver laget av det..

Forutsatt korrekt og moderat bruk av midler basert på ulvebast, har de en helbredende effekt, nemlig:

  • ha en oppvarmende effekt og lindre smerter ved leddsykdommer;
  • forbedre sputumutslipp etter oppvarmingskompresser for bronkitt;
  • akselerere modning av byller;
  • lindre smerter med forskjellige nevralgier.

Kurver og andre produkter ble tidligere vevd av barken av busk og bast. I dag er noen arter av ulvbær til og med spesielt dyrket som prydavlinger. Den spraglede ulvebasten ser nydelig ut i hagen, og en annen variant vil glede seg over lilla blomster på slutten av høsten.

Ulvs bast i naturen

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară