15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yoshta bærer ikke frukt: hvorfor det skjer og hva man skal gjøre

For et par år siden plantet de en yoshta på dachaen. Frøplanten ble kjøpt i barnehagen, der vi ble lovet en høst om et år, men vi så aldri bærene. Fortell meg, hva kan være årsaken? Hvorfor Yoshta ikke bærer frukt?

yoshta bærer ikke frukt

Blant gartnere får selektive hybridavlinger mer og mer popularitet, som er preget av forbedrede positive egenskaper hos foreldreplanter. En av de mest kjente frukt- og bærhybrider er yoshta med blader som stikkelsbær og frukt som rips. Kraftige busker med en gjennomsnittlig høyde på ca 2 m har absolutt ingen torner, gir liten rotvekst og har sterkere skudd, dessuten vil de glede seg over store svarte bær med en søt og sur smak. Motstand mot de fleste foreldresykdommer og frost er en annen fordel med busken. Noen ganger forlater yoshta imidlertid gartnere forvirret: etter planting går det et år, det andre og bærene blir aldri sett. Hva kan dette henge sammen med??

Årsakene til at yoshta ikke bærer frukt kan være et brudd på de voksende anbefalingene, nemlig:

  • mangel på pollinering;
  • mangel på fuktighet;
  • mangel på mat.

Hvordan øke fruiting?Yoshta blomstrer

Generelt er yoshta en delvis selvfruktbar plante. De gule blomsterstandene med en lett søtlig duft tiltrekker seg insekter, men noen ganger er dette ikke nok. Hvis busken blomstrer, men det ikke er eggstokk eller det er lite, anbefaler erfarne gartnere å plante foreldrevekster – rips og stikkelsbær – i naboene. Dette vil forbedre kvaliteten på pollinering og dermed gi utbytte..

Mangel på fuktighetvanning

En av forutsetningene for god utvikling av busken og fruktingen er tilstrekkelig fuktighetsnivå i jorda. Det er spesielt viktig å vanne joshta regelmessig om sommeren, når lufttemperaturen er høy og nedbør er sjelden. Under en voksen plante må du helle minst tre bøtter med vann og sørge for at bakken under busken ikke tørker ut. Hvis dette skjer, vil yoshta ikke bare vokse dårlig, men også bære frukt..

For å unngå rask fordampning av vann, bør stamcirkelen bli mulket med humus, dessuten vil mulken ikke gi ugress en sjanse og vil gi busken næringsstoffer.

Yoshtas ernæringsproblemerkompost

Hybriden har en seig karakter og er i stand til å overleve nesten overalt. Men hvis formålet med planting ikke bare er å få en dekorativ hekk, men også nyttige bær, må yoshtaen mates med jevne mellomrom.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot eierne av tomter med dårlig jord – det vil være veldig vanskelig å oppnå god frukting uten å gjødsle der..

Det er nødvendig å påføre gjødsel under busken i hele vekstsesongen, nemlig:

  • om våren – humus, kompost;
  • om sommeren – fosfatpreparater;
  • for vinteren – kaliumgjødsel.

Ved å følge det grunnleggende om riktig yoshta -omsorg, kan du glede deg over store og smakfulle bær i løpet av de neste 20 årene.

Videotips for å dyrke yoshta

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară