15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bli kvitt humle for alltid – ta farvel med en vakker, men aggressiv vinstokk

Fortell meg hvordan du kan bli kvitt humle for alltid? For et par år siden dukket han opp med meg selv, fra ingensteds, tilsynelatende ble frøene hentet inn av vinden. Dårlig bestemte seg for å forlate, fordi han vokste opp i nærheten av det gamle gjerdet. Jeg trodde at hun ville flette ham og være vakker. Han flettet ham, men han bestemte seg for å okkupere hele hagen. Nå må vi kutte ned hver høst. Jeg vil ikke ha skjønnhet eller humle lenger. Du kan på en eller annen måte ødelegge det helt?

hvordan bli kvitt humle for alltid Store utskårne blader av vanlig humle på lange vevdyr ser vakkert ut på buen, og mange planter det gjerne på stedet. Anleggets upretensiøse natur spiller i hendene på gartnere, men det er også en ulempe. Om et par år vil du stå overfor problemet med hvordan du kan bli kvitt humle for godt. Den er motstandsdyktig mot nesten alt, og reproduserer aktivt og frigjør rotskudd. Og frøene bæres av vinden langt utover plantingsstedet, slik at du kan “belønne” alle naboer med denne stauden. Ikke glem kulturens aggressive natur: den fletter alt som vokser i nærheten, ikke bare av skudd, men også av underjordiske røtter. Den bør plantes på et avsidesliggende sted, der busken ikke vil forstyrre noen, og hele tiden overvåke utviklingen ved beskjæring. Men hvis du allerede er en “glad” eier av humlebusker og drømmer om å få dem ut, her er noen tips.

Hvordan bli kvitt humle for alltid ved hjelp av folkemetoder

manuell fjerning av humle Den enkleste måten å fjerne unge busker er ved å grave dem opp med en spade. Store prøver må graves ut mer enn én gang, så det er bedre å kombinere dette med andre metoder.. For eksempel:

  • lag et hull rundt stammen, og når frost kommer, fyll den med vann, og røttene fryser;
  • dekk til med salt eller hell med varm saltoppløsning;
  • hell med eddik;
  • tilbered en konsentrert brusløsning og hell den over røttene;
  • dekk humlerester med en tykk film, som begrenser tilgangen til lys.

Kjemi kontra humle

ugressmidler mot humleFordelen med ugressmidler er at de har en raskere effekt. Men det er også ulemper, fordi kulturer som vokser i nabolaget kan lide.. Hvis humlen din lever isolert, må du ta drastiske tiltak ved å sprøyte eller rotere inn:

  • Tornado;
  • Roundup;
  • Orkan.

De vil også bidra til å ødelegge humle og gjødsel i høye doser. Gi vintreet rikelig med fersk fugleskitt eller ammoniumnitrat, så brenner det.

Hvordan kontrollere en vinranke hvis du vil beholde humlen

tamme humleDen eneste måten å hindre buskens aktive utvikling på er å utføre regelmessig beskjæring. På våren, ikke angre, fjern de gamle grenene helt. Kutt også av unge løpere, tynne vintreet, og grave ut skuddene. Viktigst av alt, husk å beskjære grenene før blomstring for å forhindre at humle formerer seg som frø. Og slik at den ikke kryper ut av røttene, grave i skifer rundt busken.

Men det sikreste alternativet hvis du planlegger å skaffe deg et slikt vintre, er å plante japansk humle. Det vil ikke forårsake problemer, siden det er en årlig, men i skjønnhet er det ikke dårligere enn vanlig humle..

Tre folkemedisiner i kampen mot humle – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară