15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan rive opp en trestubbe med minimal innsats – enkle, men effektive måter

Fortell meg hvordan du skal rote opp en trestubbe? I hagen vår på dacha vokste en aprikos, god, stor, både selve treet og fruktene. Men etter hvert som tiden gikk, ble han gammel og begynte gradvis å tørke ut. Vi prøvde å spare, gjorde en foryngende beskjæring, men uten resultat. Treet “ville ikke” gjenopprette og de avskårne grenene tørket opp uten å gi nye skudd. Jeg måtte kutte ned alt som var mulig, men en ganske stor stubbe var igjen. Jeg prøvde å grave det – det fungerer ikke, det sitter for dypt. Er det mulig å bli kvitt det uten å involvere en teknikk? Det er ingen måte å komme inn i hagen.

hvordan å rive opp en trestubbe Kanskje er det ikke et slikt område hvor det er en hage eller i det minste noen få trær. Eple eller pære, kirsebær eller valnøtt – disse avlingene gleder oss over høsten i mange år. Men selv den lengstlevende flerårige kommer til en tid da den slutter å vokse. Sykdom eller bare “alderdom” fører til tørking av treet. Hvis det ikke er vanskelig å takle tørre grener ved å kutte, vil dette alternativet ikke fungere med en stubbe. Røttene som ligger dypt i bakken, vil holde den fast i lang tid og ta plass på stedet. Vil du ikke vente? Da vil det ikke være overflødig å lære å rote opp en trestubbe. Faktisk gjør dimensjonene ofte manuelt arbeid overveldende. Selvfølgelig kan du bruke teknikken og trekke ut stubben med en gravemaskin eller bulldozer. Imidlertid er denne metoden ikke egnet for alle. Og det vil ikke være billig, og du må kunne kjøre bilen inn på tunet eller hagen.

Ikke fortvil – det er flere enkle og like effektive alternativer. De krever ikke noe spesielt utstyr eller spesielt hardt arbeid, og noen kan til og med gi en hyggelig bonus.

Så å bli kvitt stubben på nettstedet vil hjelpe:

  • kjemi;
  • vanlig bordsalt;
  • sopp.

hvordan rote en stubbe med en vinsj Høye stubber kan trekkes ut med en vinsj, men du må legge ned litt fysisk innsats. Først må du grave i stubben og hogge av de utsatte røttene. Fest deretter vinsjen og trekk den ut.

Hvordan rive opp en trestubbe ved hjelp av kjemikalier

kjemi mot stubbenDenne metoden er svært effektiv, men det vil ta litt tid. Prosessen med ødeleggelse av tre varer i gjennomsnitt et år, og uten din videre deltakelse. For å fjerne stubben kan du bruke ditt valg:

  1. Urea.
  2. Saltpeter.

Stubben skal kuttes så lavt som mulig og dype hull i hver 1 cm. På slutten av høsten helles urea eller saltpeter i dem, helles over med vann og dekkes tett med folie. I løpet av vinteren vil kjemi tære treverket og gjøre det til støv. Det er bare på våren å fjerne filmen, helle bensin i hullene og sette fyr på.

På torvjord er det umulig å brenne restene av en stubbe, for ikke å forårsake brann.

Salt og sopp mot stubben

saltet trestubbePå samme måte kan du også kvitte deg med rester av trær, bare ved å bruke salt i stedet for kjemi. Salt skal drysses rikelig på stubben umiddelbart etter kuttet, og etter hvert regn bør laget fornyes. Denne prosessen er lengre, men om et par år blir treet impregnert og råtnet..

Salt bør ikke brukes til å ødelegge hamp i grønnsakshagen eller i hagen, ettersom den trenger inn i jorden. Men på en tomt som er planlagt for å bygge er ikke et problem.

honningssopp på stubbenSelv en gammel trestubbe kan ikke bare være plagsom, men også nyttig hvis den blir til et mycel. Som du vet, får saprofytiske sopp som østerssopp eller honningagar mat fra trærne de vokser på, og ødelegger dem gradvis. Etter å ha kjøpt mycel og befolket det i hullene som ble laget, vil det bli en høst av sopp i det andre året. Og etter 5 år vil det bare være ufarlig støv fra hampen.

Video om hvordan du blir kvitt en trestubbe ved hjelp av en vinsj

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară