15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Helsemessige fordeler med pinjekjerner – hvorfor deilige frø er verdifulle

Fortell oss om helsemessige fordeler av pinjekjerner. Jeg dro for å besøke en venn i Sibir, og han ga barna mine en gave – en hel pakke med små nøtter. De samler dem selv i taigaskogen og bærer dem til og med for salg. Vi likte det, både voksne og barn. De har en interessant smak, men du kan ikke spise mye, du blir fort mett.

helsemessige fordeler av pinjekjerner Nøtten er liten, men fet – så du kan si om små brune korn. Helsemessige fordeler med pinjekjerner er uforlignelige med størrelsen og mange ganger større. Disse små skjellene inneholder en deilig, veldig næringsrik og sunn nukleol. Det metter ikke bare kroppen med næringsstoffer, men forbedrer også arbeidet som helhet. Hva er årsaken til den gunstige effekten av disse produktene??

Visste du at pinjekjerner faktisk ikke er nøtter i det hele tatt, men frø? Og de er gitt av den sibiriske sedertre eller, som det også kalles, sedertre. Den vokser i Sibir, så vel som i Mongolia og Kina, og kan leve opptil 200 år. Frøene til to varianter av sedertre brukes til mat – leilighet og taiga. Frøene selv modnes i knopper i mer enn ett år..

Det som finnes i sedertrefrø

sammensetning av pinjekjerner Som alle nøtter er pinjekjerner rike på fett og protein, mens de er veldig kaloririke og næringsrike. Bare 100 g frø gir 15% protein per dag, og 68 g fett har kommet inn i kroppen. Og en slik porsjon inneholder nesten 700 kalorier..

Nøtter har en veldig grei pris, fordi de fremdeles inneholder sjeldne aminosyrer som ikke finnes i alle produktene. Og de som inkluderer dem er også høyt verdsatt. Så, sedertrefrø inneholder:

  • tryptofan, som finnes i kalkunkjøtt og sveitsisk ost;
  • lysin, som er rik på sjømat;
  • metionin, som er en del av rød kaviar.

Og selvfølgelig er det mange vitaminer og mikroelementer i sedertre, for eksempel kalium, fosfor, magnesium, kalsium.

Fordelene med pinjekjerner for kroppen

nyttige egenskaper til pinjekjernerTakket være verdifulle sporstoffer og aminosyrer har sedertrefrøfrø en helbredende effekt:

  • regulere metabolisme;
  • gjenopprette celler;
  • styrke beinvev og nervesystem;
  • stimulere muskel- og hjerneaktivitet;
  • fremme produksjonen av skjoldbruskhormoner;
  • akselerere sårheling;
  • øke immunitet og generell tone.

Knust nukleoli blandet med honning anbefales for gastritt, sår og pankreatitt. Og skallet blir kokt og tilsatt badevannet for å forbedre hudens tilstand..

Har alle lov til å spise pinjekjerner

pinjekjerner kontraindikasjonerDet er ingen alvorlige kontraindikasjoner for bruk av verdifulle frø, men kaloriinnholdet bør tas i betraktning. Et slikt produkt er for tungt for små barns skjøre mage. Og det vil absolutt ikke være gunstig for fedme. Ikke spis nøtter til pleie. Melken blir for feit og barnet kan utvikle mageproblemer. Allergi mot nøtter er også en grunn til å nekte dem..

For at kroppen skal få mest mulig ut av det, er det best å spise sedertrefrø separat fra proteinmat. Ellers absorberes de saktere..

Den daglige normen for nøtter er ikke mer enn 50 g. Hvis det er mer, vil dette føre til en overflod av visse næringsstoffer. Det vil være problemer med fordøyelsen, og til og med overvekt.

Nyttige egenskaper av pinjekjerner

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară