15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante mais: plantemetoder

Fortell meg hvordan du planter mais, og er det mulig å dyrke det i de nordlige områdene? Vårvarme kommer veldig sent her, så vi planter de fleste avlingene med frøplanter. Vi vil prøve å dyrke mais neste år, men vi tviler bare på om det vil få tid til å modnes. Det blir ofte kaldt fra andre halvdel av sommeren..

hvordan plante mais Mais dyrkes i store mengder hovedsakelig som fôravling, men det kan også finnes ganske ofte på en privat tomt. Unge kolber er en yndet delikatesse for både barn og voksne, og modne korn vil bli spist med glede av kyllinger fra datterselskapet. Ikke glem de gunstige egenskapene til mais, spesielt mais silke. Helbredende infusjoner tilberedes fra dem, som har en positiv effekt på leverens funksjon. Som du kan se, må flere maisbed være i hagen, men for å få en høst er det viktig å vite hvordan du skal plante mais. Selv om denne kulturen regnes som upretensiøs, har den høye krav til varme og lys. Vekstsesongen er i gjennomsnitt omtrent 120 dager. Følgelig vil ikke overalt mais få tid til å modnes, hvis du ikke tar hensyn til det regionale klimaet og sortstilhørigheten..

Funksjoner ved dyrking og metoder for å plante mais

korn Når du planlegger å plante en ny plante på stedet, må du huske på at mais vokser godt bare med tilstrekkelig varme og lys. De mest egnede forholdene for dyrking er i de sørlige områdene. Våren kommer tidlig der, og sommeren er varm og lang nok. Når det er kaldt, har kolberne tid til å modnes fullt ut. Selv på de tøffe nordlige breddegrader er det imidlertid fullt mulig å høste, i henhold til visse regler. For det første er dette bruken av bare tidlig modne varianter, og for det andre å plante frøplanter.

Så som det allerede har blitt klart, er det to måter å plante mais på:

  • direkte i det åpne bakken;
  • for frøplanter.

I tillegg har mais et kraftig rotsystem som velger næringsstoffer fra jorda. Derfor er det viktig å kompensere for mangel på gjødsel rettidig. I varme strøk vokser kulturen godt på fruktbare ler. Men på nordlige breddegrader vil det være bedre på sandjord..

Når skal jeg plante mais utendørs?

mais med åpen markSlik at milde frøplanter ikke lider av tilbakevendende frost og ikke fryser i kaldt underlag, bør du ikke skynde deg å plante. Det er viktig å vente til jorden varmes godt opp til minst 10 ° C varme, og en stabil temperatur over null er etablert ute. Vanligvis er dette begynnelsen eller slutten av mai (i henholdsvis sør og i midtre kjørefelt).

Om ønskelig kan frøene gjennomvåtes – dette vil fremskynde fremveksten av frøplanter ved sen planting.

Mais kan også plantes i åpen mark i Sibir, men i dette tilfellet vil det være mulig å få bare unge kolber. Frø plantes i sengene uten bløtlegging og ikke tidligere enn slutten av mai eller i begynnelsen av juni..

Frø plantes best i rader som ikke er mer enn 50 cm fra hverandre for å tillate kryssbestøvning. Avstand mellom korn på rad – opptil 35 cm.

Hvordan plante maisplanter?

frøplante maisFrøplantemetoden brukes hovedsakelig på nordlige breddegrader. Den lar deg fremskynde vekstsesongen i et par uker og vente til ørene er helt modne. Frø til frøplanter kan plantes allerede i slutten av mars – i begynnelsen av april.

Siden mais senetter har lange rotstenger som lett blir skadet under transplantasjon, må kornene legges umiddelbart i separate beholdere. Torvkopper er gode til dette formålet..

Når plantene er en måned gamle, kan de plantes utendørs. Det er bedre å gjøre dette ved omlastingsmetode. Du bør ikke utsette transplantasjonen over lang tid – de gjengrodde plantene vil neppe tilfredsstille en god høst.

Video om å plante mais utendørs

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară