15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg for småblomstrede krydder av krydder hjemme

Til høsten kjøpte jeg en lav, rund krysantemusk med små blomster på markedet. Jeg vil veldig gjerne beholde blomsten til neste sommer. Fortell meg hvordan du skal ta vare på småblomstrede krydderplanter hjemme?

Med høstens ankomst blomstrer enorme baller i blomsterbed og potter – busker og busker av krysantemum med små blomster. Tross alt ser en vakkert designet krysantemumbuske virkelig ut som en ball. For å få frodige blomstrende busker av forkrøplede krysantemum hjemme, er det nødvendig å ta godt vare på planten, som i prinsippet er upretensiøs i omsorgen.

krysantemum i potter

Krysantemumpleie hjemme

Som alle blomster har busk krysantemum sine egne pleieegenskaper:

  1. Belysning – grytene er best plassert på de vestlige eller østlige vinduene: fra et overskudd av lys vil krysantemum raskt falme, og med utilstrekkelig belysning åpner knoppene seg ikke. Anlegget har ikke mer enn 10 timer med dagslys, så etter dette tidspunktet må potten være dekket med en papplokk.
  2. Temperatur – for at busken kan samle nok knopper og blomstre lenge, må du opprettholde temperaturen om sommeren 20-23 °, om høsten – 15-18 °, om vinteren – 3-8 °;
  3. Vanning utføres med varmt, avgjort vann strengt ved roten.
  4. Sprøyting – utfør regelmessig når du dyrker krysantemum innendørs. Hvis potten er på balkongen, sprayes den ikke, siden det allerede er nødvendig fuktighet der..

Se også artikkelen: hjemmepleie av krysantem i potter!

Krysantemum overvintrer

krysantemum lagring Stedet for overvintring av krysantemum velges etter eget skjønn. Der vil hun hvile og få styrke før neste blomstringstid. For å gjøre dette, kutt av krysantemum, som har falmet, etterlater 10 cm, og overfør potter til et lyst, men kjølig rom med en temperatur på ikke mer enn 8 °. Vann blomsten en gang i måneden. Du kan la potten stå i vinduskarmen, mens du beskjærer ved roten. Eller flytt den til kjelleren. Skjær buskene på forhånd til en høyde på 15 cm og vannet dem noen dager før du overfører dem til kjelleren, slik at jorden får tid til å tørke ut litt.

Krysantemum av noen varianter overvintrer godt i det åpne feltet, forutsatt at det tilbys ekstra ly. For å forhindre at planten fryser, må grenene kuttes, busken må dekkes med jord eller blader og dekkes med en film på toppen..

Funksjoner ved omsorg for krysantemum i vekstsesongen

For at krysantemene i potten skal begynne vekstsesongen allerede de første vårdagene, bør blomsten transplanteres i en større gryte, og jorda endres fullstendig. Unge planter må plantes om årlig, og voksne hvert annet år. Gjødsle blomster to uker etter transplantasjon.

Plasser potten med den transplanterte blomsten på et godt opplyst vinduskarmen eller plant den i åpen mark. Men for vinteren, grave opp krysantemum, legg den tilbake i gryten og legg den tilbake i rommet.

sfærisk krysantemum

For å danne en frodig rund busk blir de voksende kvistene klemt 2-3 ganger for å stimulere veksten av nye laterale skudd med knopper.

Hvordan vokse ballformede krysantemum i videoen

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară